R5 7600 APU sistem toplama ve kasa önerisi

abigailcat6

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
124
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yeni çıkan R5 8600G işlemcisini gördükten sonra yeni bir APU sistem satın almak istedim. Oyun oynamıyorum, sistemi yalnızca Linux üzerinden, gündelik işlerimi görmek ve yazılım geliştirmek üzerine kullanacağım. 8600G yerine 7600 daha iyi gibi göründü, hem fiyat hem de saf CPU gücü açısından. Önerilerinizi bekliyorum.

Toplam 16.150 TL civarında bir fiyata denk geliyor. İnternette 7600 APU hazır sistem bulamadım, sadece birkaç yerde (örneğin burada) 8600G APU sistemleri var ama RAM'i değiştirince, SSD'yi 1TB'a çıkarınca vs. fiyatı 19.000 TL civarına çıkıyor.

Bu -bana göre- bütçe dostu sistemi toplarken;
Anakartın b sürümü olmasına (overclock desteğinden ötürü),
RAM'in düşük CL'ye sahip olmasına,
SSD'nin yüksek okuma/yazma değerlerine sahip olmasına (örneğin aynı fiyata Kingston NV2 eklenebilirdi belki) dikkat etmeye çalıştım. Şimdi olabilecek en uygun F/P kasa önerilerine ihtiyacım var. Sistemdeki RAM RGB'li olduğu ve anakartta da Mystic Light desteği olduğu için rica ediyorum ARGB fanlı kasa önerin😊

İlerleyen aylarda bir RAM ve -duruma göre- ekran kartı eklemesi yapabilirim. Kasa önerisi yaparken "bu sistemle olur" dediğiniz ekran kartlarının boyutlarını da göz önünde bulundurun. Bu arada, elimde bolca SSD mevcut bu yüzden 1TB yeterli buldum. Yalnızca kasa önerisi değil, sistem hakkında önerilerinizi de yazabilirsiniz.

Teşekkürler, iyi sosyaller!

Ekleme: Asıl olayı unutmuşum :) yeni sistemimi yalnızca DDR5, AM5 istiyorum.
 

Ben olsam bir tık daha iyi bir anakart alırdım, en azından iki tane M2 olsun. Çift kanala ihtiyacımız da olabilir. İleride yükseltilir.
 

Ben olsam bir tık daha iyi bir anakart alırdım, en azından iki tane M.2 olsun. Çift kanala ihtiyacımız da olabilir. İleride yükseltilir.

Öncelikle teşekkürler.

Anakart konusunda size katılıyorum, tekrar teşekkürler.

Kasa ARGB fanlara sahip olsaydı ve biraz daha ucuz olsaydı keşke :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı