R5 7600 / MSI Pro B650-S Wi-Fi için RAM önerisi

gasparinho

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2020
Mesajlar
36
Herkese selam.
Şu an işlemcim ve anakartım kargoda. Fakat halen daha RAM için bir karar veremedim. Rutin kullanımım oyun ağırlıklı değil. Genel olarak yapay zeka (ComfyUI, SD) ile uğraşıyorum.

Anakart: MSI PRO B650-S WIFI 7200(OC) DDR5 Soket AM5 USB 3.2 M.2 HDMI DP ATX Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekran Kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...6gd-128-bit-gddr6-16-gb-fiyati,575532243.html

Bütçe: Şu an ayırabildiğim 4000 - 5000 TL arası olacaktır. RAM'lerden beklentim, OC'de uzun ömürlü ve hatasız bir şekilde kullanım olacaktır.

İlginiz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de T-Force için aşağı yukarı bir şey düşünüyordum. 6000 mhz önerileriniz bütçemden dolayı mı? Bütçeyi biraz aşarsam 7200 mhzlik bir ram bu sistemde sizce sıkıntı çıkarır mı?


Bu bellek için yorumunuz nedir?
 
Son düzenleme:



Üç bellek arasında kaldım. RGB olmasının herhangi bir önemi yok benim için. Sadece hangisi alınmalı karar veremedim arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
İkisi de Hynix A die, aynı ramler. Overlock performansları oldukça iyi, ikisi de üzmez. Hangisi içinize yatıyorsa onu alın.
 
İkisi dediğiniz hangi ram'ler üç adet ram linki var. Ben de almayı düşünüyorum. XPG lancer blade iyi midir?
En son linkteki G.Skill güvenilir bir marka olsa da nedense AMD'ye önermediklerini okudum. Ne alaka, doğru mudur yanlış mıdır ben de bilmiyorum. Fakat ben arkadaşın yolladığı link üzerinden Lexar siparişi verdim bugün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı