R5 7500F RX 7800XT sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan rrKoro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 1.823
5500XT ile 7800XT ile aynı mı birader, 5 serisinin çöp olduğunu herkes bağırıyor. Sen hiç 7800XT almayın 7 serisi almayın diyeni hiç gördün mü? kıyas yanlış.
Ben driver yukleme korkusu sorun olma korkusundan bahsettim. Onu bende biliyorum yanlis anlasilmis bu mesajim kusura bakmayin.

Öyle değil. AMD GPU'lu sistemde GPU'dan sorun olunca "AMD kalitesizliği, hep AMD yüzünden" deniyor ama NVIDIA olunca "kul yapımı işte, bahtsızlık" deniyor.
İki sözü de kim söylüyorsa sırf çamur atmak ve linçlemek için yazmış, onları dikkate almaya bile gerek yok. Sorun çözmeye odaklı değil de ürünü kötülemek için yazıyor onu genelde. Onun dışında gerçekten sürücü problemleri inkar edilemez, ben de RX 6600 aldım ve bunu tercih ederken de sırf ucuz olduğu için biraz da mecburiyetten seçtim diyebilirim. Performans olarak fiyatını hak ediyor mu? FPS değerleri olarak kesinlikle hak ediyor ancak yaşadığım sorunlar bir türlü bitmiyor. Sadece kendi özelimde değil, AMD kullanıp sorun yaşayanların oranı 100 ise, NVIDIA'da bu anca 20 olur. Olay bu yani, kimse NVIDIA'da asla hata yok demiyor. Olabilir, teknoloji sonuçta bunlar ama hangisi daha az sorun çıkartıyor dersek NVIDIA.

NVIDIA fanboyu falan da değilim, öyle olsam kendim de gider RX 6600 yerine 3050 falan alırdım mesela. Şu forumda hiçbir zaman RX 6600 yerine RTX 3050 alın demedim, düşük bütçede AMD öneririm çünkü insanların ihtiyacını daha çok görüyor ama yüksek bütçede olabildiğince stabil bir sistem kullanmasını isterim, AMD çok başarılı değil GPU'da maalesef.

NVIDIA'da da açılıyor sürücü hakkında. Ayrıca AFMF modları dediğin zaten gayriresmi. Kullanıcılar tarafından yapılıyor oyunlara, sen yüklüyorsun. Olayın AMD ile bağlantısını anlayamadım. Bu arada AMD GPU'lar biraz seçicidir NVIDIA'ya göre. Dandik parça takarsan sorun çıkartabilir.
@584297 Sorunlu değil 5500 XT. Diğer 5000'lerden ayrıdır ama yine de ona bakarak buna sallanmaz.
Ilginc ben 1 tane Nvidia gorduysem 5 AMD goruyorum. Ayrica bahsettigim AFMF Driverdaki AFMF. Gecikme suresi hatasi , FPS fazla gosterip kasmasi gibi gibi. DLSS 3 resmi gelirken her oyuna tik diye acip keyfine bakarken hala FSR 3 modlari ile ugrasmak bana gore cok buyuk enayilik. AMD neden yapmiyor oyunlara resmi olarak. Nvidia'ya o kadar laf atildi oyun yok diye hani AMD ?

Sadece oyun performansı amaçlı bakmamak lazım, şu kadar bütçem olsa AMD almam. Sürücüleri ayrı dert, teknoloji olarak hep geriden gelmesi ayrı dert.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanka AMD kartları şu an gayet teknolojik ve F/P, NVIDIA'nın bir adı çıkmış daha inmiyor saçma bir durum, FSR teknolojisi çok güçlü bir teknoloji DLSS'ten daha güçlü ama FPS daha çok artsa da grafiksel olarak oyunu DLSS'ten daha çok düşürüyor yani eşit gibiler, AMD kartları gayet makul bir tercih şu anda

Kanka AMD kartları şu an gayet teknolojik ve F/P, NVIDIA'nın bir adı çıkmış daha inmiyor saçma bir durum, FSR teknolojisi çok güçlü bir teknoloji DLSS'ten daha güçlü ama FPS daha çok artsa da grafiksel olarak oyunu DLSS'ten daha çok düşürüyor yani eşit gibiler, AMD kartları gayet makul bir tercih şu anda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

FSR nasil daha fazla FPS veriyor :D?

İki sözü de kim söylüyorsa sırf çamur atmak ve linçlemek için yazmış, onları dikkate almaya bile gerek yok. Sorun çözmeye odaklı değil de ürünü kötülemek için yazıyor onu genelde. Onun dışında gerçekten sürücü problemleri inkar edilemez, ben de RX 6600 aldım ve bunu tercih ederken de sırf ucuz olduğu için biraz da mecburiyetten seçtim diyebilirim. Performans olarak fiyatını hak ediyor mu? FPS değerleri olarak kesinlikle hak ediyor ancak yaşadığım sorunlar bir türlü bitmiyor. Sadece kendi özelimde değil, AMD kullanıp sorun yaşayanların oranı 100 ise, NVIDIA'da bu anca 20 olur. Olay bu yani, kimse NVIDIA'da asla hata yok demiyor. Olabilir, teknoloji sonuçta bunlar ama hangisi daha az sorun çıkartıyor dersek NVIDIA.

NVIDIA fanboyu falan da değilim, öyle olsam kendim de gider RX 6600 yerine 3050 falan alırdım mesela. Şu forumda hiçbir zaman RX 6600 yerine RTX 3050 alın demedim, düşük bütçede AMD öneririm çünkü insanların ihtiyacını daha çok görüyor ama yüksek bütçede olabildiğince stabil bir sistem kullanmasını isterim, AMD çok başarılı değil GPU'da maalesef.
Dediğim gibi, kanıtı yok bunların çünkü sorunlu değil bu kartlar. Açılan konulara göre NVIDIA'ya daha sorunlu bile denilebilir. Zaten NVIDIA forumlarına gidersen NVIDIA'yı da sorunlu diye etiketlersin. Kaliteli parçalar kullanıp kartın ayarlarıyla oynamadığın ve stabil sürücü kurduğun sürece bir şey olmuyor, olan da görmedim.
Ilginc ben 1 tane Nvidia gorduysem 5 AMD goruyorum. Ayrica bahsettigim AFMF Driverdaki AFMF. Gecikme suresi hatasi , FPS fazla gosterip kasmasi gibi gibi. DLSS 3 resmi gelirken her oyuna tik diye acip keyfine bakarken hala FSR 3 modlari ile ugrasmak bana gore cok buyuk enayilik. AMD neden yapmiyor oyunlara resmi olarak. Nvidia'ya o kadar laf atildi oyun yok diye hani AMD ?
Kardeşim AFMF öyle bir şey değil. Oyunlara özel AFMF modları çıkartılıyor. O modlardan sorun yaşayanların AMD ile alakaları yok. Teknolojiye bir şey diyen yok ve DLSS destekli oyun oynayacakların RTX 4070 almasını belirttim. AMD açık kaynaklı yaptığı için gayriresmi olarak oyuncular mod yapıyor, o yüzden resmiyette yok. DLSS 3 daha iyi tabii ki ama AMD'nin de eli boş değil. RX 6600 ile FG açıp cayır cayır oynayabiliyorsun, o kadar dandik değil. Algıdan başka bir şey yok ortada.

Dediğim gibi, kanıtı yok bunların çünkü sorunlu değil bu kartlar. Açılan konulara göre NVIDIA'ya daha sorunlu bile denilebilir. Zaten NVIDIA forumlarına gidersen NVIDIA'yı da sorunlu diye etiketlersin. Kaliteli parçalar kullanıp kartın ayarlarıyla oynamadığın ve stabil sürücü kurduğun sürece bir şey olmuyor, olan da görmedim.

Kardeşim AFMF öyle bir şey değil. Oyunlara özel AFMF modları çıkartılıyor. O modlardan sorun yaşayanların AMD ile alakaları yok. Teknolojiye bir şey diyen yok ve DLSS destekli oyun oynayacakların RTX 4070 almasını belirttim. AMD açık kaynaklı yaptığı için gayriresmi olarak oyuncular mod yapıyor, o yüzden resmiyette yok. DLSS 3 daha iyi tabii ki ama AMD'nin de eli boş değil. RX 6600 ile FG açıp cayır cayır oynayabiliyorsun, o kadar dandik değil. Algıdan başka bir şey yok ortada.
Tamam hocam.

Kardeşim ben neden NVIDIA sistemlerde daha fazla sorun görüyorum o zaman?

Bu meseleyi "sırf" senin problem yaşaman üzerine tartışacak değiliz ki. Kendim problem yaşadığım için de söylemiyorum bunları yani. NVIDIA tarafında 100 kişiden 10'u problem yaşıyorsa, AMD tarafında 100 kişiden 50'si gibi bir durum söz konusu.

Gördüğüm Wattman konuların da 10 tanesinin 9'u eski nesil kartlar.

Sadece WattMan hatası mı yaşıyor kullanıcılar? :D Hem Google'ı düzgün kullandığınız takdirde, yeni nesil ekran kartlarının çıkardığı problemleri de görebilirsiniz diye tahmin ediyorum.

RTX 3000 neredeyse hiç önermezdik çünkü batırmışlardı o seride.

Yaptığımız karşılaştırma çoğunluk olarak yazılım, stabil oluşu vs. Donanımın gücü falan gram umurumda değil.

FSR teknolojisi çok güçlü bir teknoloji DLSS'ten daha güçlü.
FSR, DLSS'den daha iyi falan değil. Tamamen sallıyorsun bu noktada. Sana tek bir şey söyleyeyim, git karşılaştır. DLSS'i performans modunda aç, sonra da FSR'ı performans modunda aç ve aradaki grafik farkını kendi gözünle gör.

Dostum bak, bilinçsiz bir kullanıcı değilim ve aldığım ilk bilgisayardan beri -2012- AMD grafik kartı kullanıyorum ve emin ol yaşamadığın sorun kalmadı. Yani bana altı boş cümlelerle AMD NVIDIA'dan daha iyi deme. NVIDIA tercih ediliyorsa millet hava atmak için tercih etmiyor, bir sebebi var ki tercih ediliyor. Bak bugün pazara resmen NVIDIA hükmediyor. Herkes mi enayi? Herkes mi hiçbir şey bilmiyor?

Kaliteli parçalar kullanıp kartın ayarlarıyla oynamadığın ve stabil sürücü kurduğun sürece bir şey olmuyor, olan da görmedim.
Ayarlarıyla oynamadım, stabil sürücü kullanıyorum ve bir şey oluyor. Bak birinci elden kullanan olarak yorum yapıyorum sana, AMD kart kullanmıyorsan internetteki testlere bakarak yorum yapıyor olabilirsin ama 2012'den beri her aldığım kart AMD idi ve tekiyle bile sorunsuz bir deneyimim olmadı.

Bana AMD kullanmadan AMD savunma gözünü seveyim, git izlediğin teknoloji kanallarına yorum at (Donanım Arşivi hariç) hepsinin NVIDIA diyeceğine adım gibi eminim.

FSR nasil daha fazla FPS veriyor :D?

Quality modu bilemem ama performansta grafiksel fedakarlıklarla daha güçlü ve ben fsr 3 ten bahsetmiştim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı