R7 240 O.C nasıl yapılır?

Metto

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat üyeleri. Ben Sapphire R7 240 kartıma hız aşırtma yapmak istiyorum fakat ekran kartımın yanmasından korkuyorum, R7 240 hız aşırtma gerek var mı değer mi ? Yapanlar varsa hangi değerleri kullanıyorsunuz ve ne kadar zamandan beri bu değerleri kullanıyorsunuz ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj artırmadığın sürece problem olmaz. Zaten onun için kartın BIOS ayarları ile oynaman gerekiyor. Sapphire TriXX programı ile değerleri yavaş yavaş yükselterek OC yapabilirsin.

Aynı karttan bende de var. GPU: 1075MHz, Bellek: 1050MHz değerlerinde stabil bir şekilde kullanıyorum. Bu değerleri deneyip stabilite testi yapıp sorun oluşup oluşmadığına bak. Problem olmaz ise bu değerlerde kullan.

Yalnız voltaj verilmeden çıkılan en yüksek değerler bunlar, daha üstünü denemekle uğraşma.

Voltaj artırmadığın sürece problem olmaz. Zaten onun için kartın BIOS ayarları ile oynaman gerekiyor. Sapphire TriXX programı ile değerleri yavaş yavaş yükselterek OC yapabilirsin.

Aynı karttan bende de var. GPU: 1075MHz, Bellek: 1050MHz değerlerinde stabil bir şekilde kullanıyorum. Bu değerleri deneyip stabilite testi yapıp sorun oluşup oluşmadığına bak. Problem olmaz ise bu değerlerde kullan.

Yalnız voltaj verilmeden çıkılan en yüksek değerler bunlar, daha üstünü denemekle uğraşma.

Hayır voltaj işine kalkışmayacağım. Msi da çekirdek frekansını 950 mhz yaptım fakat belleğe ellemedim. GTA IV testinde 30 fps ten 45 50 fpsi buldum. Middle Earth Shadow of Mordor da ise 27 den 35-40 fps lere ulaştım. Şimdi stock soğutucu belleği 1000 mhz yapmaya pek güvenemiyorum yapmalı mıyım sizce bir değişiklik olur mu fazla ? Dereceler ise hep en fazla 53 ü buldu daha üstüne çıkmadı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı