Çözüldü R7 3700X 6750 XT sistemde Smart Access Memory nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 6750XT.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

Adrenalin uygulamasında sam ayarı bende desteklenmeyen özellik olarak gözüküyor, bu ayarı bu sistem özelliklerim ile açabilme şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım iyi akşamlar gene rahatsız ediyorum ama bir problem ile karşılaştım şimdi de. Bilgisayarı ilk açtığımda yani güç düğmesine bastığımda bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, monitörün tuşundan kapatmaya çalışıyorum monitör tepki vermiyor ışığı hep beyazda kalıyor. Ardından kasanın güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum sonra tekrar açtığımda ekran geliyor Windows açılıyor. Bu problem neden kaynaklı olabilir?

Hocam sanırım s. A. M sizin PC'de sorun çıkartıyor. BIOS sıfırlayıp öyle kullanın bence.

Ekran kartı driverını kaldırıp tekrar kursam sorun çözülür mü?

Birde anlamadığım bir nokta monitörüm tepki vermiyor düğmesine basılı tutuyorum beyaz ışıkta kalıyor hep yani görüntü verme ışığında turuncuya gelmiyor.

Ekran kartı driverını kaldırıp tekrar kursam sorun çözülür mü?
Deneyin hocam.

Fakat PC ilk açılışta Windows öncesi görüntü kesiyorsa sürücü ile ilgisi yoktur.

Hocalarım iyi akşamlar gene rahatsız ediyorum ama bir problem ile karşılaştım şimdi de. Bilgisayarı ilk açtığımda yani güç düğmesine bastığımda bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, monitörün tuşundan kapatmaya çalışıyorum monitör tepki vermiyor ışığı hep beyazda kalıyor. Ardından kasanın güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum sonra tekrar açtığımda ekran geliyor Windows açılıyor. Bu problem neden kaynaklı olabilir?

BIOS pilini çıkardıktan sonra montaj sonrası ekran kartı veya monitör kablolarında temassızlık oluşmuş olabilir. Gevşemiştir belki iyice oturduğundan emin olun.

Deneyin hocam.

Fakat PC ilk açılışta Windows öncesi görüntü kesiyorsa sürücü ile ilgisi yoktur.
Hocam bilgisayarı şimdi kapattım ya 5 dk sonra açınca hiç görüntü gelmiyor simsiyah ekran monitörde tepki vermiyor düğmesine bastığım halde.

BIOS pilini çıkardıktan sonra montaj sonrası ekran kartı veya monitör kablolarında temassızlık oluşmuş olabilir. Gevşemiştir belki iyice oturduğundan emin olun.
Bir bakayım hocam.

Birde hocam dünden beri bilgisayarı düğmesine basılı tutup kapattım kalıcı bir hasar vermiş oluyor muyuz bilgisayara?

Hocam bilgisayarı şimdi kapattım ya 5 dk sonra açınca hiç görüntü gelmiyor simsiyah ekran monitörde tepki vermiyor düğmesine bastığım halde.

Bir bakayım hocam.

Bir de hocam dünden beri bilgisayarı düğmesine basılı tutup kapattım kalıcı bir hasar vermiş oluyor muyuz bilgisayara?

Düşük bir ihtimal. Bir defadan olması bayağı zor yani. Kendimde 10 senelik bilgisayarımda hep öyle kapatıyordum sorun olmuyordu. Ani güç kesilmesi kötü bir şey ama mecbur kalmadıkça yapmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı