R5 7500F sistem uyumlu mu?

Parçaların kalitesine bakarsak fiyat olarak aşırı uçuk değil ama özellikle anakart kalitesinden biraz kısarak daha düşük bütçede hazır sistem bulabilirsiniz.
Uyumlu. RAM'i 1x16 almak yerine 2x8 alman daha iyi olur. Anakartı da daha uygun bir model alıp ekran kartını yükseltsen çok daha mantıklı.
DDR5 ile çift kanal avantajı kalktı, her modül kendi içinde çift kanala sahip artık.

Parçaların kalitesine bakarsak fiyat olarak aşırı uçuk değil ama özellikle anakart kalitesinden biraz kısarak daha düşük bütçede hazır sistem bulabilirsiniz.

DDR5 ile çift kanal avantajı kalktı, her modül kendi içinde çift kanala sahip artık.
Attığım sisteminde parçaları kaliteli ve yaklaşık dört bin daha ucuza geliyor. Arkadaşın topladığı hazır sistem fiyatına RTX 3070 DDR5 hazır sistemler var, 4060'tan çok daha üstün bir kart. Bana pek mantıklı gelmedi.

İleriye dönük olması için bu anakartı seçtim.

Attığım sisteminde parçaları kaliteli ve yaklaşık dört bin daha ucuza geliyor. Arkadaşın topladığı hazır sistem fiyatına RTX 3070 DDR5 hazır sistemler var, 4060'tan çok daha üstün bir kart. Bana pek mantıklı gelmedi.
Herkes için sadece saf performans önemli değil. Sonuçta bunu kullanacak kişi konu sahibi, performansı kadar içine sinen parçaları alması da önemli. Sistemime harcadığım bütçe ile çok rahat daha performanslı bir sistem toplayabilirdim ama içime sinmedikten sonra ne anlamı var alacağım 20FPS fazlanın?

Herkes için sadece saf performans önemli değil. Sonuçta bunu kullanacak kişi konu sahibi, performansı kadar içine sinen parçaları alması da önemli. Sistemime harcadığım bütçe ile çok rahat daha performanslı bir sistem toplayabilirdim ama içime sinmedikten sonra ne anlamı var alacağım 20FPS fazlanın?
Hocam attığım sistem ile arkadaşın topladığı sistem arasında herhangi bir kalite farkı yok, arkadaşın topladığı sistemde kaliteli parçalar gaming gendeki sistemde kaliteli parçalar, bütün her şeyi aynı. Aradaki tek fark fiyat farkı.

28 Bin TL verip kendi tek tek topladığı sistemi alacağına daha kaliteli hazır RTX 3070 sistem aynı fiyata denk geliyor demek istedim, gidipte bu kartı al diye bir zorunluluk getirmedim. RTX 4060 istiyorsa atılan sistem aynı kalitede ve dört bin daha ucuza geliyor. Umarım anladınız. Anakarta önem veriliyorsa sadece anakart değiştirilip alınabilir ya da kendisi topladığı sistemi alabilir. Sadece bir öneri.

Son düzenleme:
Hocam attığım sistem ile arkadaşın topladığı sistem arasında herhangi bir kalite farkı yok, arkadaşın topladığı sistemde kaliteli parçalar gaming gendeki sistemde kaliteli parçalar, bütün her şeyi aynı. Aradaki tek fark fiyat farkı.

28 Bin TL verip kendi tek tek topladığı sistemi alacağına daha kaliteli hazır RTX 3070 sistem aynı fiyata denk geliyor demek istedim, gidipte bu kartı al diye bir zorunluluk getirmedim. RTX 4060 istiyorsa atılan sistem aynı kalitede ve dört bin daha ucuza geliyor. Umarım anladınız.
Kaliteden ne zaman bahsettim attığım mesajda? Olay kalitesi değil konu sahibinin içine sinmesi. Tabii ki rezil parçalar seçildiği zaman müdahale ederiz fakat bu noktada seçim konu sahibine kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı