R7 240 i5 3540 ve IPXSB-H61 ile uyumlu mu?

Repeprtra

Decapat
Zamanında Casper'dan hazır sistem almıştık 2017 yılında ekran kartım yandı. Şu an ise ekran kartı bakıyordum. Daha önceki açılan konulara baktığımda Pegatron IPXSB-H61 anakartımın ekran kartına 75W'tan fazla güç vermediğini öğrendim. Bu bilginin doğru olup olmadığını, eğer R7 240'tan daha iyi bir önerisi olan varsa dinleyebilirim. Kasa hakkındaki kablolarla ilgili bilgi bilmiyorum R7 240 alsam kablo ve yuvası kasama işlemcime anakartıma uyumlu olur mu?
Sistemim.
Intel i5-3450.
8 GB RAM - 1600MHz.
Pegatron IPXSB-H61.
(Tam bilgim yok) 250W PSU.
(Yanan ekran kartımın kullandığı güç 75W)
Önerisi olanlar için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağını kesinlikle değiştirmeni tavsiye ederim güçlü bir ekran kartı takmak için çok yetersiz. Güç kaynağını değiştirip 2. el RX 570 alabilirsin.
Ekran kartından dolayı videolar izliyorum ve daha önce aynı soruyu sormuş ve daha sonrasında da sistemi düzenlemiş olanları da okumuştum ama yarısı yüksek oyunlarda pubg de çatışmada falan darboğaz olur demiş ama bazılarda rahat takabilir diyor. Bir sorunla karşılaşmam değil mi Hdmi vga girişi falan gibi şeylerde okumuştum teşekkür ederim bu arada

Yeni PSU alamayacaksanız en iyi seçenek RX460 olacaktır, sebebi ek güç girişi istememesi.

Yeni PSU alabiilyorsanız en azından 500W 80+ olanından alıp, ekran kartınıda RX470 en düşük olarak söyleyebilirim.(RX460 ile RX470 arasında %100 performans farkı vardır, 1 sayı fark var ne olacak ki demeyin, RX460 PUBG de 30fps verirken RX470 60FPS veriyor.)

Ayrıca oyunlarda donma kasma yaşamamak için 1 tane daha 8 GB 1600MHz RAM alırsanız kafanız rahat ve sisteminizin ömrü biraz daha uzun olur.(Bu önerim PUBG, Warzone gibi oyunlar için geçerlidir League of Legends ve CS GO gibi oyunlar için gereksizdir.)

Yeni PSU alamayacaksanız en iyi seçenek RX460 olacaktır, sebebi ek güç girişi istememesi.

Yeni PSU alabiilyorsanız en azından 500W 80+ olanından alıp, ekran kartınıda RX470 en düşük olarak söyleyebilirim.(RX460 ile RX470 arasında %100 performans farkı vardır, 1 sayı fark var ne olacak ki demeyin, RX460 PUBG de 30fps verirken RX470 60FPS veriyor.)

Ayrıca oyunlarda donma kasma yaşamamak için 1 tane daha 8 GB 1600MHz RAM alırsanız kafanız rahat ve sisteminizin ömrü biraz daha uzun olur.(Bu önerim PUBG, Warzone gibi oyunlar için geçerlidir League of Legends ve CS GO gibi oyunlar için gereksizdir.)
Psu almayı düşünüyorum en azından 450 80+ dün izlediğim bir karşılaştırma videosunda rx470 rx570den daha iyi perf veriyordu bu galiba sistem uyumluluğundan dolayı böyle bir şey yaşamak istemiyorum (videolarda 70 80 fps alırken evde 30fps vb)
Ram şuan aklımda yok ve galiba da anakartım desteklemiyor 8den fazlasını teşekkür ederim mesajınız için

Psu almayı düşünüyorum en azından 450 80+ dün izlediğim bir karşılaştırma videosunda rx470 rx570den daha iyi perf veriyordu bu galiba sistem uyumluluğundan dolayı böyle bir şey yaşamak istemiyorum (videolarda 70 80 fps alırken evde 30fps vb)
Ram şuan aklımda yok ve galiba da anakartım desteklemiyor 8den fazlasını teşekkür ederim mesajınız için
8GB tan fazlasını desteklemiyorsa elinizdeki RAM i satabiliyorsanız 2x4GB olarak değiştirirseniz, performansınız artacaktır.
Eski oyunlarda doğrudur, RX470, RX570 ten yüksek FPS verir, yeni oyunlarda bu durum değişir PUBG gibi Warzone gibi, mesela benim sistemimde RX470 var PUBG de ultra yarlarda 50FPS alabiliyorum ama gölgeler orta ayarlardayken yüksek veya ulra yaparsa FPS i bile göremiyorum 10 mu 5 mi okadar kötü oluyor, ama RX570 te böyle bir problem yok. En azından izlediğim videolarda böyle. RX470 ile ise denedim bizzat. :D
Sizin sisteminiz benimkinden daha güncel bende 8 çekirdek var ama bench puanları aynı sayılır ve sizin işlemciniz daha güncel olduuğu için ısınma sorunu yazamazsınız en azından, ve ekran akrtını besleme sorunu da yaşamazsınız.

Son düzenleme:
8 GB'tan fazlasını desteklemiyorsa elinizdeki RAM'i satabiliyorsanız 2x4GB olarak değiştirirseniz, performansınız artacaktır.
Eski oyunlarda doğrudur, RX470, RX570ten yüksek FPS verir, yeni oyunlarda bu durum değişir PUBG gibi Warzone gibi, mesela benim sistemimde RX470 var PUBG'de Ultra yarlarda 50FPS alabiliyorum ama gölgeler orta ayarlardayken yüksek veya ulra yaparsa FPS'i bile göremiyorum 10 mu 5 mi okadar kötü oluyor, ama RX570'te böyle bir problem yok. En azından izlediğim videolarda böyle. RX470 ile ise denedim bizzat. :D.
sizin sisteminiz benimkinden daha güncel bende 8 çekirdek var ama bench puanları aynı sayılır ve sizin işlemciniz daha güncel olduuğu için ısınma sorunu yazamazsınız en azından, ve ekran akrtını besleme sorunu da yaşamazsınız.

Uzaklaştırma cezası gibi bir ceza almıştım, yazamadım. Teşekkürler aydınlatıcı bir yardım mesajı olmuş oldu. Bu bilgisayara şimdilik R7 240 gibi bir ekran kartı takarak yeni bir bilgisayar için para biriktirme daha mantıklı mı olur sizce?

Uzaklaştırma cezası gibi bir ceza almıştım, yazamadım. Teşekkürler aydınlatıcı bir yardım mesajı olmuş oldu. Bu bilgisayara şimdilik R7 240 gibi bir ekran kartı takarak yeni bir bilgisayar için para biriktirme daha mantıklı mı olur sizce?

R7 240'a çok uçuk fiyat istiyorlar HD 7750 alın 150TL'den daha ucuza bile alırsınız ama R7 240 a salak saçma 250 350TL isteyenler bile çıkacaktır, gereksiz pahalı. Ben neredeyse 1 yıl önce 200TL'ye sattım o ekran kartını hala o fiyatı isteyenler var ayıp gerçekten. Gönül isterdi ki HD7770 alın güç tüketimi 80W ek güç girişi istiyor yine de çok zorlamazdı sonuçta anakart 75W verebiliyor bu 5W fazlasını istiyor PSU'yu zorlamaz diye ama kendim denemediğim bir şeyi de önermek istemiyorum. PSU nuz 350 400W olsaydı çok rahat alın bir şey olmaz derdim ama 250W biraz az kalıyor.

(Yine de önerim önce PSU ve ekran kartını alın sonra para biriktirin elinizdekinden olursanız biriktirdiğinizin bir anlamı kalmaz. PSU da 500W en azından 600W olabilir ama 80+ olsun kesinlikle verdiği güç benim PSU 750W 12V kanalından 675W veriyor %80 verimlilik yani kafanız rahat olur.
600W 12V kanalından 540W verir, 500W 12V kanalından 450W verir, 12V kanalı önemli çünkü çoğu bileşen 12V kanalından güç çeker. PSU da yazar nereden ne kadar güç verdiği.)

Edit: Söylemeyi unutmuşum genel klasmanda R7 240 %5 iken performansı, HD 7750 nin %9 yani ondan daha iyi bir ekran kartı ve daha ucuz. Bu %'ler RTX 2060S (super) e kıyasla verilen %'lerdir.)

Son düzenleme:
R7 240'a çok uçuk fiyat istiyorlar HD 7750 alın 150TL'den daha ucuza bile alırsınız ama R7 240'a salak saçma 250 350TL isteyenler bile çıkacaktır, gereksiz pahalı. Ben neredeyse 1 yıl önce 200TL'ye sattım o ekran kartını hala o fiyatı isteyenler var ayıp gerçekten. Gönül isterdi ki HD7770 alın güç tüketimi 80W ek güç girişi istiyor yine de çok zorlamazdı sonuçta anakart 75W verebiliyor bu 5W fazlasını istiyor PSU'yu zorlamaz diye ama kendim denemediğim bir şeyi de önermek istemiyorum. PSU nuz 350 400W olsaydı çok rahat alın bir şey olmaz derdim ama 250W biraz az kalıyor.

(Yine de önerim önce PSU ve ekran kartını alın sonra para biriktirin elinizdekinden olursanız biriktirdiğinizin bir anlamı kalmaz. PSU'da 500W en azından 600W olabilir ama 80+ olsun kesinlikle verdiği güç benim PSU 750W 12V kanalından 675W veriyor %80 verimlilik yani kafanız rahat olur.
600W 12V kanalından 540W verir, 500W 12V kanalından 450W verir, 12V kanalı önemli çünkü çoğu bileşen 12V kanalından güç çeker. PSU'da yazar nereden ne kadar güç verdiği.)

Edit: Söylemeyi unutmuşum genel klasmanda R7 240 %5 iken performansı, HD 7750'nin %9 yani ondan daha iyi bir ekran kartı ve daha ucuz. Bu %'ler RTX 2060S (super) e kıyasla verilen %'lerdir.)

Öncelikle mesajınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, bu ekran kartı ve PSU parası için oyun direksiyonumu eski telefonumu ve bisikletimi sattım gibi ve para sıkıntı olmayacak gibi duruyor bir noktaya kadar. Anakart 75W verebiliyor dediniz ya bunu tektük yerde görmüştüm ben 150W güç tüketimi olan bir ekran kartı alsam bu uyumsuz mu olmuş oluyor PSU'm yetse bile? Bir de çok temel şeyler biliyorum terimlerle ilgili bildiğim sadece 450/500w 80+ bir PSU iş görür deniliyor, arama filtreleme yerinde Bronze Silver Gold gibi kavramlar var Bronze alsamda bir şey olmaz değil mi? RX570 düşünüyorum imza kısmında sistemim mevcut pek anlamıyorum kasamda hazır Casper kasası 7 8 yıllık ekran kartı ve PSU uyumlu olur mu, eğer RX 570 olmazsa sizin önerebileceğiniz bir ekran kartı modeli ve PSU modelini atarsanız sevinirim. İyi günler teşekkürler.

Öncelikle mesajınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, bu ekran kartı ve PSU parası için oyun direksiyonumu eski telefonumu ve bisikletimi sattım gibi ve para sıkıntı olmayacak gibi duruyor bir noktaya kadar. Anakart 75W verebiliyor dediniz ya bunu tektük yerde görmüştüm ben 150W güç tüketimi olan bir ekran kartı alsam bu uyumsuz mu olmuş oluyor PSU'm yetse bile? Bir de çok temel şeyler biliyorum terimlerle ilgili bildiğim sadece 450/500w 80+ bir PSU iş görür deniliyor, arama filtreleme yerinde Bronze Silver Gold gibi kavramlar var Bronze alsamda bir şey olmaz değil mi? RX570 düşünüyorum imza kısmında sistemim mevcut pek anlamıyorum kasamda hazır Casper kasası 7 8 yıllık ekran kartı ve PSU uyumlu olur mu, eğer RX 570 olmazsa sizin önerebileceğiniz bir ekran kartı modeli ve PSU modelini atarsanız sevinirim. İyi günler teşekkürler.

Bronze, Silver, Gold vs. bunlar verimlilik derecesi oluyor 80+ %80 üstü verimlilik Silver, Gold, Platinum oldukça bu yüzde %85, %90 %95 gibi artıyor, (tam olarak değil genelleme olarak söyledim) çok büyük ve güçlü bir bilgisayar toplamayacaksanız 80+ bile yetecektir, 80+ ile 80+ Bronze arasında çok bir fark yok Silver, Gold biraz daha kaliteli ve bir o kadar daha pahalı olur.

Ne tarz oyunlar oynamak istiyorsunuz, ve bütçeniz nedir? Bunlara göre ekran kartı önereyim.

Witcher, tombrider ve buna benzer aa sınıfı oyunlar oynayacaksanız RX 570'de çok işinizi görmez çünkü bu tür oyunlarda genelde kaliteyi severler grafiği yani Online oyunlardaki gibi akıcı olsun yeter demezler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı