Ani ısınma sorunu olabilir mi?
Bilemiyorum, aniden ısınmasına yol açacak ne yapıyorum ki?
SSD kullanımı nasıl masaüstünde?
RAM kullanımı bir de?
Görev yöneticisinde baktığımda SSD kullanımı %1'de, RAM kullanımı ise %28'de, ayrıca SSD'nin ısısı şu an da 31 derece.
Yok, hiç OC yapmadım.
Tespit için biraz bakmak lazım. Sürücüler, BIOS, Windows güncel olmalıdır. RAM'ler için XMP açıksa kapalı olarak da deneyebilirsiniz. SSD ve HDD için de test yapabilirsiniz.
Sürücüler bugün formatladığımda en son haliyle yükledim, BIOS'ta aynı şekilde, RAM'de ise XMP'nin hem açık hem de kapalı olduğu durumlarda gene aynı şekilde donma yaşadım. SSD ve HDD için nasıl test yapabilirim, önerebileceğiniz program var mı? Bende Samsung Magician adlı program var, benchmark yapabiliyorum, yeterli olur mu?
Format gerekebilir, farklı bir Windows sürümü ile test edin. Donanım özellikleriniz gayet iyi bu cihazda donma, kasma olmaması gerekiyor.
Windows 10'dayken de meydana geliyordu bu durum, 11'e geçti gene aynı, 11'de bugün format attım Steam'den Wallpaper Engine'i yüklerken meydana geldi.
Aynı sorun arkadaşın sistemde de var. Biz deneme yanılmayla RAM'den kaynaklandığını bulduk. Farklı RAM bulabilirseniz denemekte fayda var.
Farklı RAM düşük MHz'li var, fark etmez ise deneyebilirim, ayrıca RAM değiştirmeden, RAM'leri test edebilmek için önerebileceğiniz bir program var mı?
Ayrıca arkadaşlar donma meydana geldiğinde kasadaki ışıklar(anakarttaki, ekran kartındaki, soğutucudaki) ve faremin ışığıda kilitleniyor, yani renkleri değişmiyor.
Edit: Şuan da Steam'den BF3'ü yüklemek istediğimde gene aynı şekilde donma yaşadım, pc restart atmak zorunda kaldım.