R7 240 i5 3540 ve IPXSB-H61 ile uyumlu mu?

Bronze, Silver, Gold vs. bunlar verimlilik derecesi oluyor 80+ %80 üstü verimlilik Silver, Gold, Platinum oldukça bu yüzde %85, %90 %95 gibi artıyor, (tam olarak değil genelleme olarak söyledim) çok büyük ve güçlü bir bilgisayar toplamayacaksanız 80+ bile yetecektir, 80+ ile 80+ Bronze arasında çok bir fark yok Silver, Gold biraz daha kaliteli ve bir o kadar daha pahalı olur.

Ne tarz oyunlar oynamak istiyorsunuz, ve bütçeniz nedir? Bunlara göre ekran kartı önereyim.

Witcher, tombrider ve buna benzer aa sınıfı oyunlar oynayacaksanız RX 570'de çok işinizi görmez çünkü bu tür oyunlarda genelde kaliteyi severler grafiği yani Online oyunlardaki gibi akıcı olsun yeter demezler.

PSU + ekran kartına Max 1400 gibi şu anlık, ya şu anki sistemimde Gtav'de 800*600'de 23 FPS ortalama aldığımı göz önünde bulundurursak 1920*1080 60 FPS benim için çok fevkalade bir şey aklımdaki oyunlar ise RDR2 GTA 5 BF1 or BF5 son olarak da CS:GO. Zaten RDR 2'yi oynatabilecek bir kart diğerlerini hayli hayli oynatır, RDR2'de ise 1080P medium oynatır mı RX570? Eğer oynatmazsa oynatabilecek kartları ve RX 570'in medium 1080P oynayabilceği oyunları söyleyebilir misiniz? Mesela CS GO her şey kapalı sadece perf olarak HD çözünürlükte kaç FPS alır. Çok teşekkürler şimdiden.

PSU + ekran kartına Max 1400 gibi şu anlık, ya şu anki sistemimde Gtav'de 800*600'de 23 FPS ortalama aldığımı göz önünde bulundurursak 1920*1080 60 FPS benim için çok fevkalade bir şey aklımdaki oyunlar ise RDR2 GTA 5 BF1 or BF5 son olarak da CS:GO. Zaten RDR 2'yi oynatabilecek bir kart diğerlerini hayli hayli oynatır, RDR2'de ise 1080P medium oynatır mı RX570? Eğer oynatmazsa oynatabilecek kartları ve RX 570'in medium 1080P oynayabilceği oyunları söyleyebilir misiniz? Mesela CS GO her şey kapalı sadece perf olarak HD çözünürlükte kaç FPS alır. Çok teşekkürler şimdiden.

CS GO E-spor oyunu olarak geçer LOL ile aynı kategoriye giriyor, ben LOL ve CS GO'da Ultra ayarlarda 100 FPS alıyorum RX470 ile.

Bence 2. elden RX580 al işlemcin besleyebiliyor sınırda da olsa en fazla %5 bir darboğaz olur onu da fark edemezsin zaten.
RX590 ile %10 performans farkı var o yüzden RX590 a çok para vermene gerek yok, ama RX570 ile RX580 arasında %20 bir fark var o yüzden bir tık daha kaliteli oyunları oynayabilirsin, RDR2 için RTX alman gerek full ayarlarda oynamak için RX590 bile full ayarlarda 35FPS veriyor ama orta ayarlarda oynarsan RX580 60FPS verir ama teoride bu büyük ihtimal 45FPS lerde bir şey verecek ve o oyun için 8GB ram pek yeterli olacağını sanmıyorum, bu sadece RDR2 için geçerli diğer oyunlarda sorun yaşamazsın.
İleride fiyatlar düşünce, ryzen 5 veya 7 (en azından 2. nesil R5 2600 gibi) bir işlemci, anakart(, ram (32GB alırsanız kafanız rahat olur) alırsınız.

PSU olarak;

.

.

.

Bu markaların ürünlerini alırsanız başınız ağrımaz. Alabiliyorsanız 600W modellerini alın ama yok alamıyorsanız 500W'da yeterli olacaktır. Kesinlikle 80+ sertifikasına önem verin sisteminizi korumak için en önemli bileşen PSU'dur.

İmzanızda gördüm teşekkürle yetinmeyip beğendim lakin yine de teşekkürler, kasa boyutunda bir sıkıntı çıkmaz değil mi hem ekran kartı hem de PSU konusunda? Bir de belki cevaplamışsınızdır ama ben görmemişimdir anakartın 75W güç vermesi RX 570E engel olur mu sizce?

İmzanızda gördüm teşekkürle yetinmeyip beğendim lakin yine de teşekkürler, kasa boyutunda bir sıkıntı çıkmaz değil mi hem ekran kartı hem de PSU konusunda? Bir de belki cevaplamışsınızdır ama ben görmemişimdir anakartın 75W güç vermesi RX 570E engel olur mu sizce?

Anakarttan güç çeken ekran kartları ek güç girişi olmayan kartlar olur genelde, ek güç girişi olanlar oradan enerji çekmez pek, direkt PSU'dan gelen 6 veya 8 pin bağlantısından 150W'a kadar güç çekebilir, bu 150W tek 8 veya 6 pin için geçerli 8+8 300W sayılır, 6+6, 8+6, hatta 8+8 olanlarda var bunlar enerji tüketimi ve firmaya göre değişiyor ama çektiği enerji hiçbir zaman değişmez, çünkü ekran kartını üreten firma aynıdır, markalar sadece soğutucu bloğunu ve gerkeli pin sayısını koyarlar, çoğu firma O.C (overclock) performansı için fazla pin koyar, birazda pazarlama taktiği :D , RX serisi ekran kartları çok büyük olmuyor genelde, boyutları aynı oluyor, tabii ki Sapphire markası için geçerli bu.

Yani uzun lafın kısası baş ağrıttıktan sorna sorunun cevabı, ek güç girişini besledikten sonra diğer kısım sorun çıkartmaz.

Ben RX470 almıştım 2. elden 400TL'ye mining yapılmış kart ama 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bu kartta 8 pin güç girişi istiyor, ama benim PSU'da 6 pin PCI-e kablosu vardı onunla çalıştırdım O.C yapmadığım için pek sorun çıkmadı ama zaten PSU çok ısınıyordu değiştirdim o yüzden, eskiydi bayağı (8 yıllık belki 10 dur hatırlamıyorum tam :D )highpower 600W eco modeliydi şimdiki highpower 750W 80+ Bronze şu anki PSU hem serin, hem de sessiz. Bu sebeple sertifika önemli diyorum diğeri eskiydi sertifikasızdı, enerjiyi verebilmek için kim bilir ne kadar enerji çekiyordu prizden enerjiyi sağlamak için hem ısınıyor hem de, uzaya roket yolluyormuş gibi ses çıkarıyordu :D.

Benim kasam bu;

Dosya Ekleri

• 34cdb75f-9648-475f-990b-e334b981b4c4.JPG
    34cdb75f-9648-475f-990b-e334b981b4c4.JPG
    198 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Çok teşekkürler, 2 gün boyunca ki bilgilendirmeleriniz için şimdilik idare edebilecek bir ekran kartı alıp lise bitene kadar bununla idare etmeyi düşünüyorum sonrasında başka bir şey toplarım veya isteğim olmaz zaten oyun oynamaya, GDDR 5 ve 128 Bit olması nedeniyle AMD R7 240 almayı düşünüyorum. BF1 RDR2 Bannerlord nasıl olur bu kartla? Son sorumda işlemcimle darboğaz yapar mı, oynanmaz seviyede mi olur, şimdiden teşekkürler eğer en iyi cevap nasıl yapılıyor biliyorsanız söylerseniz seve seve cevabınızı en iyi cevap yapabilirim. İyi günler.
.

Çok teşekkürler, 2 gün boyunca ki bilgilendirmeleriniz için şimdilik idare edebilecek bir ekran kartı alıp lise bitene kadar bununla idare etmeyi düşünüyorum sonrasında başka bir şey toplarım veya isteğim olmaz zaten oyun oynamaya, GDDR 5 ve 128 Bit olması nedeniyle AMD R7 240 almayı düşünüyorum. BF1 RDR2 Bannerlord nasıl olur bu kartla? Son sorumda işlemcimle darboğaz yapar mı, oynanmaz seviyede mi olur, şimdiden teşekkürler eğer en iyi cevap nasıl yapılıyor biliyorsanız söylerseniz seve seve cevabınızı en iyi cevap yapabilirim. İyi günler.
.
İşlemciniz RX580 bile besleyebilir, sınırlarını zorlayarak beslese de besliyor sonuçta :D işlemci çalışmak için var, o fiyata RX460 alsanız daha iyi ama 2. el olarak 250-300 liradan fazla para vermeyin yazıktır, biraz araştırın RX470 bulabilirsiniz 400 450tl ye PUBG bile oynarsınız BF5 te oynarsınız, ama R7 240 la sadece lol oynarsınız, diğerlerinde adam vurmayı boş ver hedef bile alamazsınız, kasma donmadan.

Teşekkür konusu da teşekkür edip beğenmeyenler için yazdım o kadar katı değilim, yazıp beğenmeyenler içindir bu yazi :D

İşlemciniz RX580 bile besleyebilir, sınırlarını zorlayarak beslese de besliyor sonuçta :D işlemci çalışmak için var, o fiyata RX460 alsanız daha iyi ama 2. el olarak 250-300 liradan fazla para vermeyin yazıktır, biraz araştırın RX470 bulabilirsiniz 400 450TL'ye PUBG bile oynarsınız BF5'te oynarsınız, ama R7 240 la sadece LOL oynarsınız, diğerlerinde adam vurmayı boş ver hedef bile alamazsınız, kasma donmadan.

Teşekkür konusu da teşekkür edip beğenmeyenler için yazdım o kadar katı değilim, yazıp beğenmeyenler içindir bu yazi :D.

Ya şu an her oyunu 800*600LE oynuyorum GTA 23 ortalama dust 2'de ortalama FPS 40 60, ikinci el bir ekran kartı istememin sebebi biraz şey "alırsam takarsam olmazsa geri iade edilmezse" gibi, ama BF1 olsun RDR2 olsun 720P gibi gözükse de cidden çok kötü grafikler var ilk 350 liraya PSU değiştirmek ardından 0 olursa 1100 lira vermek mantıklı ama üniversiteye geçince bu kasanın aile evinde kalacak olması verilen bin lirayı boşa atmak olacak gibi geliyor, düşüncem şu anlık bari idare edebilecek bir kart olup BF 1 açsa kafi yani.

Ya şu an her oyunu 800*600LE oynuyorum GTA 23 ortalama dust 2'de ortalama FPS 40 60, ikinci el bir ekran kartı istememin sebebi biraz şey "alırsam takarsam olmazsa geri iade edilmezse" gibi, ama BF1 olsun RDR2 olsun 720P gibi gözükse de cidden çok kötü grafikler var ilk 350 liraya PSU değiştirmek ardından 0 olursa 1100 lira vermek mantıklı ama üniversiteye geçince bu kasanın aile evinde kalacak olması verilen bin lirayı boşa atmak olacak gibi geliyor, düşüncem şu anlık bari idare edebilecek bir kart olup BF 1 açsa kafi yani.

Çözünürlük düştükçe yük işlemciye biner, çözünürlük artıkça ekran kartına.Mesela 2K veya 4K da oyun oynasam monitörüm o çözünürlükte olsa pentium işlemciyle bile oynarsın oyunu, online oynarsan kasar işlemci yetmeyeceği için, ama bu 2K ve 4K için bii GTX 1080 veya RX590 en azından olması lazım bunlar 2K ve üstünü oynatabilir ki 4K ya bunlarında gücü yetmez RTX ler lazım.

Senin işlemcin iyi ama çok mükemmel bir işlemci değil orta halli bir şey ki, bu yeni oyunlar işlemciye değil, ekran kartına bakıyor biraz, ekran kartını alırken testlerini yaptırıp alabilirsiniz. Bu aralar ekran kartına o kadar para verilmez aşırı pahalı.

Şöyle yapın eğer PSU alacaksanız HD7870 gibi HD7850 gibi ekran kartlarına da bakabilirsiniz, şahsen 2. bilgisayarıma (ablam için tolpladığım i7-860 işlemci, quadro H55M V5 anakartı, 2x4GB Kingston RAM, 240GB SanDisk ssdplus olan bir bilgisayar, şuan HD5450 ekran kartı var, LOL'ü bile zor açıyor :D genel performans puanı %0.5 falan sanırsam ) HD7850 veya HD7870 alabilirsem R9 270, R9 270X modellerini 300, 250TL civarlarında kovalıyorum bulursam alacağım R9'lara 300TL iyi ama HD'lere 250TL sınır, daha üstü gereksiz pahalı olur.

Hatta bulabilsem 400TL'ye RX570- veya RX480 alıp kendimdeki RX470'I ona verip aldığımı kendime takacağım da daha elimde para varken öyle bir fırsat gelmedi. (Geldiğinde de elimde nakit yoktu 😭 )

Hacım öncelikle tekrar bildirim için özür dilerim ben fikir değiştirdim RX 570 alayım 2 sene de olsa iyi oynayım, yüksek çözünürlük olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkte Red Dead Redemption 2 gameplay var, işlemci benimkinden düşük gözüküyor diğerleri aynı. Ama bottlecheck testlerine baktığımda onun işlemcisiyle ekran kartı %6 darboğaz, benimki ise %11 gözüküyor, daha düşük FPS mi alırım ya da %11 rahatsız eder mi tüm cevapların için teşekkür ederim.

Hacım öncelikle tekrar bildirim için özür dilerim ben fikir değiştirdim RX 570 alayım 2 sene de olsa iyi oynayım, yüksek çözünürlük olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkte Red Dead Redemption 2 gameplay var, işlemci benimkinden düşük gözüküyor diğerleri aynı. Ama bottlecheck testlerine baktığımda onun işlemcisiyle ekran kartı %6 darboğaz, benimki ise %11 gözüküyor, daha düşük FPS mi alırım ya da %11 rahatsız eder mi tüm cevapların için teşekkür ederim.

%10 çok büyük bir rakam değil farkı anlamazsın bile, ben GT9500'den R7 240'a geçince ooo mükemmel ne kadar akıcı diyordum, sonra MSI Afterburner programını duydum indirdim bir de baktım ki işlemcim ekran kartına %35'e yakın darboğaz yapıyor, (eski işlemcim i3-550 idi 2 çekirdek 4 mantıksal bir işlemciydi HD grafik bulunan ofis için ideal bir işlemci, ama oyun için değil) şimdi GT9500 o kadar düşük performans veriyordu ki o darboğaza rağmen ooo ne kadar akıcı deyip salak gibi R7 240'la PUBG oynamaya çalıştım izlediğim videolara kanıp, monitör falanda aldım 1080P muhabbetine, bir de baktım ki meğer bu ekran kartı o kadar da iyi değilmiş, :D en azından PUBG için LOL, CS GO'da sorun yok, low ayarlarda oynarsın rahat. Sonra zaten bilgisayarı revizeleyeceğim diye düşünüyordum her şeyi baştan değiştirdim işlemci, anakart, RAM, ekran kartını RX470 aldım, SSD taktım şu an uçak oldu, ama senin böyle bir derdin yok en azından. Başıma gelenleri anlatsam 3 safya yazı çıkar :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı