R5 7600X - RTX 5070 sistemde siyah ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

lotuferhat

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 5070 Windforce OC SFF
Anakart
Gigabyte B650M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X
Selam,

Bugün bilgisayarımı restartladığımda arka arkaya 3 kere bu sebepten siyah ekran yedim. (Sanırım temadan dolayı siyah, yeni Windows 11'e geçtim.) ChatGPT USB girişleriyle alakalı olabileceğini söyledi. Aygıt Yöneticisi'nin görüntüsünü aşağıya bıraktım. Daha önceden de öyle miydi yoksa yeni mi oldu bir fikrim yok fakat bilgisayar üzerine takılı klavye, mouse dahil tüm USB'leri çıkartmama rağmen orada ünlem işaretiyle durmaya devam ettiler. Sonrasında belki de sebep onlardır diye devre dışı bıraktım. Herhangi bir güncelleme almıyor güncellemeye çalıştığımda en güncel sürüm olduğunu söylüyor.

3 hata sonrası oluşan minidump dosyalarının linkleri:

Aygıt yöneticisi ve sfc /scannow sonuçları.

Dosya Ekleri

• aygıty.png
    aygıty.png
    124,8 KB · Görüntüleme: 2
  • scannow.png
    scannow.png
    115 KB · Görüntüleme: 2
@turko35408 yaklaşık bir 10-15 dk önce güncelledim şimdi resetledim bakalım tekrar yapacak mı

Bilinmeyen USB aygıtlarına bir yenisi daha eklendi... Chipset, bios güncellemelerimi vesaire yaptım bu süreçte. Bu olay yaşandıktan sonra kasanın üstünde bulunan USB girişlerinde bir sorun oluştu anladığım kadarıyla çünkü Dongle bağlı olan porttan sinyal almıyor kulaklığım.

Son düzenleme:
Aslında bilgisayarı alalı 1 hafta olmadı acaba indirdiğim güncellemelerden biri mi sebep oldu diye DDU ile her şeyi silip tekrardan kurmayı planlıyorum, birkaç gündür hiç böyle bir şey yaşamadım bugün başıma geldi.

Bilmiyorum bazı yerlerde okuduğuma göre yapılan güncellemeler vesaire de etkiliyor olabilirmiş ama bir bilgisayarı yokladım, kasanın içerisini vesaire açtım. USB 2.0 portlarımın ikisi (kasa üstünde olanlar) çalışmıyor gibi duruyor ve birkaç aygıt yöneticisi üzerinden kaldırma işlemi sonrası onlar gitti, dongle vesaire onları type c ve uısb 3.0 portlarına taktım şu an. Test ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı