R5 5600X sistemde DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul,Pendik
Daha fazla  
RAM
G.Skill 16 GB CL16
SSD veya HDD modeli
A200 Kingston - Samsung EVO 960
Ekran kartı
GTX 1660 SC EVGA
Anakart
B450M-Dragon
İşlemci
R5 5600X
HDD kutusu taktıktan sonra mavi ekran geldi. Önceden böyle bir şey yoktu, daha doğrusu Dark marka HDD kutusu taktım ve bir işlem yapınca kitleniyordu ama bu kutu sanırım dandik o yüzden hata verdi gidip geldi. İlk daha sonra mavi ekran verdi. Furmak vs testi yaptım sorun yok gibi. Olay görüntüleyicide Karnel Power yazıyor ama HDD kutusunun driver vs olmuş olabilir mi?

Mavi ekranın ne olduğuna bakabiliyor muyuz?

Sorun büyük ihtimalle USB kaynaklı olmuş. Taşınabilir diskini USB ile bağladınız ve mavi ekran aldınız değil mi? Şimdi USB sürücüsünü güncellemeye gerek var mı diye düşünüyorum, tekrar USB kaynaklı mavi ekran alırsanız güncel sürücüsü varsa güncelleyelim. :)

Başka diğer önerilerim:

• BIOS sürümünü güncelleyebilirsin, 3211 sürümüne güncelleyebilirsiniz.
  • Ekran kartı sürücünüzü güncelleyebilirsiniz.
  • CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: sfc /scannow %100 olmasını bekleyiniz.

Sorun büyük ihtimalle USB kaynaklı olmuş. Taşınabilir diskini USB ile bağladınız ve mavi ekran aldınız değil mi? Şimdi USB sürücüsünü güncellemeye gerek var mı diye düşünüyorum, tekrar USB kaynaklı mavi ekran alırsanız güncel sürücüsü varsa güncelleyelim. :)

Başka diğer önerilerim:

• CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: sfc /scannow %100 olmasını bekleyiniz.

Evet abi taşınabilir HDD kutusu dandik çöpe attım. Eski laptop çıkan hard diski HDD kutusuna koydum iki de bir çıkıp tekrar bağlandı sonra mavi ekran oldu. :)

Başka diğer önerilerim:

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    180,1 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
sfc /scannow komutu işe yaramış, yani eksik veya bozuk dosyları bulup düzeltmiş.
HDD kutusuyla alakalı olması olası zaten.

Şu anlık pek bir şey yapmaya gerek yok, sorun belli. Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

sfc /scannow komutu işe yaramış, yani eksik veya bozuk dosyları bulup düzeltmiş.
HDD kutusuyla alakalı olması olası zaten.

Şu anlık pek bir şey yapmaya gerek yok, sorun belli. Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.
Teşekkürler abi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı