R5 5600X ve RTX 3060 sistemde anlık ekran takılmaları

İşletim sistemi
Windows 10

decoiren

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance Lpx 3200mhz 16gb 2x8
Ekran kartı
ASUS ROG Strix RTX 3060 v2
Anakart
ASUS Prime B550 Plus
İşlemci
R5 5600x
Merhabalar. Bilgisayarı genel kullanırken ve oyun oynarken anlık ekran takılması yaşıyorum. Bilgisayarım 6 aylık ve yaklaşık 5 gündür bu sorun sürüyor. Problemin neden kaynaklandığını anlayamadım. BIOS sıfırlayıp güncelledim. 3 defa bilgisayarı sıfırlayıp denedim. Farklı sürümler denedim. Bütün driverları güncellemeleri vs her şeyi tam.
Normal şartlarda aşırı fark edilebilecek takılmalar değil fakat profesyonel olarak oyun oynuyorum ve bu benim için çok sıkıntı yaratıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_2.png

Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicilerinde bulunan aygıtlara tek tek sağ tıklayıp özellikler kısmına gelip varsa Güç Yönetimi kısmında yazan ''Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın'' tik işaretini kaldırdım. Dün 2 saatlik kullanımda yaşamadım. Akşam 3 4 saatlik kullanımda tekrar gözlemleyeceğim. İlginç bir çözüm yöntemi lakin işe yaradı diyorlar.

Eki Görüntüle 1320488
Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicilerinde bulunan aygıtlara tek tek sağ tıklayıp özellikler kısmına gelip varsa Güç Yönetimi kısmında yazan ''Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın'' tik işaretini kaldırdım. Dün 2 saatlik kullanımda yaşamadım. Akşam 3 4 saatlik kullanımda tekrar gözlemleyeceğim. İlginç bir çözüm yöntemi lakin işe yaradı diyorlar.
kaldırdım deneyeceğim şimdi. Bir de belki bir ihtimal diyerek m2 ssd'nin yuvasını değiştirdim :D
yok işe yaramadı :(

kaldırdım deneyeceğim şimdi. Bir de belki bir ihtimal diyerek m2 ssd'nin yuvasını değiştirdim :D
yok işe yaramadı :(
Ben yeni m2 aldım yine düzelmedi. :)
Grafik sürücüne ait ses sürücüsünü yüklemedim bakalım işe yarayacak mı. Aklımda usb portlar, işlemci driver ve ses ile ilgili olabileceği seçeneklerinde duruyorum.

Evet senin sorun bambaşka 😅 Yine de çözümü bulursam paylaşmak isterim, yardımcı olmak isterim. 🙂
valla kafayı sıyırmak üzereyim bu hafta içinde büyük turnuvalarım var ve bu sorun hem mental olarak hem de oynayış olarak çok kötü oluyor. hangi parçada sıkıntı olduğunu anlasam direkt değiştireceğim de anlayamıyorum

Forumdaki şu konuya göz atar mısın?
Screenshot_1.png

Burada da yüksek birşeyler ama anlamadım. Bilen biri yorumlarsa sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı