R7 250 vs R7 250X?

Uygun bir dille anlatmaya çalış belki kabul eder. Olmadı biz buraya çok kötü bilgisayarın var yazarız olmadı belki o da ikna eder. ( Bilgisayara bam yiyeceğimizi bile bile söveriz. Benim bilgisayar da çok kötü. Halinden anlıyorum yani. )

Hocam kendisi çocuk değil 45 yaşında adam iş yerindeki bilgisayar ona yettiği için değiştirme gereksinimi duymuyor. Eninde sonunda bilgisayarın çöpe gideceğinide biliyor, Allah'a çok şükür hali vaktimiz yerinde elbet yeni bilgisayar alınacak fakat şuan değil. Şayet kendisi istese 10.000TL'lik bilgisayarda toplatır. Şuanlık idare ederim bu kasayla. Aşırı oyun takıntımda yok şuanlık işimi görsün yeter. Muhtemelen 300w psu yeter diye düşünüyorum. Yinede emin olmak istiyor insan işte...

@CJack60
@samet67671

Üstadlar psu yetecek midir? İptal edicem ona göre.

Muhtemelen PSU yetmez. PSU 300 Watt diyor ama sertifika falan olmadığı için tam değer veremeyecek. Muhtemelen ortalama 250 Watt falan güç verir. İşlemcin 65 Watt, Ekran kartın 150 Watt, bellekler muhtemelen 1.5 Watt. Bunun sabit diski ve ana kartı da var daha. Biraz daha performans azalır ama Nvidia kartlar az güç tüketiyor. Bu ara da baban bilgisayar toplamak istemiyorsa ikna etmeye pek uğraşma. İkna edemezsin. Bu arada daha az güç tüketen bir kart olarak önerim MSİ GT 740. Kötü ama şu anlık idare eder sanırım.

Baktımda 300w PSU ile çalıştıran varmış fakat 12w kanalından 15a veriyor PSU'su arkadaşın. Sistem özellikleride şöyle;
İşlemci : Phenom x4 9500
Ram : 4GB 2x2-2048 DDR2 800 MHZ

Bende ise;
Amd Athlon 64 x2 4800+
3 GB DDR2 667 MHZ RAM var.

Fakat benim psu ise 12w kanalından 14a veriyor. 3 4 gün sonra kargo elime ulaşacak. Bakalım deneyeceğiz artık. Peki PSU yetmez ise ne gibi sıkıntılar ortaya çıkar?

Hocam peki ben ekran kartını dönüştürücüyle bağlamak istiyorum fakat boşta 2 tane kablo var biri HDD'ye diğeride DVD-ROM'a bağlı, bağlı derken HDD ve DVD-ROM'a 2 kablo girişi var biri anakarta takılı halde diğeri ise DVD-ROM'a bağlı fakat anakarta veya başka bir şeye takılı değil. Umarım anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı