R5 5600X ve RTX 3060 sistemde anlık ekran takılmaları

İşletim sistemi
Windows 10

decoiren

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance Lpx 3200mhz 16gb 2x8
Ekran kartı
ASUS ROG Strix RTX 3060 v2
Anakart
ASUS Prime B550 Plus
İşlemci
R5 5600x
Merhabalar. Bilgisayarı genel kullanırken ve oyun oynarken anlık ekran takılması yaşıyorum. Bilgisayarım 6 aylık ve yaklaşık 5 gündür bu sorun sürüyor. Problemin neden kaynaklandığını anlayamadım. BIOS sıfırlayıp güncelledim. 3 defa bilgisayarı sıfırlayıp denedim. Farklı sürümler denedim. Bütün driverları güncellemeleri vs her şeyi tam.
Normal şartlarda aşırı fark edilebilecek takılmalar değil fakat profesyonel olarak oyun oynuyorum ve bu benim için çok sıkıntı yaratıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM CL nedir peki?
Sistemin gayet iyi neden olduğunu bende düşünüyorum.
Hafızası Full dolu mu?

RAM CL nedir peki?
Sistemin gayet iyi neden olduğunu bende düşünüyorum.
Hafızası Full dolu mu?

CL16 RAM değeri ve SSD'nin daha 300GB boş alanı var.
Günlerdir aramadığım çözüm yolu kalmadı. Bir bilgisayarcıya götürsem sorun yok deyip gönderecek muhtemelen. Çünkü hani gerçekten kendini aşırı belli eden takılmalar değil ama hassas bir oyuncu anlıyor çok net.

CL16 RAM değeri ve SSD'nin daha 300GB boş alanı var.
Günlerdir aramadığım çözüm yolu kalmadı bir bilgisayarcıya götürsem sorun yok deyip gönderecek muhtemelen çünkü hani gerçekten kendini aşırı belli eden takılmalar değil ama hassas bir oyuncu anlıyor çok net.

Oynadığın oyuna bağlı benimki RAM'den kaynaklıydı geçti ama seninkini bende merak ettim.

Hocam merhaba, anlık takılmalar bende de oluyor benim de işlemcim 5600x ekran kartım 3070. Henüz o sorunu ben de çözemedim ama şunu söyliyim denemediğim hiçbir şey kalmadı son olarak aklıma işlemci driver güncellemesi geldi AMD'nin sitesindeki varsayılan chipsetleri yüklücem. Hatta daha bugün konu açıp denediğim tüm yolları yazdım. Coil Whine sorunun yanında yaşadığım takılmalardan da konu da bahsettim.

Oynadığın oyuna bağlı benimki RAM'den kaynaklıydı geçti ama seninkini bende merak ettim.
Steam PUBG
Hocam merhaba, anlık takılmalar bende de oluyor benim de işlemcim 5600x ekran kartım 3070. Henüz o sorunu ben de çözemedim ama şunu söyliyim denemediğim hiçbir şey kalmadı son olarak aklıma işlemci driver güncellemesi geldi AMD'nin sitesindeki varsayılan chipsetleri yüklücem. Hatta daha bugün konu açıp denediğim tüm yolları yazdım. Coil Whine sorunun yanında yaşadığım takılmalardan da konu da bahsettim.

link atabilir misin deneyeyim ben de
bu arada gpu derecesi 55i cpu derecesi 63ü geçmiyor

Anakartının sitesine gidip oradaki chipseti indirerek deneyebilirsin tabii bundan önce AMD Cleanup Utility ile yüklü olan sürücüleri kaldırman gerek.

Steam PUBG

Link atabilir misin deneyeyim ben de
Bu arada GPU derecesi 55i CPU derecesi 63ü geçmiyor

Kasamda 6 adet Corsair LL120 fan var, bunlardan 3 tanesi önde 2 tanesi üstte sıvı soğutucu fan görevini yapıyor ve 1 tane de arka çıkışta 1000RPM de standart çalışıyorlar ve şu anki ekran kartı sıcaklığım boşta 38 derece. Apex Legends 2K Low ayarlarda 55- 65 derece arasında değişiklik gösteriyor lakin bazen uzun süreli oynayışlar da 70 dereceleri de görüyorum. İşlemcim 29 derece ve anakart sıcaklığım ise 25 derecede.

Güncelleme: Anakartın sitesinde bulunan driverları kurduğum halde aynı takılmalar devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı