R5 7500F 90 derece üstüne çıkıyor

Kölemen

Kilopat
Daha fazla  
Bu konu hakkında bir sürü konu açılmış ama ben spesifik olarak sormak istedim çünkü bir yerde sorunun BIOS oldugu yazılmış.

İşlemcim Ryzen 5 7500F stok fanlı ve yüksüz haldeyken 90 derecelerin üstünü görüyor. Anakartım B650M DS3H. Bu sorun anakartımdan dolayı mı yoksa stok fan kullandığımdan dolayı mı?

BIOS sürümünüz çok eski. Beta olmayan en güncel sürümü indirin. Ayrıca stok fanı siz mi montajladınız? Belki çapraz vidalama yerine sırasıyla vidaladıysanız kasma yapmış ve işlemciye temas etmiyor olabilir.
Stok fanı değiştirdim ve kule soğutma aldım taktım. Şuan boştayken işlemci 40 50 derece arası. Sizce bu normal midir peki? çünkü bazı yerlerde daha az dereceler yazmışlar boştayken olması gereken.

Stok fanı değiştirdim ve kule soğutma aldım taktım. Şuan boştayken işlemci 40 50 derece arası. Sizce bu normal midir peki? çünkü bazı yerlerde daha az dereceler yazmışlar boştayken olması gereken.
Boşta 40 50 yine kabul edilebilir. Ben 7500F ile boşta 25-30 derece görüyorum. Yükte ise 60-65 maksimum oluyor.

Boşta 40 50 yine kabul edilebilir. Ben 7500F ile boşta 25-30 derece görüyorum. Yükte ise 60-65 maksimum oluyor.
soğutma için neler kullanıyorsunuz peki?

Montaj hatasına benziyor. Stok fan tam oturtulmamış olabilir. 90 derece normal değil en dandik macun bile boşta 65-70 derece yapar...
Öyle yaptım büyük ihtimalle. Çünkü stok fanın demirine macunun tamamı değmemişti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı