R7 2700X OC sonrası ekran gelmiyor

Agenaus

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim RX 5700XT Nitro+, Ryzen 7 2700X. İşlmecimin performansini maksimum yapmak için GHz değerini ve voltajini birkaç kez deneme yanilmayla degistirdim degerlerden bihaber oldugum için fakat GHz'i maksimum 4.35 ve voltaji 1600V yapmistim. Şu anda ekran gelmiyor. İşlemcimin bozulma olasılığı nedir? (Sistemdeki diğer parcalarin baglantilarinda bir sıkıntı yok, sistemi yeni dizdim işlemci dahil.)

Son düzenleyen: Moderatör:
@334709 sıvı nitrojen ile yapılan overclocklarda Ryzen 7 2700X 5.8 GHz çıkarmışlardı. Onda hatırladığım kadarıyla 1.60V gibi bir şey di hatırlamıyorum ama 1.50V yüksekti.
Hocam sıvı nitrojenle AMD tarafında bilgim yok. Hatırladıgım 9900K'ya 1.49V'da 5.3GHZ overclock yaptıkları. AMD işlemciler zaten stok olarak daha fazla voltaj harcıyorlar.

Deneme yanılmayla 1.35 işlemciyi 1.6 mı yaptınız. Overclock bilmeyen kişilerin yapmaması gereken bir işlemdir. İşlemciniz 1.6V ile zarar görmüş olabilir. Yüksek bir değer 1.6V. Bios pilini çıkartıp yeniden takarak işlemi sıfırlarsınız. Bakalım öyle görüntü alabilecek misiniz.
Anakart pilini çıkardım bios sıfırlandı fakat görüntj gelmedi

1.6 verince yanmaz. Öyle bir kaide yok. 1.47 hatta 1.49 verdiğimi hatırlıyorum ben 2700X'e. Hemen fişi çekmez.

Anakartın BIOS pilini çıkartıp 10 dakika bekleyin. Bir de anakart modeliniz nedir?
Hocam dediğiniz olabilir de verdiğiniz örnek absürt değil mi? 1.6 1.47'den daha büyük bir değer.

İşlemciler PC’deki en zor zarar görecek parçalardan biridir. Çok yüksek voltaj vermişsin ama dayanmıştır diye düşünüyorum. Anakartında CMOS clear varsa tornavida yardımıyla dokun BIOS’u sıfırla. Yoksa BIOS pili çıkarıp tak ama youtube’dan izle, sen yapamamış olabilirsin.

edit: Arkadaşlar yıl 2020, işlemci yanacak bir şey değil merak etmeyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı