R5 5600X sistem için sıvı soğutma olur mu?

cağdaş051

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bu sistem için sıvı soğutma olur mu performans da etkisi olur mu?
Sistem özelikleri bu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240208-184848.jpg
    Screenshot_20240208-184848.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 54
Kule tipiyle sıvı soğutma arasında bence çok fiyat farkı yok ileride sistemi yükseltirse sıvı soğutma alması daha mantıklı değil mi?
Fiyat farkı mı yok? Ortalama bir kule tipi soğutucu 1000 lira civarı iken ortalama sıvı soğutmalar 3000 lira civarı. Altındaki sıvı soğutmalar ise çok dandik. AMD için zaten sıvı soğutma önerilmez.

Fiyat farkı mı yok? Ortalama bir kule tipi soğutucu 1000 lira civarı iken ortalama sıvı soğutmalar 3000 lira civarı. Altındaki sıvı soğutmalar ise çok dandik. AMD için zaten sıvı soğutma önerilmez.

Dostum DeepCool'un kule tipleri 1300'den başlıyor LE500 sıvı soğutması 2000TL bana soracak olursan pek fiyat farkı yok.

Dostum DeepCool'un kule tipleri 1300'den başlıyor LE500 sıvı soğutması 2000TL bana soracak olursan pek fiyat farkı yok.
Fark olmasa bile sıvı soğutma tercih etmek mantıklı değil.

Fark olmasa bile sıvı soğutma tercih etmek mantıklı değil.

Sebebi var mı bende de 5600 var oyunda 70 derece üstüne çıkıyor sıvı soğutma düşünüyordum.

Ben ikisini de kullandım. Keyfine 240mm sıvı soğutmaya geçtim. Bana katkısı şu oldu, Ryzen Master ile OC yaptığımda tepe noktasına ulaşmadı sıcaklıklar. Ama kule tipinde de kritik düzeye ulaşmazdı bence.

ID Cooling'i 3 sene önce şans eseri alıp çok beğenmiştim. Sonradan baya tercih edilir bir soğutucu oldu zaten. Kule tipi sizin için yeterli olacaktır eğer kasa içi hava akışınız iyiyse.

DDR5 işlemcileri de 1000 TL'lik hava soğutma soğutuyor. Ayrıca bakım vs derken daha çok uğraştırıyor.

Merhaba bu sistem için sıvı soğutma olur mu performans da etkisi olur mu?
Sistem özelikleri bu.

Thermalright ürünlerine bakabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı