R7 2700 vs. R7 2700X

Hsynnak

Decapat
Arkadaşlar bilgisayar toplayacağım ve işlemci olarak AMD seçtim fakat söyle bir soru var: Ben Overclock yapmayacağım bu gibi şeylerle de uğraşacak bilgim yok zaten.
İşlemci Ryzen 7 2700 mü, Ryzen 7 2700x mi aliyim? Aynı sekilde anakartta X serisi yerine B mi aliyim? Çünkü aralarında fiyat farkı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
2700 alıp 4.0 GHz'te(O.C) kullanmak kâfi. Eğer O.C merakın yoksa 2700X al. Çünkü çok bir şey değişmeyecek. 2700X'te en fazla 4.2 GHz oluyor. Nadiren şansa 4.3 GHz yapan azınlığı saymıyorum.

Bütçe meselesi bunlar.
Overclock ile uğraşmayacaksan 2700 fazla fazla yeter sana. Anakart önerisinde bulunalım bir bütçe var mı?
Anakart max. 1000 TL civarlarında düşündüm.
2700 alıp 4.0 GHz'te(O.C) kullanmak kâfi. Eğer O.C merakın yoksa 2700X al. Çünkü çok bir şey değişmeyecek. 2700X'te en fazla 4.2 GHz oluyor. Nadiren şansa 4.3 GHz yapan azınlığı saymıyorum.
Anlamadım, 2700X mi alayım?

Bir de önerdiğiniz anakart benim nasıl işime yarayacak, ne durumlarda bu anakartı kullanmalıyım gibi ekstra açıklama yaparsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı