R7 240 overclock karta zarar verir mi?

SERVETR

Hectopat
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG STRİX RX6650XT
XPG 16GB RAM
AMD R5 5500
ASUS A520M-K
KİOXRA NVME M.2
XPG LANDER 500 650W +80 PLUS
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı
R7 240
Kartım R7 240'dı ve resmi izin verilen hız aşırtma limitinin tikini kapatıp her şeyi Full etmiştim 65 derece görüyordu. Maximum aradan zaman geçmişti 1 2 hafta gibi kart bozulmuştu ve garantiye yolladım kartın yenisini gönderdiler ve ben de overclock yaptım ama resmi izin verilen hız limitinde her şey Full olarak kart Max 59 derece oluyor. Bir sorun çıkar mı?
Not: Core voltaja hiç elimi sürmedim sadece.
Powerlimit: %20
Core clock 1000MHz.
Memory clock 1300 MHz de 5 6 saat kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bunu kullansam ekran kartım arıza görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti yenisini gönderdi yazmış. Garantisi duruyor mu ya?
Varsa öyle bir şey iyi olur. Benim 370'i 15. kez fırınladım, göndereyim de yenisi gelsin 😁.

Turbox falan satıyor.
Ciddi ciddi piyasada kaldı mı bu 8 yaşındaki karttan? Oha.

Power limite abanma öyle, lehimlerin bir numaralı düşmanı. Sonra ekran kartı nasıl fırınlanır konuna çözüm olmak istemem.

Bir de o frekansları arttırmak hep iyi performans vermiyor. Benim 370, 1480 mhz'de 65 FPS veriyorsa 1550'de 45 FPS veriyor. Test ede ede tutturman lazım oranı orantıyı.

Çıkabilir. Şimdi sen benim aklımdaki soruyu cevapla, OC yaptığın kartın yenisini nasıl aldın?

Hocam garanti yenisini gönderdi bana da bilgi verdi site üzerinden kart kargolu paketli halde sıfır tekrar geldi.

Varsa öyle bir şey iyi olur. Benim 370'i 15. kez fırınladım, göndereyim de yenisi gelsin 😁.

Power limite abanma öyle, lehimlerin bir numaralı düşmanı. Sonra ekran kartı nasıl fırınlanır konuna çözüm olmak istemem.

Bir de o frekansları arttırmak hep iyi performans vermiyor. Benim 370, 1480 MHz'de 65 FPS veriyorsa 1550'de 45 FPS veriyor. Test ede ede tutturman lazım oranı orantıyı.

Pwoer limiti napmam gerek.

Bir de o frekansları arttırmak hep iyi performans vermiyor. Benim 370, 1480 mhz'de 65 FPS veriyorsa 1550'de 45 FPS veriyor. Test ede ede tutturman lazım oranı orantıyı.
@Nizel G

Garanti yenisini gönderdi yazmış. Garantisi duruyor mu ya?

Turbox'un garantisi hala mevcut hocam atombilişim di benim garantim dandik bir garanti ama hayret ettim bende :D

Dosya Ekleri

• hata2.PNG
    hata2.PNG
    247,3 KB · Görüntüleme: 35
@SERVETR Bu ne canım?

Lütfen oku. Senin yaptığın şey OC değil Amerikan köleliği.

Ne olmasi umramda değil soruma cevap alamadım karta zarar gelir mi?
@Nizel G

Umurunda değilse neden karta zarar gelip gelmeyeceğini soruyorsun? Umurumda değilse yapıştır gitsin.

Hocam dikkatli okursanız arkadaşın dediği Amerikan köleliği için umramda değil yazdım neden ekran kartım umurumda olmasın hayret ettiriyorsunuz bir şey yazmak için yazmayın ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı