R5 Pro 4650G sistemde CPU boştayken %100 kullanılıyor GPU ise 60 derecede çalışıyor

Paratoner

Hectopat
Sorunum başlıktaki gibi. Arkadaşlar herhangi crackli oyun veya program indirmedim, kaç defa Kaspersky'dan tarattım virüs falan da çıkmadı. Açıkçası bütün çıkış yollarım kapalı durumda, ne yapacağımı şaşırdım. Son çare olarak format atmayı düşünüyorum.

Tam açtığınız da mı %100 zaman geçtikten sonra da mı?

Ekran kartı sıcaklığı ne durumda?
Zamanla %100 oluyor.

Ekran kartı şu an fan döndürmeye başladı 47 dereceye kadar düştü normalde 60 derecede çalışıyor.

Peki bir de şöyle bir şey deneyelim. Bilgisayarınızı güvenli modda açabilir misiniz bir de öyle kontrol edin bakalım düşecek mi ona göre bakalım.
Nasıl güvenli modda açıyoruz?

Sorunum başlıktaki gibi. Arkadaşlar herhangi crackli oyun veya program indirmedim, kaç defa Kaspersky'dan tarattım virüs falan da çıkmadı. Açıkçası bütün çıkış yollarım kapalı durumda, ne yapacağımı şaşırdım. Son çare olarak format atmayı düşünüyorum.

Arama kısmına çalıştır yazın>altta gelene msconfig>hizmetler>tüm Microsoft hizmetlerini gizle>tümünü devre dışı bırak. Dikkat et Steam ve NVIDIA gibi hizmetleri devre dışı bırakırsan etkin olmadıkları sürece çalıştıramazsın onları geri tikle istersen. Görev yöneticisi>Başlatma menüsüne gel başlangıçta çalışmasını gereksiz gördüğün tüm her şeyi kapa. Bu arada Kaspersky gibi sağlam bir antivirüs ile tarama yap.

Zamanla %100 oluyor.

Ekran kartı şu an fan döndürmeye başladı 47 dereceye kadar düştü normalde 60 derecede çalışıyor.

Nasıl güvenli modda açıyoruz?

Caps Lock altındaki Shift'e basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlata tıklayın. Lütfen bekleyin ekranı gelecek. Çıkan pencerede gelişmiş seçenekler başlangıç ayarlarını seçin yeniden başlatın açılışta 4 numaraya basın.

Caps Lock altındaki Shift'e basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlata tıklayın. Lütfen bekleyin ekranı gelecek. Çıkan pencerede gelişmiş seçenekler başlangıç ayarlarını seçin yeniden başlatın açılışta 4 numaraya basın.
Buyrun hocam.

Dosya Ekleri

• IMG20230831161259.jpg
    IMG20230831161259.jpg
    140,6 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı