Çözüldü R5 5600X ve 3060 Ti kaç sene idare eder?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Türkiye
(R5 5600'de olabilir fiyatına bağlı) R5 5600X ve 3060 Ti ne kadar idare eder?
Tabi genel bir şekilde sormayacağım saçma olur. Beklentiye göre değişeceği için. Benim beklentilerim şu şekilde.

Yeni çıkan AAA oyunları (GTA 6 gibi) oynayabilmek. Orta-yüksek ayar takıntım yok. Düşük- orta grafiklerde donmadan, kasmadan akıcı bir şekilde oynamak.

Çözünürlük:1080P

Beklentim 5-10 sene.

Bu soruyu açmamdaki neden ve kafamı karıştıran durum şu:
Bir 5-10 sene önceki oyunlar ile şimdiki oyunlar arasında ciddi bir fark var. Ama bence önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde grafikler ahım, şahım gelişmeyecektir. Çünkü şu anki oyunların grafikleri çok iyi. İnsan daha ne kadar iyi olabilir ki diye düşünüyor.

Görüşlerinizi bekliyorum.

Çözüm
Ben bir oyun bundan fazla olamaz demiyorum. Grafikler gerçekle aynı olana kadar gelişmeye devam edecektir. Orada anlatmak istediğim yeni kartlar önceki kadar hızlı eskimeyecektir.

Maalesef eskiyecek. Dikkat ettiysen çok uzun süredir PS4 gibi eski konsollar oyun grafiklerinin gelişmesinin önünde engel olarak duruyordu şimdi bu tekrar değişecek ve eskisi gibi hızlı olacak. 3060 Ti tabii ki alabilirsin çok güçlü bir kart ama 5 seneden fazlasını hedeflemene gerek yok. Bu hem çok uzun hem de keyif ala ala oynayacağın bir süre. 10 yılda Dünya değişiyor o sisteme bağlı kalmazsın merak etme. 😄
Ama bence önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde grafikler ahım, şahım gelişmeyecektir. Çünkü şu anki oyunların grafikleri çok iyi. İnsan daha ne kadar iyi olabilir ki diye düşünüyor.

Skyrim çıktığında da bu söyleniyordu ama yeni konsollardan sonra çıkan GTA V ve sonrasında Witcher 3 vb. gibi oyunlar çoğu sistemin kaderini tayin etti. Şimdi de yeni bir yol ayrımındayız yeni konsollar çıktı. Cyberpunk 2077 her ne kadar optimizasyon olarak kötü çıksa da yeni nesilden izler taşıyor. 5-10 yıldan bahsediyorsan grafiklerin nereye geleceğini tahmin bile edemezsin.

Ömürlük sistem almazsın 5 sene kullanırsın sonra yükseltirsin, 5-10 sene önceki en iyi ekran kartlarının bugün hali ortada ve 3060 Ti orta seviye olarak geçen bir kart.

Ama bence önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde grafikler ahım, şahım gelişmeyecektir. Çünkü şu anki oyunların grafikleri çok iyi. İnsan daha ne kadar iyi olabilir ki diye düşünüyor.
Çok saçma bir bakış açısı. 20 yıl önce cep telefonları çıktığında insanlar hayret etmiş, "daha ne olabilir ki?" demişti. Hatırlatırım ışın izleme çıkalı 2 yıl olmadı, çıkmadan önce hayallerinde bile böyle bir şey geçmemişti ve hiç beklemiyordun. İleride de şu an hiç bilmediğin grafik seçenekleri çıkacaktır emin ol.

Ben bir oyun bundan fazla olamaz demiyorum. Grafikler gerçekle aynı olana kadar gelişmeye devam edecektir. Orada anlatmak istediğim yeni kartlar önceki kadar hızlı eskimeyecektir.
Emin ol o kadar hızlı eskiyecek. Hele 3060... Senin ülkende çok pahalı, tamam da 3060 dediğin kart orta sınıf bir kart. Üst sınıf falan değil. Orta şekerli bir şey

Maalesef eskiyecek. Dikkat ettiysen çok uzun süredir PS4 gibi eski konsollar oyun grafiklerinin gelişmesinin önünde engel olarak duruyordu şimdi bu tekrar değişecek ve eskisi gibi hızlı olacak. 3060 Ti tabii ki alabilirsin çok güçlü bir kart ama 5 seneden fazlasını hedeflemene gerek yok. Bu hem çok uzun hem de keyif ala ala oynayacağın bir süre. 10 yılda Dünya değişiyor o sisteme bağlı kalmazsın merak etme. 😄

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı