R7 2700X RTX 2080 sisteme güç kaynağı önerisi

Yahu 3 tane fan daha almanıza gerek yok. Öne bir tane fan alsanız bile yeterli olur. Çok fazla fan yine kaliteli hava akışı anlamına gelmiyor.:saçma: @CJack60 'ı etiketler misiniz fan konusunda yardımcı olması için? Ben etiketledim ama bildirim gitmemiş olabilir. Siz sadece durumu izah edip ondan fan önerisi alın. RL06'nın fiyatı çok iyi eğer aradığınız en temel şey hava akışıysa.

Yahu 3 tane fan daha almanıza gerek yok. Öne bir tane fan alsanız bile yeterli olur. Çok fazla fan yine kaliteli hava akışı anlamına gelmiyor.:saçma: @CJack60 'ı etiketler misiniz fan konusunda yardımcı olması için? Ben etiketledim ama bildirim gitmemiş olabilir. Siz sadece durumu izah edip ondan fan önerisi alın. RL06'nın fiyatı çok iyi eğer aradığınız en temel şey hava akışıysa.
Yok hocam yok kasa ciddi anlamda güzel direk alicam hava akışı konusunda da bugün uzun uzun bu kasaya baktım,inceledim ve çoğu kişi iyi iş çıkarttığını söylüyor hayatta kaçırmam.
@CJack60 hocam rica etsem konuya bakıp fan ile ilgili görüş ve önerilerinizi sunar mısınız. Teşekkürler.

Etiketler gelmiyor konuyu rastgele gördüm. Öğlen bir başkasına önerdiğim ama markası yüzünden burun kıvırılan Platinum sertifikalı Aerocool P7 PSU'nun fiyatı normalde daha yüksektir. Fiyatı düşmüşken kaçırılmamalı bence.

Sadece görüntüden ibaret önden hava alma konusunda sorunlu o kasayı @Oreki uyarısıyla değiştirmen iyi olmuş. Önerdiği RL06 hava sirkülasyonu bakımından benim diyen bir çok pahalı kasadan performanslıdır. Yalnız her şey performans değil malzeme kalitesi, sessizlik, görsellik, montaj, bakım rahatlığı güçlü hava soğutucu, radyatör desteği gibi etkenleri göz ardı etmemek lazım.

Son düzenleme:
Etiketler gelmiyor konuyu rastgele gördüm. Öğlen bir başkasına önerdiğim ama markası yüzünden burun kıvırılan Platinum sertifikalı Aerocool P7 PSU'nun fiyatı normalde daha yüksektir. Fiyatı düşmüşken kaçırılmamalı bence.

Sadece görüntüden ibaret önden hava alma konusunda sorunlu o kasayı @Oreki uyarısıyla değiştirmen iyi olmuş. Önerdiği RL06 hava sirkülasyonu bakımından benim diyen bir çok pahalı kasadan performanslıdır. Yalnız her şey performans değil malzeme kalitesi, sessizlik, görsellik, montaj, bakım rahatlığı güçlü hava soğutucu, radyatör desteği gibi etkenleri göz ardı etmemek lazım.
Sadece kasadan değil PSU dan da beni kurtarmış oldu aslında :D Şuan hali hazırda sipariş vermek için ayın 15 in de paramın yatmasını bekliyorum sadece :)
Dediğiniz şekilde kalite önemli,kablo yönetimi,sessizlik,hava sağutucu vs şeyler önemli. Ancak bunların hepsini bir arada bulacağımız kasalar da biraz değil bayağı tuzlu olabiliyor. Kısıtlı bir bütçe olduğu için de RL06 bence gözüme hoş göründü sizin önerinizi de duymak isterim. Ön fanlar değişebilir. Ayrıyetten şunu da belirtmek isterim. Ben stock kullanıcam sistemi, öyle OC felan yapmayacağım bu yüzden de radyatör desteğine ihtiyacım yok. Zaten hali hazırda 2700X ile gelen soğutucu Wraith Prizm gayet iyi ve anakartım da OC için 2700X e yetmeyecektir yetse de istikrar sağlamaz diye düşünüyorum. Sizden ricam aklınızda bir model aynı fiyata ( bütçem 500 TL ) yada fan önerisi diyeceğim ama bir Noctua lütfen olmasın, çok pahalı yahu :D
Örnek veriyorum fan kitleri olabilir, mesela 3 lü RGB takımı gibi.

Yok çok tuzlu bir fiyat ödemek zorunda değilsiniz. Phanteks P350X veya NZXT H500 ikilisi bunu bütçeniz çerçevesinde sunabiliyor. Bence fan alacaksanız RL06 yerine bu iki modelden birisini alıp ek fan ekleyin. RL06 alınacaksa da ek olarak fan masrafına girmenin pek mantığı yok.

Görünüş çok önemliyse NZXT kasaların ön tarafı fanları göstermeyecek ancak kasayı yanlamasına monitörün yanına koyabilirsiniz. P350X üzerinde zaten RGB şeritler mevcut. Hem önde hem de yanda.

RL06 için yukarıda performans testleri olumlu görünse de iş ses desibeline geldiğinde ne yazık ki sınıfta kaldığı görülüyor. Yani kasanın kendi fanlarından performans alırsın almasına ama bir o kadarda gürültüye katlanmak zorunda kalırsın. Sıvı soğutma düşünmüyorsun madem daha az ses desibeline sahip ve şık P350X alınsa daha iyi olur. P350X'e alternatif olarak Midgard V öneririm.

Yok çok tuzlu bir fiyat ödemek zorunda değilsiniz. Phanteks P350X veya NZXT H500 ikilisi bunu bütçeniz çerçevesinde sunabiliyor. Bence fan alacaksanız RL06 yerine bu iki modelden birisini alıp ek fan ekleyin. RL06 alınacaksa da ek olarak fan masrafına girmenin pek mantığı yok.

Görünüş çok önemliyse NZXT kasaların ön tarafı fanları göstermeyecek ancak kasayı yanlamasına monitörün yanına koyabilirsiniz. P350X üzerinde zaten RGB şeritler mevcut. Hem önde hem de yanda.
P350X güzel bir kasa bugün mecbur bir şekilde sıkı bir fiyat araştırması yapmalıyım. Yarın sabah önerdikleriniz üzerinden sipariş geçicem. Belki bugün karşıma daha uygun fiyatta farklı kasalar çıkabilir.
RL06 için yukarıda performans testleri olumlu görünse de iş ses desibeline geldiğinde ne yazık ki sınıfta kaldığı görülüyor. Yani kasanın kendi fanlarından performans alırsın almasına ama bir o kadarda gürültüye katlanmak zorunda kalırsın. Sıvı soğutma düşünmüyorsun madem daha az ses desibeline sahip ve şık P350X alınsa daha iyi olur. P350X'e alternatif olarak Midgard V öneririm.
Hocam önerin için teşekkür ederim. Bugün araştırma yapıp buraya dönerim kesinlikle. Ancak Xigmatek in o kasasına bir türlü ısınamadım. Yine de teşekkür ederim. Ek fan alacak olursam eğer ne önerirsiniz?

Bir sorum daha olacak fiyatlara bakıyorum da NZXT S340 480TL H500 550TL Phanteks P350X 520TL sizce S340 bunlara alternatif olarak alınabilir mi ?

Son düzenleme:
Gerektiğinde sessiz gerektiğinde yüksek performans vermesi için Arctic Bionix 140 PWM fan öneririm. P350X önündeki 120 MM fanı arka egzoza takıp öne iki tane 140 MM Bionix fan taksan ilk etapta yeterli sirkülasyonu sağlarsın. Sonra istersen kasanın üstüne aynı fanlardan iki tane daha ekleyebilirsin.

Sonradan kaliteli fan alıp performansı arttırayım diye uğraşmak yerine hariçten fan masrafını kasanın kendisine harcayıp üzerinde 2 tane 200 MM RGB, 1 tane 120 MM fanla gelen CM H500 de alınabilir.

Son düzenleme:
Gerektiğinde sessiz gerektiğinde yüksek performans vermesi için Arctic Bionix 140 PWM fan öneririm. P350X önündeki 120 MM fanı arka egzoza takıp öne iki tane 140 MM Bionix fan taksan ilk etapta yeterli sirkülasyonu sağlarsın. Sonra istersen kasanın üstüne aynı fanlardan iki tane daha ekleyebilirsin.

Sonradan kaliteli fan alıp performansı arttırayım diye uğraşmak yerine hariçten fan masrafını kasanın kendisine harcayıp üzerinde 2 tane 200 MM, 1 tane 120 MM fanla gelen CM H500 de alınabilir.

Fan güzelmiş bu arada on siparişte sanırım şuan. Aklınızda bu fan a alternatif var mı?
Bir de S340 alternatif olabilir mi hem 2 fan ile geliyor. Yüksek oranda P350X i alicam bu kesin.
Yanlız üstad sen ne yaptın o kasa bütçeyi çok aşıyor :D PSU ile kasa için 1300 lira bütçem var. PSU tamam 800 TL, kalıyor 500 TL zorlasam 50TL daha çıkar yoksa maaş yetmiyor alıp vereceklere :D Ama yalan yok mastercase güzel kasa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı