R5 5600X'e nasıl bir UV yapılmalı?

@BerkayZ87

Konunun başında 85 civarı demişti, 87 de gördüğü maksimum.
 
Hangi ayarı denediniz en son? Ben Ryzen Master'dan OC yapmayı sağlıklı bulmuyorum, bunu belirteyim.

Ben de aslında, ama BIOS'ta hiçbir şey yok. :D

All-Core 4.4GHz'e düşürüp UV'yi biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz, soğutucu alınca yine 4.6GHz yapılır. Şu anki en azından benim amacım serin tutmak.
 
@BadGamer 5000 serisinde PBO ve Curve gibi bir nimet varken neden all Core zahmetine giriyorsunuz ki? Curve optimizer ile UV yapmayı dene. Hatta yeni gelen BIOS güncellemesiyle PBO'dan underclock işlemi bile yapılabiliyor.
 
Hocam UV yapmaya gerek yok oyun oynuyorsanız. Hem zahmete hem performans kaybına değmez. CPB ya da PBO kapatın (hangisi doğru ayar hatırlamıyorum). İşlemci temel hızında çalışsın. Stok fanla çok iyi derecelerdeydim ben.
 
Hocam UV yapmaya gerek yok oyun oynuyorsanız. Hem zahmete hem performans kaybına değmez. CPB ya da PBO kapatın. İşlemci temel hızında çalışsın. Stok fanla çok iyi derecelerdeydim ben.
İkisi de kapanmıyor.
 
@BadGamer 5000 serisinde PBO ve Curve gibi bir nimet varken neden all core zahmetine giriyorsunuz ki? Curve Optimizer ile UV yapmayı dene. Hatta yeni gelen BIOS güncellemesiyle PBO'dan underclock işlemi bile yapılabiliyor.
BIOS'a girebilsek hocam onu yaptıracağım da konu sahibinin OMEN B550 BIOS'undan bir şey anlamadım ben. BIOS menüsü yok resmen.

Bu arada hangi BIOS güncellemesini indirdiniz ve anakart nedir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı