R7 2700 ve RX 580 sistem toplama

Wİndows 10

  • 32 bit

  • 64 bit


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bu kısım 7,500 TL gibi bir fiyatı var. Ama sadece bir yerden baktım detaylı araştırmadım. Toplam olarak Monitör, Klavye, Mouse, Kulaklık, Kasa Hepsi 9.500-10.000 (Max.) TL arası bir fiyat düşünüyorum.


Açıkçası ben sistem toplarken sonunda 500W, 700W, 850W vs. yeter diyemiyorum çünkü bu Watt nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Peki bu sisteme 600W yeter mi?
10 bin lira kadar bütçe varsa RX 580 bu sisteme yazık olur. RX 580 düşünülüyorsa bu sistem olabilir. İşlemci, kasa ve güç kaynağı yükseltirsiniz.
Daha fazla bütçem var diyorsanız.
Güç kaynağı ve sizin seçimize kalmış parçaları yükseltirsiniz. 2K monitör seçersiniz.
 
10 bin lira kadar bütçe varsa RX 580 bu sisteme yazık olur. RX 580 düşünülüyorsa bu sistem olabilir. İşlemci, kasa ve güç kaynağı yükseltirsiniz.
Daha fazla bütçem var diyorsanız.
Güç kaynağı ve sizin seçimize kalmış parçaları yükseltirsiniz. 2K monitör seçersiniz.
Önerin için teşekkürler. İnceleyeceğim kafama takilan bir sorun olursa ekleme yapacağım. Başka önerisi olan varsa cevap bırakabilir.
 
Önerin için teşekkürler. İnceleyeceğim kafama takilan bir sorun olursa ekleme yapacağım. Başka önerisi olan varsa cevap bırakabilir.
Uzak bir yerde oturuyorsanız Teknobiyotik biraz sıkıntılı söyleyim üretim hatası dışında arıza olunca garanti için geri gönderiyorsunuz fakat kargoyu siz ödüyorsunuz yani uzak yerler için büyük meblağlar demektir. Alternatif olarak sinerji, itopya, inventus gibi yerlere bakabilirsiniz.
 
Hocam diğer arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş. Sizin kendi yaptığınız sistem çok dengesiz olmuş. Şu an atamıyorum fakat bir sistem atacağım msevketin attığı sistem de çok güzel fakat anakart ve ekran kartı şahsen marka olarak benim içime sinmedi. Windforce ekran kartı seçilebilir fakat bence ayrı toplamak daha mantıklı.
 
İşlemci: Ryzen 5 2600 1200TL(Muhtemel)
Anakart: Gigabyte B450M GAMING 540 TL
Ram: Corsair DDR4 3000 640TL (x2 alınmalı)
Ekran Kartı: MSI Ventus 2060 2775TL
PSU: FSP Hydro 600W 440 TL
HDD: Seagate 1 TB Barracuda 270TL (Muhtemel)
SSD: Samsung Evo 250 GB 270 TL
Kasa: Xigmatek Frontliner 270TL (Kasa konusu tamamıyla keyfine kalmış ben kesin şu demiyorum daha iyi öneriler gelebilir.)
Toplam:6405 TL
Benim önerdiğim sistem bu şekilde aşağı yukarı kendi sistemimde buna benzer fakat dediğim gibi kasa konusunda sadece içeride 3 fan bulunduğu için bunu önerdim Dark n10 olabilir Phanteks p350 olabilir tamamı ile size kalmış bir konu aynı şekilde bana kalırsa 2060 yerine 1070 düşünülebilir. Monitör öneremiyorum çok bilgi sahibi değilim aynı şekilde ekipman bilgim de kısıtlı umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Ekipmanlara bu kadar para vermek yerine ekran kartını ve işlemciyi daha sağlam intel odaklı sistem toplayabiliriz.
Ben çoklu işlem yapacağım için AMD daha iyi bütçe ise şu şekilde ve HDD tercih etmek istemiyorum SSD tercihim olur bir tane 250GB bir tane 500GB.
Bu kısım 7,500 TL gibi bir fiyatı var. Ama sadece bir yerden baktım detaylı araştırmadım. Toplam olarak Monitör, Klavye, Mouse, Kulaklık, Kasa Hepsi 9.000 (Max.) TL arası bir fiyat düşünüyorum.
  • AMD Ryzen 7 2700 Soket AM4 3.2GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci
  • MSI B450 GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DVI Anakart
  • CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Vengeance RGB Pro Dual Kit Ram
  • MSI RX580 Armor OC 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • Thermaltake View28 RGB Riing Edition Mid Tower Siyah Kasa - (PSU yok)
  • Power Boost 750W 80 Plus GOLD Full Modüler Fanlı ATX PSU
  • SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) - Yerel disk C için
  • SAMSUNG 500GB 860 EVO SATA 3.0 SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı