R5 5600X sistemde oyun oynarken GPU 80 CPU 93 derecede çalışıyor

yakup baran

Hectopat
Daha fazla  
Bugün Devil May Cry 5 oynarkenen yüksek ayarlarda bilgisayarın sıcaklık değerine bakayım demişken gördüm ekran kartı sıcaklığı 80 derece sabit, işlemci sıcaklığı 93 derece sabitti. Yaz ayında böyle olması normal mi ekran kartı 3060 Ti işlemci Ryzen 5 5600X.

Büyük ihtimalle stok fan kullanıyorsunuz onun yerine forumda genel olarak önerilen ID-Cooling SE 214-XT veya SE 224-XT alırsanız işlemci sıcaklığınız 60 dereceye kadar düşer. Ekran kartı sıcaklığınız ise bende de Gigabyte 3060 Ti var ve bu mevsimlerde o derecelerde dolanıyor. Ona yapılacak bir şey var mı bilemiyorum.

Bugün Devil May Cry 5 oynarkenen yüksek ayarlarda bilgisayarın sıcaklık değerine bakayım demişken gördüm ekran kartı sıcaklığı 80 derece sabit, işlemci sıcaklığı 93 derece sabitti. Yaz ayında böyle olması normal mi ekran kartı 3060 Ti işlemci Ryzen 5 5600X.

İşlemcide stok fan mı kullanıyorsunuz?
Ekran kartı grafikler yuksekteyse ideal bir de boşta iken derceleri gösterir misiniz?

Evet işlemci stok fan PC tamamen boştayken ekran kartı 46 derece işlemci 58 59 civarı oluyor.

Kasamın markası da Dark Guardian 4x12cm RGB Led Fanlı Cam Yan Panelli USB 3.0 Bilgisayar Kasası

Dediğim gibi stok fan için normal değerlerde işlemci. Yani normal dediğim soğutucu olmadığı için yüksek sayılır bu değerler tabii ki. Soğutucu almanızı tavsiye ederim. Soğutucu alırsanız boşta 35-40 oyunlarda 65-70 geçmez. Tavsiyem SE-214 XT. Hatta yakın zamanda işlemci yükseltebilirim diyorsanız sıvı soğutmaya bile geçebilirsiniz direk. Ekran kartı hakkında bilgim yok o yüzden yorum yapmayacağım. AMD kullanıyorum.

Son düzenleme:
Dediğim gibi stok fan için normal değerlerde işlemci. Yani normal dediğim soğutucu olmadığı için yüksek sayılır bu değerler tabii ki. Soğutucu almanızı tavsiye ederim. Soğutucu alırsanız boşta 35-40 oyunlarda 65-70 geçmez. Tavsiyem SE-214 XT. Ekran kartı hakkında bilgim yok o yüzden yorum yapmayacağım. AMD kullanıyorum.
tamamdır teşekkürler herkese

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı