R5 5600X soğutma önerisi

Hava soğutucu olarak öneriniz nedir?

İnceleme videolarına bakacağım. Teşekkür ediyorum

Sanırım sizinde işlemciniz 5600x. Bana sıcaklık değerleri hakkında bilgi verebilir misin. Ya bu modeli alacağım ya da coolermaster ml240 v2 modelini.

Bu markanın sıvı soğutucusunu da görmüştüm. Ben yine sıvı soğutma taraftarıyım ama bakalım.
Boşa para harcarsınız. Benim R5 2600, R5 3600 ve şimdi R5 5600 görmüş bir kule tipi soğutmam var. R5 5600'üm 4.6 Ghz'e OC yapılmış şekilde. Boşta 30 derecelerde çalışıp yükte bunun 15-20 derece üstünü görüyor.

Son düzenleme:
h100i elite capellix kullanıyorum. Boşta 35 derece, full yükte en fazla 60 oluyor. Bütçenizi geçiyor biliyorum fakat gayet memnun kaldığımı belirtmek için geldim konuya. Eğer çok takıntılıysanız sıcaklık değerleri konusunda alabilirsiniz, yoksa arkadaşların önerdiği h100 RGB de gayet yeterli 5600x için.

Sanırım sizinde işlemciniz 5600x. Bana sıcaklık değerleri hakkında bilgi verebilir misin. Ya bu modeli alacağım ya da coolermaster ml240 v2 modelini.
Ben PBO kapalı kullanıyorum. 4.35ghz 1.08v değerlerinde. Boşta 40-45, yükte 65, OOCT Power testinde yani tam kapasitede 75-80 derece maksimum. Daha üstüne asla çıkmıyor.

Kasanız da gt 301 sanırım

Teşekkür ediyorum. Ama bütçemi fazlasıyla aşıyor.

Bu markanın sıvı soğutucusunu da görmüştüm. Ben yine sıvı soğutma taraftarıyım ama bakalım.
Bu bir tercih. Sıvı soğutma ile hava soğutma arasında bu işlemci için pek fark yok. Fakat sıvı soğutma ısıyı sıvı ile ilettiği için hava soğutmada olduğu gibi işlemciden emdiği ısıyı kasa içerisinde dağıtmaz, doğrudan radyatöre iletir ve radyatördeki fanlar vasıtasıyla dışarı atar. Kule tipi soğutmada kasanızın hava sirkülasyonu çok iyi olsa bile bu bahsettiğim durum ekran kartının sıcaklığını etkiler. Ben bizzat kule tipi soğutmadan sıvı soğutmaya geçtiğimde bu farkı gözlemledim. Sıvı soğutma hem daha şıktır hem de böyle bir avantajı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…