HakYuh
Decapat
Ne kadara inmişti hocam fiyatı?Yukarıda da yazdığı gibi cuma günü 21.15'te konuyu açtım hocam.
Ne kadara inmişti hocam fiyatı?Yukarıda da yazdığı gibi cuma günü 21.15'te konuyu açtım hocam.
Ne kadara inmişti hocam fiyatı?
Hocam bende alacağım, stok soğutucu yeterli oluyor mu? Şuanda kasam tomahawk aerocool red, 2 ön bir egzoz fanı mevcut 2600x kullanıyorum onu değiştireceğim. Duruma göre kasa ve fan alacağım.2400-2500 TL arasında diye hatırlıyorum hocam.
Hocam bende alacağım, stok soğutucu yeterli oluyor mu? Şu anda kasam Tomahawk Aerocool Red, 2 ön bir egzoz fanı mevcut 2600X kullanıyorum onu değiştireceğim. Duruma göre kasa ve fan alacağım.
Teşekkürler hocam. Önereceğiniz bir hava soğutma var mı? Kasamın sıvı soğutma desteği yok malesef.Maalesef cevaplar biraz geç geldiği için bu işlemciyi "henüz" almadım ama stok soğutucusu'nun yeteceğini düşünmüyorum. Çok güçlü bir işlemci iyi bir sıvı soğutma ya da hava soğutma ile bence kullanılabilir.
4.6 GHz'i unut. En iyi silikon gelse dahi 4.4 GHz bandında ısınır bayağı. Şu an 5000 serisinde silikon kalitesi ne olduğunu öğrenemiyorsun fakat incelemelerde 4.2 GHz bandındaydı sanırım stok soğutucuyla 90 dereceyi geçiyor. Kısaca en azından bir SE-234 al 400 TL'ye.
Cbp ile 4.6 GHz görüyorum stok soğutucu ile.
Tüm çekirdekler 4.6'da stres testi falan yaptın mı? En iyi silikon gelse bile ancak yeter. 5000 serisi daha desteği yok diye biliyorum ama şimdiki incelemelerdeki işlemcilerde 4.6 GHz 3900X kadar ısınıyor neredeyse.
Hava soğutma önerir misin hoacam.Arkadaşlar kendinizi yormayın ben kendim kullanıyorum Ryzen 5 5600X stok soğutucu ile işlemciyi soğutmuyor alacaksanız size tavsiyem, SilverStone PF240, Arctic Liquid 240, Cougar helor, Aqua, XPG levante, MSI CoreLiquid 240r bana ait bilgisayar yerim olduğu içi bu saydıklarım soğutucularla Ryzen 5 5600X iyi soğutuyor 360'lık soğutucu almanıza gerek yok neden değmez eliniz Ryzen 9 gibi işlemci varsa 360'lık soğutucu alınır ama R5 için gereksiz 360mm soğutucu yanlışım varsa düzeltin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.