R5 7500F için SE-214-XT yeterli midir?

Bu nasıl yetiyor yahu 224-XT ile 5600'de 70 derece altını göremiyorum mübarek. Bir +200Mhz verdik sıcaklık vurdu oraya. Allah'tan yeni ekran kartı 5 kilo da işlemcinin fan hızından kasa titremiyor artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce ne almalıyım?

Bu nasıl yetiyor yahu 224-XT ile 5600'de 70 derece altını göremiyorum mübarek. Bir +200Mhz verdik sıcaklık vurdu oraya. Allah'tan yeni ekran kartı 5 kilo da işlemcinin fan hızından kasa titremiyor artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İnan ki sende bir problem var, ben zamanında T6 ultra ve SE214-XT kullandım 5600X varken.

İşlemcim 120-130 watt çekerken bile 77 dereceyi geçmedi.

Bkz;

Ne edeceğiz öyleyse GPU 60'ı görmüyor, kasa desen 3 oda 1 salon niye soğutumuyor bu alet?
Belki pump out olmuş olabilir ya da kontakt sağlam değildir. Size ironik gelecek belki ama AMD stok soğutucu ile oyunlarda 76 dereceyi geçmiyordu 5600X'im ilkbahar mevsimindeyken.

Bu da benim aldığım bir videoymuş ilkbahar mevsimindeyken Arctic 240 LF II ile.

Yani işlemcim(5600X) yaklaşık 100W çekerken bile 50 dereceyi geçmiyor MX-4 sürülü olması lazım.

Biliyorum sıvı soğutucu bu ama arasında 40 derece kadar fark olmamalı SE224XT ile.

Son düzenleme:
Belki pump out olmuş olabilir ya da kontakt sağlam değildir. Size ironik gelecek belki ama AMD stok soğutucu ile oyunlarda 76 dereceyi geçmiyordu 5600X'im ilkbahar mevsimindeyken.

Bu da benim aldığım bir videoymuş yaz ayındayken Arctic 240 lf II ile.

Yani işlemcim(5600X) yaklaşık 100W çekerken bile 50 dereceyi geçmiyor MX-4 sürülü olması lazım.

Biliyorum sıvı soğutucu bu ama arasında 40 derece kadar fark olmamalı SE224XT ile.

Hocam sıvı soğutma fiyatlarına baktım biraz fazla geldi, yaza doğru elime para geçerse alabilirim, zaten önümüz kış havalar soğuk olur. Sanırsam SE 214 modelini satın alacağım.

Çok büyük gariplik seziyorum.

Çok genelgeçer "kasanın önü kapalı ondan ısınıyor" muhabbetine girsem kapak açık ya da kapalı sıcaklıklar oynamıyor, GPU serin o yüzden onları da eliyorum. Zaten kasanın hacmine ve üst ızgaranın açıklığına baksana burada ne ısınabilir?
20231026_225200.jpg

Çok genelgeçer "kasanın önü kapalı ondan ısınıyor" muhabbetine girsem kapak açık ya da kapalı sıcaklıklar oynamıyor, GPU serin o yüzden onları da eliyorum. Zaten kasanın hacmine ve üst ızgaraların açıklığına baksana burada ne ısınabilir?
Temas problemi, macun ya da ısı borularındaki deforme :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı