R7 250X GTA 5 Performansı

Allah Allah bu nasıl ya ben daha iyi bir kartla bile bu kadar anca oynayabiliyorum.Nasıl oluyorsa birisi teknik olarak bana açıklayabilir mi ?

Arkadaşlar,
Normal koşullarda R7 250x gibi giriş seviyesi bir kartla GTA 5 i gayet yüksek ayarlarda oynamak imkansız. Gözden kaçan büyük bir ayrıntı var. O da In Game Dephts of Field (Alan Derinliği Efekti) ayarıdır ve arkadaşımız bu ayarı kapatmıştır. Alan derinliği hem işlemci hem de ekran kartına inanılmaz yük bindiren bir ayardır. MSAA ayarının Kapalı olduğunu da eklemek isterim.

İnanması güç görmeden bir şey diyemicem. Bu sistemle bu oyunda bu ayarda 40 fps çok zor.

Normal koşullarda R7 250x gibi giriş seviyesi bir kartla GTA 5 i gayet yüksek ayarlarda oynamak imkansız. Gözden kaçan büyük bir ayrıntı var. O da In Game Dephts of Field (Alan Derinliği Efekti) ayarıdır ve arkadaşımız bu ayarı kapatmıştır. Alan derinliği hem işlemci hem de ekran kartına inanılmaz yük bindiren bir ayardır. MSAA ayarının Kapalı olduğunu da eklemek isterim.

Thief adli oyun pcde yukluydu ve ayarlari soyleydiki:1920x1080 cozunurluk butun ayarlar very high sadece golge orta veya yuksekti istersen oyunu tekrar yukleyip kontrol edebilirim.

Herkese selamlar,
Öncelikle burada bir şeyler paylaşıp insanlara yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkürler. Tüm videoların doğru ve güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Soruma gelecek olursam, neredeyse tüm sitede GTA 5 üzerinden performans testi yapılıyor. Evet çok büyük bütçeli ve devasa bir yapım performans testine de uygun doğrudur. Ancak oyunun optimizasyonu öylesine başarılı ki, Low ayarlarda R7 240 ile bile 30FPS alınabiliyor. Benim asıl merak ettiğim, Thief diye bir oyun var optimizasyon olarak pek de iyi olmayan ancak grafik açısından üst seviye bir oyun ve gayet de sürükleyici. Bu oyunda R7 250x ya da muadili kartlara sahip arkadaşların bir test yapması mümkün müdür? Buna yönelik olarak bir kart seçimi yapacağım çünkü Şubat - Mart gibi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ilk once yorumunuz icin saolun.ekran kartini rahatlikla alabilirsiniz .cunku pc ye format atmadan once 60 oyun yukluydu.ve bu oyunlarin hemen hemen hepsi guncel oyunlardi.yani icinde optimizasyonu cok kotu olanda vardi com iyi olanda vardi ve pcde high ayardan dusuk oyun yoktu.r7 250x tam bir f/p urunudur.thief adli oyunu mantle ise 40 fps kadar ile yuksek ayara yakin rahat oynatiyordu.yardimi olduysa ne ala.

iyi bir örnek verecek olursa battlefield 3:64 kişilik serverda 1920x1080 ultra msaa kapalı ve 45-60 fps degeri alıyorum.

Ilk once yorumunuz icin saolun.ekran kartini rahatlikla alabilirsiniz .cunku pc ye format atmadan once 60 oyun yukluydu.ve bu oyunlarin hemen hemen hepsi guncel oyunlardi.yani icinde optimizasyonu cok kotu olanda vardi com iyi olanda vardi ve pcde high ayardan dusuk oyun yoktu.r7 250x tam bir f/p urunudur.thief adli oyunu mantle ise 40 fps kadar ile yuksek ayara yakin rahat oynatiyordu.yardimi olduysa ne ala.

iyi bir örnek verecek olursa battlefield 3:64 kişilik serverda 1920x1080 ultra msaa kapalı ve 45-60 fps degeri alıyorum.

istersen oyunu tekrar yukleyip kontrol edebilirim.

İlgin için teşekkür ederim. Tekrar yükleyip denemen için zahmet vermek istemem yaptığın açıklama yeterlidir.
Şimdilik Şubat sonu Mart gibi toplamayı planladığım PC için pascal mimarisi rayına oturana dek almayı planladığım ekran kartı 250x olarak görünüyor. O gün geldiğinde genel bir konu açıp yardım talep edeceğim. Tekrar teşekkür ederim. Bol FPS'ler :)

kağıt üzerindeki her zaman doğru olmayabiliyor buradaki arkadaşımız güzel bir inceleme yapmış bazen sentetik testlerin dışına çıkmak lazım olabiliyor aynı sorun arabalarda da mevcut bazen görüyoruz düşük beygirli araba yüksek beygirli olanı geçiyor bu olay aynı bunun gibi

İlgin için teşekkür ederim. Tekrar yükleyip denemen için zahmet vermek istemem yaptığın açıklama yeterlidir.
Şimdilik Şubat sonu Mart gibi toplamayı planladığım PC için pascal mimarisi rayına oturana dek almayı planladığım ekran kartı 250x olarak görünüyor. O gün geldiğinde genel bir konu açıp yardım talep edeceğim. Tekrar teşekkür ederim. Bol FPS'ler :)
TAbiki herzaman yardim icin hazirim.tek mesaj kadar uzaginizdayim

Sistemim:
-
AMD FX 8300 BE AM3+ 3.3/3.6 ghz 16mb cache
-Asus AMDradeon R7 250x 2 GB 128 bit (crimson software 15.12)
-6 GB DDR3 1333 MHz samsung RAM
-Asus M5a78l-m lx3 Am3+ anakart
-450w Frisby güç kaynağı
-1 TB WD 7200 RPM 64mb cache HDD
-250 GB 7200 RPM 16mb cache HDD
Arkadaşlar sistemim gördüğünüz üzere budur. Yaklaşık 5 ay önce 1250 TL'ye topladım. Ve Gta 5'te denedim. Oyun içinde stabil olarak 40 FPS alıyorum. FPS düşmesi gibi olaylar asla olmuyor. Bu sisteme yakın olan arkadaşlara umuyorum yardımcı bir konu olmuştur. Oyun içi ayarlar: Eki Görüntüle 127580 Eki Görüntüle 127581 Eki Görüntüle 127582 Eki Görüntüle 127584
Yorumlarınızı bekliyorum!

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı