R5 5600X sistemde oyunlar kapanıyor

• Konuyu başlatan _R34L_
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.644

_R34L_

Megapat
Daha fazla  
İyi forumlar.
Sistemimi 2 hafta öne aldım ve herhangi bir sorun olmadan kullanıyordum. Dün basit bir oto clicker programı indirdikten sonra Steam'de oyun oynarken oyunlarımda ani kapanmalar yaşanmaya başladı. Oyunu oynuyorum direkt masaüstüne atıyor ve oyunu da kapatıyor. Hatta 2 kere de mavi ekran yedim ama mavi ekranlarda herhangi bir kod vs. yazmıyordu. Programı indirdiğim klasörden ve belgelerim dosyasından sildim (ki yüklenen bir program değildi, tıklayınca açılıyordu). Full virüs taraması yaptım gene de sorunum devam ediyor. Ekran kartım, Framework, Visual C++ ve DirectX'im güncel. Sizce neden kaynaklı olabilir?

Anakart, ekran kartı ve işlemcim;
-B550 Gaming XV2.
-AMD Ryzen 5 5600X.
-RTX 3070.

resim_2021-10-03_102604.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerim 4 adet Kingston 8 gb fury Beast RGB 3600 mhz cl17 ddr4 ram
Bunlara nasıl bir işlem yapmalıyım 2li 2li mi ? Eğer 2li dersen 1ve3. slotlar mı takılı kalsın 2ve4.cü slotlar mı ?

Yani ilk başta ikişer ikişer takmayı dene; 1&3 yada 2&4 slot fark etmez, hangisinde çalışırsa artık :) Birisinde çalışması gerekiyor. Daha sonra teker teker dene...

Yani ilk başta ikişer ikişer takmayı dene; 1&3 yada 2&4 slot fark etmez, hangisinde çalışırsa artık :) Birisinde çalışması gerekiyor. Daha sonra teker teker dene...
Cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum onu da yarın bilgisayarcıda denerim artık keza yarın erken kalkmam gerektiği için yatıyorum. En azından bir şeyler denedik be valla :) iyi akşamlar dilerim

İyi geceler dostum. Umarım sorununu halledersin.
Bilgisayarcı bugün dolu olduğu için ram testlerini kendim yapmak zorunda kaldım. Her slotda tek bir çalışan ram kullanılarak 4er kez yaptığım test sonuçları şöyle;

1633351833793.png

Çok enteresan bir şekilde 1. ram slotumda pc hiç açılmadı sanırım bu testten bir yerlere varabiliriz
@_R34L_ bilgisayarcılara pek güven olmaz parçalarınızı emanet etmeyin. Dikkatli olun. Sonra çalışan bilgisayar çalışmayacak hala gelebilir.
Ah be hocam keşke başka şansım olsa 3 gündür denemediğim şey kalmadı etrafımda da bilgisayardan anlayan kimse yok elimden bir şey gelmeyince mecbur gitmek zorunda kalacağım :(

Bilgisayarcı bugün dolu olduğu için ram testlerini kendim yapmak zorunda kaldım. Her slotda tek bir çalışan ram kullanılarak 4er kez yaptığım test sonuçları şöyle;

Eki Görüntüle 1180130
Çok enteresan bir şekilde 1. ram slotumda pc hiç açılmadı sanırım bu testten bir yerlere varabiliriz

Ah be hocam keşke başka şansım olsa 3 gündür denemediğim şey kalmadı etrafımda da bilgisayardan anlayan kimse yok elimden bir şey gelmeyince mecbur gitmek zorunda kalacağım :(
Memtest86 ile ramleri test etmelisin :) Büyük ihtimal sorun ramler ile alakalı. Bu test uzun sürebilir...

Memtest86 ile ramleri test etmelisin :) Büyük ihtimal sorun ramler ile alakalı. Bu test uzun sürebilir...
Sorun sanki ramlerimden ziyade ram slotlarımdaymış gibi geldi bana da çünkü yaptığım testin hepsinde aynı tek bir ram'i kullandım ama farklı slotlarda farklı geri dönüşler verdi :/ Ayrıca dün windows'un '' Windows Bellek Tanılama '' testinde de ramlerde bir sorun çıkmadı diye sonuç aldım. Memtest86'da ram slotları bozuksa onun da bilgisi çıkıyor mu acaba bilginiz var mıdır :/

Yani en saglıklısı o zaman çalıştığını düşündüğün anakart slotunda ramleri teker teker memtest86 ile test etmen olur :) Benim tavsiyem bu yönde. O zaman slot yada ramlerin hangisinin bozuk olduğunu net anlarız.

Yani en saglıklısı o zaman çalıştığını düşündüğün anakart slotunda ramleri teker teker memtest86 ile test etmen olur :) Benim tavsiyem bu yönde. O zaman slot yada ramlerin hangisinin bozuk olduğunu net anlarız.
Şuan tüm slotlarda tüm ramler takılı bi memtest yapıyor bakalım sonuçlar ne olacak :)
Ne yazık ki, artık ne yazık ki diyorum sorunu bulamıyoruz, bu testte de 0 hata aldım :( Ekran kartı testi tertemiz işlemci testi tertemiz ssd testi tertemiz ram testi tertemiz 2 kere format atılmış makinede gerçekten sorun ne anlamakta güçlük çekiyorum :D

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    206,4 KB · Görüntüleme: 46
  • 2.jpg
    2.jpg
    136,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı