R7 2700X RTX 2080 sisteme güç kaynağı önerisi

Hocam isterse 1000W olsun yine de Bronze düşünmüyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

Aerocool 750W P7 Serisi 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı

Ekran kartı ve işlemci ortalama 300 watt güç tüketiyor. 650 watt fazla fazla yeterli olur ama illa 750 istiyorsanız buyrun. Kaliteli ve verimli bir model.
Üstad yanlış görmüyorum dimi 750W platinum bu :D Hani Sinerji.gen sitesi sorun yapmıyor ise siparişler üzerinde hızlıca testlerine bakıp bu ayın 15 in de alıcam. Çok teşekkür ederim yorum için. Eğer aklınızda başka bir model var ise yada bakma şansınız var ise lütfen göz gezdirin. Tekrardan teşekkürler.

Rica ederim. Bu arada o kasayı önermiyorum. Hele öyle bir sistemi hiç önermiyorum. Bence kasa konusunu konuşalım eğer satın almadıysanız. Aldıysanız da problem değil.
Kasayı uygun olduğu için almayı düşünüyorum 2 gün kaldı 500 TL yi aşmiyor olmali alacağım kasa ve bana fan masrafı da çıkartmıyor olması gerek yoksa aklımda NZXT S340 vardı ama ek fan masrafı koyunca fiyatı 800 TL oluyordu o yüzden vazgectim. Aklınızda bu fiyat bandına uyacak fan masrafı yapmayan rgb fanlı veya NZXT gibi fan bölümü görünmese de iyi hava akımı olan bir kasa var ise lütfen çekinmeden söyleyin. Şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Maalesef RGB kasalarla aram iyi değildir. 500 TL civarında NZXT S340, Phanteks P350X veya 570 TL civarında NZXT H500 alınabilir ve bunlar RGB fan ile gelmiyor. Led fanlı ve hava akışı çok çok üstün olan şu model var indirimde;

Silverstone Redline Series RL06-PRO Pencereli USB 3.0 ATX Kasa (SST-RL06BR-PRO) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Bu model üstte yazdığım 3 modele göre kablolama ve kalite olarak geride. Hava akışı olarak hepsinden çok iyi. Bu kalitesiz demek değil bu arada yanlış anlaşılmasın.

NZXT H500 Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası

Bu da her şeyin ortası. İyi hava akışı, iyi kalite, iyi kablolama. Fan masrafı yapmak zorunda değilsiniz. Ön tarafa çok isteniyorsa bir tane fan alınır. @CJack60 fan seçimi konusunda yardımcı olur ama RL06 indirime girmiş. Fiyatı oldukça iyi şu an.

Maalesef RGB kasalarla aram iyi değildir. 500 TL civarında NZXT S340, Phanteks P350X veya 570 TL civarında NZXT H500 alınabilir ve bunlar RGB fan ile gelmiyor. Led fanlı ve hava akışı çok çok üstün olan şu model var indirimde;

Silverstone Redline Series RL06-PRO Pencereli USB 3.0 ATX Kasa (SST-RL06BR-PRO) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Bu model üstte yazdığım 3 modele göre kablolama ve kalite olarak geride. Hava akışı olarak hepsinden çok iyi. Bu kalitesiz demek değil bu arada yanlış anlaşılmasın.

NZXT H500 Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası

Bu da her şeyin ortası. İyi hava akışı, iyi kalite, iyi kablolama. Fan masrafı yapmak zorunda değilsiniz. Ön tarafa çok isteniyorsa bir tane fan alınır. @CJack60 fan seçimi konusunda yardımcı olur ama RL06 indirime girmiş. Fiyatı oldukça iyi şu an.
Kasa gayet şık uygun fiyatta ve gördüğüm kadarı ile içinde pwm kontrolcü var. Bu kasayı alabilirim. Kesinlikle bi Phanteks yada NZXT gibi kaliteli yada kablolama konusunda bilhassa NZXT gibi olamaz ama dediğim gibi NZXT düşünüyordum içinden fan gelmiyor yani ekstra alınca 3 adet de fan almak gerek ki o kasaya da en kötü Noctua yakışır ve ciddi oranda da pahalı olur. Bu Silver Stone gayet güzel fanları bir müddet led kullanabilirim. Fiyatı da istediğim şekilde uygun,fan konusunda yardımcı olacak arkadaş buralarda ise onunla da görüşüp RGB fan konusu üzerinden konuşmak isterim. Görüş ve öneriniz için tekrardan teşekkürler şuan sayenizde hem power a hemde kasaya karar kılmış oldum:)

Arkadaşlar iyi günler. Sistemim şu şekilde:

Ryzen 7 2700X işlemci
Asus TUF B450 Plus Gaming anakart
Team Nighthawk T-Force 3200 MHz 2x8 GB RAM
MSI RTX 2080 Duke ekran kartı
Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM HDD
Samsung 970 EVO 500 GB M.2 SSD
Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB kasa

Başlıkta da belirttiğim gibi bu sisteme PSU önerisi yapar mısınız arkadaşlar? Aklımda Xigmatek Vector S 750W Silver yarı modüler modeli var. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Fiyat belirtmediğin için bunu öneririm
CoolerMaster 750W MWE Serisi 80+ Gold Güç Kaynağı
%92 verimliliği var en iyisi bu olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı