R7 250X GTA 5 Performansı

Arkadaşlar sorunu çözdüm galiba. Oyuna canlılığı katan ayar kapalı.
s.jpg

Sistemim:
-
AMD FX 8300 BE AM3+ 3.3/3.6 ghz 16mb cache
-Asus AMDradeon R7 250x 2 GB 128 bit (crimson software 15.12)
-6 GB DDR3 1333 MHz samsung RAM
-Asus M5a78l-m lx3 Am3+ anakart
-450w Frisby güç kaynağı
-1 TB WD 7200 RPM 64mb cache HDD
-250 GB 7200 RPM 16mb cache HDD
Arkadaşlar sistemim gördüğünüz üzere budur. Yaklaşık 5 ay önce 1250 TL'ye topladım. Ve Gta 5'te denedim. Oyun içinde stabil olarak 40 FPS alıyorum. FPS düşmesi gibi olaylar asla olmuyor. Bu sisteme yakın olan arkadaşlara umuyorum yardımcı bir konu olmuştur. Oyun içi ayarlar: Eki Görüntüle 127580 Eki Görüntüle 127581 Eki Görüntüle 127582 Eki Görüntüle 127584
Yorumlarınızı bekliyorum!
Hocam konu dışı ama bir şey sormak istiyorum. Çim yani ot kalitesi ultra oluyor mu yoksa en son very high da kalıyor mu?

Hocam konu dışı ama bir şey sormak istiyorum. Çim yani ot kalitesi ultra oluyor mu yoksa en son very high da kalıyor mu?
Very high'ta bırakıyorum.Çünkü ultrada 3-4 fps düşüyor.

Yalan atmıyorsun dimi belkide kartı gtx 960 yada 970 dir yani yoksa kimse 1500 tl 970'e vermezdi.
Normalde bu ekran kartı gibi giriş seviyesindeki ekran kartları çoğu oyunları yüksek ayarda oynatır ama kenar yumuşatma oyun içi derinlik gibi oyuna ayrı bir güzellik katan ayarlar bu giriş seviyesi ekran kartını çok zorlar.Bende bunu bilerekten ayarları yapıyorum.

Arkadaşlar sorunu çözdüm galiba. Oyuna canlılığı katan ayar kapalı.
Eki Görüntüle 132798

O oyun içi derinlik efekt ayarı post fx'i very high yaptığında açılabiliyor bir tek, ne katıyor peki ? Kamera ile foto çekerken focus ayarlarsın diğer taraf bulanık görünür ya, o özellik. In game depth of field effects kesinlikle ekran kartına yük bindirmez, esas yük bindiren şey Post FX ayarının very high olması olur umarım açıklayıcı olmuşumdur. Tam anlamadıysan video çekip gösterebilirim o ayarın ne işe yaradığını.

O oyun içi derinlik efekt ayarı post fx'i very high yaptığında açılabiliyor bir tek, ne katıyor peki ? Kamera ile foto çekerken focus ayarlarsın diğer taraf bulanık görünür ya, o özellik. In game depth of field effects kesinlikle ekran kartına yük bindirmez, esas yük bindiren şey Post FX ayarının very high olması olur umarım açıklayıcı olmuşumdur. Tam anlamadıysan video çekip gösterebilirim o ayarın ne işe yaradığını.
Dostum o Motion Blur :)

Dostum o Motion Blur :)
Motion blur ekran hareket ederken ortaya çıkan bulanıklaşmadır. In game depth of field effects ise baktığın nesneye odaklanarak nesnenin arkasındaki şeyleri bulanıklaştırmadır. Zaten GTA V'i yükleyip o ayarı test eden herkes bunu biliyordur. Post FX ayarını very high yapmadan In game depth of field effects açılamaz, Post FX ise very high iken ekran kartına daha fazla yük bindirir. Yani basit bir şekilde anlatırsam, in game depth of field effects ayarından ziyade, Post FX derinlik efekti sağlıyor. In game depth of field effects denilen şeye aslında "background depth of field effects" diyebiliriz. Şu resme bakarsan daha iyi anlarsın:

In game depth of field: GeForce.com Grand Theft Auto V PC In-Game Depth of Field Effects Interactive Comparison: On vs. Off - Example #001

Aha şu da Post FX ayarı kıyaslaması: GeForce.com Grand Theft Auto V PC Post FX Quality Interactive Comparison: Very High vs. Normal - Example #001

Post FX performansa etkisi: http://international.download.nvidi...n-game-depth-of-field-effects-performance.png

Depth of field effects performansa etkisi: http://international.download.nvidi...-v/grand-theft-auto-v-post-fx-performance.png

Son düzenleme:
Recep Baltaş'a sormaya gerek yok, Post FX very high değil, MSAA kapalı ve Ambient occlusion kapalı. Ayrıca gölge yumuşatması tamamen kapalı, gelişmiş uzaklık ölçeklendirme kapalı, parçacık kalitesi very high değil ve gölge kalitesi very high olmadığı için advanced graphics'teki yüksek çözünürlüklü gölgelerin açık olması çok bir şey fark ettirmiyor. FPS testi de uçakla yapılmadığına göre uçarken yüksek kalite uçuş ayarının açık olması da 40 fps'de bir şey değiştirmeyecek. Bir de arkadaş video'yu oyunun gündüz aşamasında çekmiş, gece olduğu zaman 10 fps daha düşüyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur. GTA 5 yüklediysen veya yüklemiş olan bir tanıdığın varsa onun bilgisayarında bu ayarların değerleri arasındaki (high - very high) FPS farkını görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı