R5 7500F RX 7800XT sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan rrKoro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 1.821
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amaca göre gayet güzel kart. Bu arada sürücü sorunu falan NVIDIA tarafında da var. Şu mevzuyu savunmayı artık bırakın. Eski kronik sorunlu AMD GPU'lar değil bunlar.

1 senedir 1 tane sorun yasamadim 4070 ile. Ancak hem Techolay'da hem burada milyon tane AMD driver sorunu konusu gordum. Hem 6000 icin hem de 7000. Frame Generation gibi nimetlerin 1.5 sene sonra anca cikarip duzgun calistiramamalarindan bahsetmiyorum bile. FSR 3 anca oturana kadar Nvidia 50XX'te zaten gene farki koyucak.

Bu arada sürücü sorunu falan NVIDIA tarafında da var.
Şu ana kadar hep AMD kart kullandım ve yaşadığım sorunlar bitmek bilmiyor. NVIDIA bu kadar sorunlu değil, buna emin olabilirsin. Bir insanın parası varsa AMD almamalı, CPU tarafında ne kadar başarılıysa GPU tarafında da o kadar başarısız.

Tamam, oyun performansı olarak üzmez zaten o konuda laf yok ancak sadece FPS'e bakıp bu kart iyi FPS veriyormuş deyip de kart alınmamalı. Teknoloji olarak hep vasat kalıyor. NVIDIA bir şey çıkartıyor, AMD de sırf geri kalmamak için yarım yamalak bir şey yapıp salıyor.

Olay tamda bu zaten. Nvidia yeterli kas gucu ve daha az vram kullandigi icin vram'i de yeterli koyarak yazilimi ile ortaligi kasip kavuruyor. 4070 7800XT ile rakip deniyor ancak acik acik 7900XT ile kapisiyor bu kart. AMD Oyunlara FSR 3'u getirene kadar Nvidia 50XX ile bombayi patlatacak zaten. AFMF'den bahsetmiyorum bile hala cozulmedi.
1709577059921.png

Aynen, 7900 XT ile kapışıyor. (!) DLSS destekli hikayeli oyunlar oynanıyorsa 4070 daha mantıklı. FPS oyunları için 7800 XT.

Şu ana kadar hep AMD kart kullandım ve yaşadığım sorunlar bitmek bilmiyor. NVIDIA bu kadar sorunlu değil, buna emin olabilirsin. Bir insanın parası varsa AMD almamalı, CPU tarafında ne kadar başarılıysa GPU tarafında da o kadar başarısız.
Değil. Bunun bir kanıtı yok. NVIDIA'nın da gayet sorunları var ama NVIDIA sistemde sorun yaşanınca sorun GPU'ya atılmıyor nedense sorun GPU'da olsa bile. Olan tek şey algı. Ryzen'lar ilk çıktığında da aynı muhabbet dönmüştü. Dandik FX'ler yüzünden dışlanmışlardı.
Teknolojisine bir şey diyen yok ama teknoloji ile işi olmayan adama da NVIDIA aldırmak saçmadır.

Değil. Bunun bir kanıtı yok.
Tamam gitsin AMD alsın o zaman.

NVIDIA sistemde sorun yaşanınca sorun GPU'ya atılmıyor nedense sorun GPU'da olsa bile.
Alakası yok, sorun GPU'da ise GPU'dadır. Burada bana AMD GPU tarafında NVIDIA'dan daha iyi diye savunma yapma boşu boşuna, güler geçerim çünkü. Şu ülkede AMD'nin bu kadar çok tercih edilme nedeni sadece sunduğu oyun performansına göre ucuz olması. Başka bir nedeni yok. Doğru düzgün sürücü çıkartamıyorlar, şu forumda bile birçok kullanıcı sürücüsünü güncellerken -ben de dahil- acaba sorun yaşayacak mıyım diye korkarak güncelliyor. Teknoloji konusunda hep yarım yamalak. FSR nerede, DLSS nerede bugün aç bak. Ray Tracing performansları, CUDA çekirdeği...

Düşük bütçede AMD GPU tavsiye edebilirim ama bütçesi yüksek olan adama git AMD al demem. Bu benim kişisel tercihim ve önerim, AMD önermek isteyen AMD önersin. Alacak olan konu sahibi. Kendine neyi uygun görüyorsa onu seçer. İlk mesajımda da belirttim, yine belirtiyorum: Bu benim kişisel tercihim. AMD'nin NVIDIA gibi olabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım, iyi akşamlar.

Eki Görüntüle 2132850
Aynen, 7900 XT ile kapışıyor. (!) DLSS destekli hikayeli oyunlar oynanıyorsa 4070 daha mantıklı. FPS oyunları için 7800 XT.

Değil. Bunun bir kanıtı yok. NVIDIA'nın da gayet sorunları var ama NVIDIA sistemde sorun yaşanınca sorun GPU'ya atılmıyor nedense sorun GPU'da olsa bile. Olan tek şey algı. Ryzen'lar ilk çıktığında da aynı muhabbet dönmüştü. Teknolojisine bir şey diyen yok ama teknoloji ile işi olmayan adama da NVIDIA aldırmak saçmadır.
Orada dikkat ederseniz yazilim ile dedim. FPS oyunlari oynayacak adam gitsin alsin AMD o beni ilgilendirmez. Yazilim sorununu kendi yasar. Hikayeli oyunlarda 4070 7900XT ile esit. Yer yer degisiyor ancak DLSS isin icine girerse 4070 daha iyi.

Eki Görüntüle 2132850

Değil. Bunun bir kanıtı yok. NVIDIA'nın da gayet sorunları var ama NVIDIA sistemde sorun yaşanınca sorun GPU'ya atılmıyor nedense sorun GPU'da olsa bile. Olan tek şey algı. Ryzen'lar ilk çıktığında da aynı muhabbet dönmüştü. Dandik FX'ler yüzünden dışlanmışlardı.
Teknolojisine bir şey diyen yok ama teknoloji ile işi olmayan adama da NVIDIA aldırmak saçmadır.

Üzgünüm ama AMD konusunda ne deseniz boş, algı falan değil bunlar. Şu hatalar çok azaldı, neredeyse bitti diyenler ile aynı şeyleri savunuyorsunuz. Oturup hesaplayabilirsiniz, hangi üreticinin, hangi ürünleri ne denli problem çıkartıyor. Bu firma kurulduğu ilk andan beri sorunları çözemedi. Fazlasıyla seçici kartlar ve vasat bir yazılım var ortada. İşlemci konusunda laf yok tabii ki, şu an nereden baksan baldan tatlı.

Alakası yok, sorun GPU'da ise GPU'dadır. Burada bana AMD GPU tarafında NVIDIA'dan daha iyi diye savunma yapma boşu boşuna, güler geçerim çünkü. Şu ülkede AMD'nin bu kadar çok tercih edilme nedeni sadece sunduğu oyun performansına göre ucuz olması. Başka bir nedeni yok. Doğru düzgün sürücü çıkartamıyorlar, şu forumda bile birçok kullanıcı sürücüsünü güncellerken -ben de dahil- acaba sorun yaşayacak mıyım diye korkarak güncelliyor. Teknoloji konusunda hep yarım yamalak. FSR nerede, DLSS nerede bugün aç bak. Ray Tracing performansları, CUDA çekirdeği...
Öyle değil. AMD GPU'lu sistemde GPU'dan sorun olunca "AMD kalitesizliği, hep AMD yüzünden" deniyor ama NVIDIA olunca "kul yapımı işte, bahtsızlık" deniyor. FPS oynayacak adama Ray Tracing veya CUDA çekirdeği yaramıyor maalesef.
Yazilim sorununu kendi yasar.
Hanimiş?
Üzgünüm ama AMD konusunda ne deseniz boş, algı falan değil bunlar. Şu hatalar çok azaldı, neredeyse bitti diyenler ile aynı şeyleri savunuyorsunuz. Oturup hesaplayabilirsiniz, hangi üreticinin, hangi ürünleri ne denli problem çıkartıyor. Bu firma kurulduğu ilk andan beri sorunları çözemedi. Fazlasıyla seçici kartlar ve vasat bir yazılım var ortada. İşlemci konusunda laf yok tabii ki, şu an nereden baksan baldan tatlı.
Kardeşim ben neden NVIDIA sistemlerde daha fazla sorun görüyorum o zaman? NVIDIA'yı sorunlu mu ilan edelim? Gördüğüm Wattman konuların da 10 tanesinin 9'u eski nesil kartlar. Eski nesillere biz de sallıyoruz. Ayrıca RTX 4000 ve RX 7000 yokken sadece RX 6000 önerirdik. RTX 3000 neredeyse hiç önermezdik çünkü batırmışlardı o seride. Bilmediğin konular hakkında emin olmadan konuşma.

Öyle değil. AMD GPU'lu sistemde GPU'dan sorun olunca "AMD kalitesizliği, hep AMD yüzünden" deniyor ama NVIDIA olunca "kul yapımı işte, bahtsızlık" deniyor. FPS oynayacak adama Ray Tracing veya CUDA çekirdeği yaramıyor maalesef.

Hanimiş?

Kardeşim ben neden NVIDIA sistemlerde daha fazla sorun görüyorum o zaman? NVIDIA'yı sorunlu mu ilan edelim? Gördüğüm Wattman konuların da 10 tanesinin 9'u eski nesil kartlar. Eski nesillere biz de sallıyoruz.
Hanimis mi? Hocam siz gormuyorsunuz sanirsam her driver update'inde konu aciliyor sorun var mi guncelleyelim mi diye? Surekli AFMF nasil duzeltilir su mod nasil kurulur diye milletin cani cikiyor. Burda Nvidia'yi sevenler olarak hepimiz yalan mi soyluyoruz? Caner hocam hakli 2 sene 5500XT'de canim cikti ya. FPS oyunlarini savunuyorsunuz ayrica. Su zamanda FPS oyunu eger 10 tane ise hikayeli 20 tane. FPS isteyen gitsin AMD alsin.

Hanimis mi? Hocam siz gormuyorsunuz sanirsam her driver update'inde konu aciliyor sorun var mi guncelleyelim mi diye? Surekli AFMF nasil duzeltilir su mod nasil kurulur diye milletin cani cikiyor. Burda Nvidia'yi sevenler olarak hepimiz yalan mi soyluyoruz? Caner hocam hakli 2 sene 5500XT'de canim cikti ya.
NVIDIA'da da açılıyor sürücü hakkında. Ayrıca AFMF modları dediğin zaten gayriresmi. Kullanıcılar tarafından yapılıyor oyunlara, sen yüklüyorsun. Olayın AMD ile bağlantısını anlayamadım. Bu arada AMD GPU'lar biraz seçicidir NVIDIA'ya göre. Dandik parça takarsan sorun çıkartabilir.
@584297 Sorunlu değil 5500 XT. Diğer 5000'lerden ayrıdır ama yine de ona bakarak buna sallanmaz.

Hanimis mi? Hocam siz gormuyorsunuz sanirsam her driver update'inde konu aciliyor sorun var mi guncelleyelim mi diye? Surekli AFMF nasil duzeltilir su mod nasil kurulur diye milletin cani cikiyor. Burda Nvidia'yi sevenler olarak hepimiz yalan mi soyluyoruz? Caner hocam hakli 2 sene 5500XT'de canim cikti ya.
5500XT ile 7800XT ile aynı mı birader, 5 serisinin çöp olduğunu herkes bağırıyor. Sen hiç 7800XT almayın 7 serisi almayın diyeni hiç gördün mü? kıyas yanlış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı