R7 370 ve i3 6100 tabanlı sisteme yükseltme önerisi

TunahanK35

Hectopat
Eklediğim sistemi 2016 yılında satın aldım. Normal bir şekilde oynuyorum fakat bir nebze yetersiz gibi hissediyorum. Bir şeyler yanlış gibi düşünüyorum. İnsanların yüksek ayarlarda GTA 5 oynayabilirsin dediği bu sistemde orta ayarlarda şehir içi gezerken FPS'in 30 civarına düştüğü oluyordu. Çok kişiye sordum. Kimisi ekran kartını değiştir diyor kimisi de işlemcini değiştirmeye bak diye cevap veriyor. Çok fazla anlamadığım için o zaman da bu sistemi arkadaşıma toplatmıştım. Ne gibi değişiklikler yapabilirim bu sistemde? Aklımda 8 GB RAM'i 16 GB yapmak var. 1700 civarı bir bütçem var. Yardımlarınızı bekliyorum.

82812615_1049541212058011_3850850845616766976_o.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de ekran kartı dışında aynı sistem var. Ben GTX 1650 ya da RX 570 almayı düşünüyorum. Yakın zamanda konu açıcaktım fakat sen açmışsın. Bence 8 GB RAM günümüz oyunlarında yetersiz kalıyor. Özellikle Battlefield 5 gibi oyunlarda. RAM'i kesinlikle 16 yap. Onun dışında hiç macun yenilemediysen ya da tozunu almadıysan onları yap. Yoksa PC çok fazla ısınır ve FPS düşüşleri ile karşılaşırsın.
Ek olarak işlemci, ekran kartı ve anakartı satıp daha üst işlemci ve ekran kartı alabilirsin. Ryzen 1600 ve RX 580 bence çok iyi gider.

Bende de ekran kartı dışında aynı sistem var. Ben GTX 1650 ya da RX 570 almayı düşünüyorum. Yakın zamanda konu açıcaktım fakat sen açmışsın. Bence 8 GB RAM günümüz oyunlarında yetersiz kalıyor. Özellikle Battlefield 5 gibi oyunlarda. RAM'i kesinlikle 16 yap. Onun dışında hiç macun yenilemediysen ya da tozunu almadıysan onları yap. Yoksa PC çok fazla ısınır ve FPS düşüşleri ile karşılaşırsın.
Ek olarak işlemci, ekran kartı ve anakartı satıp daha üst işlemci ve ekran kartı alabilirsin. Ryzen 1600 ve RX 580 bence çok iyi gider.
Birisine sorduğumda ssd alırsan oyun için çok iyi olur falan diyor. Almalı mıyım?

Evet SSD alın. Oyun içi takılma ve drop sorununu çözer. 8 GB RAM artık yetersiz. Ama elinizdeki 1700 TL ile Ryzen 5 1600, B450 Anakart, 8 GB RAM alırsanız çok daha iyi olur. Hem yeni nesil hem de şimdi bulunan işlemcinize göre on kat daha iyi olur.

Evet SSD alın. Oyun içi takılma ve drop sorununu çözer. 8 GB RAM artık yetersiz. Ama elinizdeki 1700 TL ile Ryzen 5 1600, B450 Anakart, 8 GB RAM alırsanız çok daha iyi olur. Hem yeni nesil hem de şimdi bulunan işlemcinize göre on kat daha iyi olur.
Parça uyumu, darboğaz vs. herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım dediğiniz bu parça takviyeleriyle?

+8 GB RAM yapıp kalan para ile kendi kartınızı satıp RX 570-580 alınabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı