R5 7600 ve 4070 Super sistemde takılmalar oluyor

Miralay31

Femtopat
Daha fazla  
Hocalarım iyi akşamlar,

Öncelikle Ryzen 5 7600 ve 4070 Super'li sistemimde sıcaklık değerleri ve FPS normal olmasına rağmen saniyelik takılmalar yaşıyorum. Özellikle BF1 ve CS2'yi 1080P'de oynarken bu durum başıma geliyor.

FPS değerlerim oldukça yüksek ve genel anlamda bir FPS düşüşü yaşamıyorum, sürekli 300 FPS bandında geziyor. Ancak, saniyelik takılmalar görüyorum ve %1 Low değeri 30 FPS'ye kadar düşüyor.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım iyi akşamlar,

Öncelikle Ryzen 5 7600 ve 4070 Super'li sistemimde sıcaklık değerleri ve FPS normal olmasına rağmen saniyelik takılmalar yaşıyorum. Özellikle BF1 ve CS2'yi 1080P'de oynarken bu durum başıma geliyor.

FPS değerlerim oldukça yüksek ve genel anlamda bir FPS düşüşü yaşamıyorum, sürekli 300 FPS bandında geziyor. Ancak, saniyelik takılmalar görüyorum ve %1 Low değeri 30 FPS'ye kadar düşüyor.

İşlemci kullanımı nasıl gidiyor? Bu sistemin hakkı 2K diye düşünüyorum belki işlemciye fazla yük biniyordur benzer durum bir arkadaşımda olmuştu.

İşlemci kullanımı nasıl gidiyor? Bu sistemin hakkı 2K diye düşünüyorum belki işlemciye fazla yük biniyordur benzer durum bir arkadaşımda olmuştu.
Hocam herhangi bir darboğaz söz konusu değil CPU kullanım yüzde 40 ve civarında GPUyu yoran ayarlara abandığımdan dolayı Gpu kullanımı ise yüzde 70 civarında ama sıcaklığı 50 derece bandında yani sistem ve değerleri oldukça stabil ama nedense takılmalar yaşıyorum.

Hocam herhangi bir darboğaz söz konusu değil CPU kullanım yüzde 40 ve civarında GPU'yu yoran ayarlara abandığımdan dolayı GPU kullanımı ise yüzde 70 civarında ama sıcaklığı 50 derece bandında yani sistem ve değerleri oldukça stabil ama nedense takılmalar yaşıyorum.

Biraz da oyunlardan kaynaklı olabilir mi? Başka oyunlarda denediniz mi?

Biraz da oyunlardan kaynaklı olabilir mi? Başka oyunlarda denediniz mi?
Denedim hocam genelde çok yeni çıkan stalker gibi hikayeli oyunlarda bu tarz problemleri yaşamıyorum ancak iş Cs2 ve Bf1 e gelince maalesef yaşıyorum. İşin kötü yanı bazen başıma geliyor bu durum son derece akıcı oynadığım da oluyor

Denedim hocam genelde çok yeni çıkan Stalker gibi hikayeli oyunlarda bu tarz problemleri yaşamıyorum ancak iş CS2 ve BF1'e gelince maalesef yaşıyorum. İşin kötü yanı bazen başıma geliyor bu durum son derece akıcı oynadığım da oluyor.

Vallahi sistem istediği kadar iyi olsun oyundan kaynaklı böyle şeyler olabiliyor hocam çok nadirde olsa ekran kartı driverı bile etkiliyor.

Teşekkür ederim hocam başınızı ağrıttım bu saatte ama bir sorum daha var oyunda %1 FPS değeri 30'a kadar geriliyor bunun sebebi ne olabilir?

İşte %1 FPS dediğiniz drop göstergesi gibi bir şey olur. Birçok nedeni olabilir sistemsel veya oyundan dolayı ama sizinki oyundan dolayı gibi hocam. Estağfurullah bu arada yardım etmekten memnuniyet duyuyorum çok da bir şey yapamıyorum şu anda ama:)

Hocalarım iyi akşamlar,

Kaç GB ve kaç MHz RAM'leriniz var, Tek channel mi çalışıyor? Oyunlar SSD'ye mi kurulu ?

Kaç GB ve kaç MHz RAM'leriniz var, Tek channel mi çalışıyor? Oyunlar SSD'ye mi kurulu ?
Onları belirtmeyi unuttum haklısınız hocam 1tb M2 Ssd var sistemde sadece, 16+16 32 gb 4800MT hızında çalışıyorlar ama bildiğim kadarıyla destekledikleri hız daha fazla.

İşte %1 FPS dediğiniz drop göstergesi gibi bir şey olur. Birçok nedeni olabilir sistemsel veya oyundan dolayı ama sizinki oyundan dolayı gibi hocam. Estağfurullah bu arada yardım etmekten memnuniyet duyuyorum çok da bir şey yapamıyorum şu anda ama:)
Hocam tekrar teşekkürler sorunu şimdilik çözdüm gibi Bf1 de çözünürlük ölçeklendirmeyi arttırıp yüzde 200 yaptığımda ekran kartı yüzde 90 üstü Cpu ise yüzde 40 bandında çalışmaya başladı bundan kaynaklı yüzde 1 low fps değeri de 100 ün üzerinde seyrediyor. Default ayarlarda oynadığımda eskiden ekran kartı yüzde 40 işlemci 50 bandındaydı bundan dolayı da bazen sorun yaşanabiliyordu. Cs2 de de nvidia denetim masasından düşük gecikmeyi aktive edip GPU için max performans ayarını yaptığımda yüzde 1 low fps değeri 100 bandına çıktı ara ara 60 ı görse de akıcılığı etkilemiyor zaten anladığım kadarıyla 30 40 fps bandında problem bu durum. Teşekkürler tekrardan

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı