R5 5600X ve RTX 3060 sistemde anlık ekran takılmaları

İşletim sistemi
Windows 10

decoiren

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance Lpx 3200mhz 16gb 2x8
Ekran kartı
ASUS ROG Strix RTX 3060 v2
Anakart
ASUS Prime B550 Plus
İşlemci
R5 5600x
Merhabalar. Bilgisayarı genel kullanırken ve oyun oynarken anlık ekran takılması yaşıyorum. Bilgisayarım 6 aylık ve yaklaşık 5 gündür bu sorun sürüyor. Problemin neden kaynaklandığını anlayamadım. BIOS sıfırlayıp güncelledim. 3 defa bilgisayarı sıfırlayıp denedim. Farklı sürümler denedim. Bütün driverları güncellemeleri vs her şeyi tam.
Normal şartlarda aşırı fark edilebilecek takılmalar değil fakat profesyonel olarak oyun oynuyorum ve bu benim için çok sıkıntı yaratıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım senin sorunun çözülmüştür, Mutlaka geri dönüşlerini bekliyorum çünkü net bir çözüm yok hiçbir forumda bu durum ile ilgili.

Yaşadığınız problem ile ilgili olarak Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

DISM'yi veya Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı kullanarak Windows bozulma hatalarını düzeltme makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.

Problem giderilmez ise sisteminizde yüklü olan Antivirüs programınız mevcut ise kaldırıp yeniden deneyiniz. Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Saygılarımla.

Kaynak:https://answers.microsoft.com/tr-tr...a-sorunu/40438303-a0ac-4626-99a0-a9d67f19430d

Yaşadığınız problem ile ilgili olarak Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

DISM'yi veya Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı kullanarak Windows bozulma hatalarını düzeltme makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.

Problem giderilmez ise sisteminizde yüklü olan Antivirüs programınız mevcut ise kaldırıp yeniden deneyiniz. Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Saygılarımla.

Kaynak:https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-anlık-takılma-sorunu/40438303-a0ac-4626-99a0-a9d67f19430d
Gerçekten işe yaramıyor lakin kendi adıma teşekkür ederim. Altına yorum yazan bir çok arkadaş sorunun çözülmediğini de yazmış.

latency.PNG

Latencymon ile 3 dakikalık test yapar mısın?

Dün düzeldi gibi olmuştu fakat şu an her şey aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinizinde işlemcisi aynı. Acaba işlemci ile ilgilimi bir sorun var. Onun dışında bir şey aklıma gelmiyor. Umarım çözersiniz.

İkinizinde işlemcisi aynı. Acaba işlemci ile ilgilimi bir sorun var. Onun dışında bir şey aklıma gelmiyor. Umarım çözersiniz.
İşlemci sürücülerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben açıkçası :) Dün ilginç bir yöntem denedim eğer bugün takılma olmaz ise onu da paylaşıcam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı