R7 250 sistem mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

mr.emer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba

Bilgisayarımı açtığımda belli bir süre sonra mavi ekran veriyor, sonra kendi kendine reset atıp Boot hatası veriyor. Bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece de Boot hatasında kalıyor. Kapatıp açtığımda düzeliyor, bir süre sonra aynı hatayı tekrardan veriyor.

Ne yapmam gerekiyor ya da ne bozuk?

SSD'yi yeni aldım, bundan önce de 2 HDD ve 1 SSD bozulmuştu. Ve sistemimde de bir performans düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Ya da bir uyumsuzluk ama anlayamadım.

204469A3-9751-45AD-9390-9B41DC60EF5C.jpeg

32B7A820-4057-4B3B-90B4-41A1C2F0F170.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata kodu görünmemiş ama BIOS boot edilecek aygıtı görememiş. Yine muhtemelen aygıtınızda ya da taktığınız slotta sorun vardır. BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz. (Beta olmasın ama.)

Çok yüksek ihtimal bilgisayarınız HDD/SSD yani depoloma birimini görmüyor. Zamanında yaşamıştım temiz kurulum ile çözülüyor. Kablolarda oynama olabilir.

Arkadaşlar herkese merhaba

Bilgisayarımı açtığımda belli bir süre sonra mavi ekran veriyor, sonra kendi kendine reset atıp Boot hatası veriyor. Bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece de Boot hatasında kalıyor. Kapatıp açtığımda düzeliyor, bir süre sonra aynı hatayı tekrardan veriyor.

Ne yapmam gerekiyor ya da ne bozuk?

SSD'yi yeni aldım, bundan önce de 2 HDD ve 1 SSD bozulmuştu. Ve sistemimde de bir performans düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Ya da bir uyumsuzluk ama anlayamadım.

Eki Görüntüle 936828

Eki Görüntüle 936829
Bu sorunun ana sebebi hdd veya ssd değildir dostum R7 serisinde belirli zaman sonra denk gelinen ekran kartının soğuk lehime düşmesi. Soğuk lehim kartın kendini yeterli soğutamaması sonrası terlemeden sonra yaşanır ekran kartı soğuk lehime düşer bir kaç defa yeniden başlatıncada çalışır ekran kartını bir servise götür tabi çakmakla ısıtıp çözmeye çalışan değil, gerçek bi teknik servise.

Çok yüksek ihtimal bilgisayarınız HDD/SSD yani depoloma birimini görmüyor. Zamanında yaşamıştım temiz kurulum ile çözülüyor. Kablolarda oynama olabilir.
Kablolarda falan sorun daha önceden kullandığım ssd’nin kablosunu taktım yani o kablonun sağlam olduğuna eminim windowsuda sıfır ssd’ye kurdum

Bu sorunun ana sebebi hdd veya ssd değildir dostum R7 serisinde belirli zaman sonra denk gelinen ekran kartının soğuk lehime düşmesi. Soğuk lehim kartın kendini yeterli soğutamaması sonrası terlemeden sonra yaşanır ekran kartı soğuk lehime düşer bir kaç defa yeniden başlatıncada çalışır ekran kartını bir servise götür tabi çakmakla ısıtıp çözmeye çalışan değil, gerçek bi teknik servise
Peki anakartta veya Psu da bir sorun olma olasılığı nedir

Elbette bir ihtimal anakart sorunu olması fakat çok düşük.
Psu ile ilgili sorun olduğun da mavi ekran hata kodu verir psu ile ilgili bir sorun yoktur.

Elbette bir ihtimal anakart sorunu olması fakat çok düşük.
Psu ile ilgili sorun olduğun da mavi ekran hata kodu verir psu ile ilgili bir sorun yoktur.
Diğer ssd nin güç kablosunu 860 evoya takıp apu ile açtım açıldı güç kablosunda güç yok muhtemelen psu da sistemi tam besleyemiyor yani psu da bir sorun var bazı kabloları çalışmıyor
Diğer SSD'nin güç kablosunu 860 EVO'ya takıp APU ile açtım açıldı güç kablosunda güç yok muhtemelen PSU da sistemi tam besleyemiyor yani PSU da bir sorun var bazı kabloları çalışmıyor.

Ekran kartını da arkadaşımın bilgisayarında deneyeceğim 2 gün falan onda kalacak ama anakartta bir sorun var mı onu anlayamadım PSU anakartada bir zarar vermiş olabilir mi?
Şuanda sistem APU'yla çalışırken hafif kasıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı