R7 370 CS:GO Ani FPS Düşüşü

aquilaS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, iyi sosyaller. 4 ay önce almış olduğum R7 370 ve FX 8300 adlı bileşenleri kullanmaktayım. Nisan ayından önce hiçbir sıkıntısı yoktu sadece istediğim fps'yi vermeme ve gpu kullanımından şikayetçiydim, fakat daha büyük bir sorun çıktı karşıma, Multiplayer bir şekilde CS:GO'da 10 oyuncu veya 24 oyuncu arası değişen serverlerde fps'nin 115 gibi rakamlarda gezdiği ve bazı sahnelerde 80 90'a düştüğünü görüyordum. Bu beni rahatsız etse de artık önemsememeye başlamıştım. Artık sahne sahne 40-32 fps'lere iniyor mouse bile hareket etmiyordu. GPU sıcaklığını düşük 32-50 CPU sıcaklığı 40-75 arası geziniyordu. GPU kullanımı %5-%30 arası geziyor.

Sistemim şu şekilde ;

-MSI R7 370 Ekran kartı
-FX 8300 İşlemci
-Asus M5A78L-M LX3 Anakart
- Crucial Ballistix 4GB ddr3 1600Mhz 1.5V CL8 RAM
-600W PSU

Oyun ayarlarım Low ve Medium arasında çözünürlük ise 1360*1024 black barsdır. Darboğaz kesinlikle söz konusu değildir.

İnternet bağlantım sıkıntılı olduğu için Dowland 3.20 Upload 0.12 civarında bazı serverlerde fps yükselince pingim 600 veya daha üstüne çıkıyor. Sorunumun kaynağı ya internet bağlantım ya da Ekran kartı olarak düşünüyorum.

Dostum darbogaz sozkonusu degildir diyorsun da cozunurluk dusuk ayarlarin dusuk bu durumda ekran kartin iyi oldugu icin ayarlari kolay kaldiriyor ve yuk islemciye biniyor. Buyuk ihtimalle darbogaz oluyor. Ayarlari high den yukari cekerek oyna cunku ekran kartin da islemcin de cok iyi .

İşlemcin de çok iyi diyorsun darboğaz olursun da diyorsun ne demek istediğini anlamadım fakat, CPU 8 çekirdekli ve her çekirdeğin kullanımı %5-%50 arasında. Yüksek ayarlarda ve çözünürlükte oynabilirim fakat bu ayarlarıma alıştığım için bunlarda oynamak zorundayım. Ekran kartımın ayarları kaldırdığınıda pek düşünmüyorum arkadaşımda GTX 750 TI ve i3 6100 var 300 fps sabit düşmeden oynuyor. Ama buna oranla R7 370, GTX 750 TI den daha üstün bi kart olarak gösteriliyor.

Soyledigim gibi yuksek ayarlarda oynarsan sorun cikmayacagini dusunuyorum . yanlissa beni de bilgilendirin arkadaslar :)

Gtx 750ti dan daha iyi evet de ekran kartina binen yuk azalirsa islemciye binen yuk artar bu da darbogaza sebep olur bu nedenle ekran.kartina binen yuku arttirarak islemciye binen yuku azaltmalisin.

İşlemcim CS:GO için aşırı derecede yüksek olmakta 640x480 low ayarlarda ve 1920*1080 high ayarlarda bile sıkıntısız çalışabiliyor zaten. Sistemim dengeli bir şekilde çalıştığı için buraya gelip konu açtım yoksa darboğaz olduğunu farkedebilirim :mutlu:

Afterburner den oynarken grafikleri kontrol ettim ve gpu kullanımı %0 a düşüyor bellek ve çekirdek hızı 300 e 150 oluyor ve 30 fps ye düşüyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı