R7 1700X OC yaparken kapanıyor

qkami

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8x2
Ekran kartı
2060
Anakart
B450M S2H 2
İşlemci
Ryzen 7 1700x
İşlemcim (RAM de aynı şekil) OC'den sonra masaüstündeyken kapanıyor.
Frekansları abartmadım 3.4'ten 3.9 yaptım, RAM'ı da 2133'den 3000 yaptım fakat voltajı sabit bıraktım. Voltajı kaç yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanılmıyorsan CPU Ratio değerini 39.00 yaptığınızda otomatik bir voltaj değeri atıyor anakartın bu zaten yeterli gelmiyor mu?. BIOS menülerini tam hatırlamıyorum. Eve geçince tekrar yazarım.

1.37 de kapandı 1.39'a çektim.
Aslında aynı mantık, benim size demek istedigim 1.37 ile 1.39 arasında da işlemcin stabil ve kararlı çalışabilir. Bunu deneyerek bulman gerek, benim bahsettiğim yöntem OC+ UV. 1.39 değeri OC degerin, sen bu voltaja UV yaparak daha düşük voltaj ile aynı frekans ve daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsin.

Aslında aynı mantık, benim size demek istedigim 1.37 ile 1.39 arasında da işlemcin stabil ve kararlı çalışabilir. Bunu deneyerek bulman gerek, benim bahsettiğim yöntem OC+ UV. 1.39 değeri OC degerin, sen bu voltaja UV yaparak daha düşük voltaj ile aynı frekans ve daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsin.

Nasıl yapıldığını bilmiyorum. 3 tane voltaj ayarı var 2'si Auto diğeri 1.39 da şu an hangisine UV atacağım.

Hocam akşam eve geçince detaylı yazmaya çalışırım, screenshot vesaire de atarım. 1.39 değeri ile stabil mi işlemci ve sıcaklıklar ne durumda?

CS de 9 rauntluk bir maçı sorunsuz tamamladım FPS 150-300 arasında gidip geliyor normal midir bu PC de düşük geldi bana Dust 2 de midde 190 falan oluyor FPS.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı