Çözüldü R7 3700X 6750 XT sistemde Smart Access Memory nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 6750XT.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

Adrenalin uygulamasında sam ayarı bende desteklenmeyen özellik olarak gözüküyor, bu ayarı bu sistem özelliklerim ile açabilme şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
CSM ayarı kapalı olması gerekiyor. PC de UEFI modda olacak. Resible bar ve above 4G decoding ayarı açık olacak. Sam açabilmek için. Hata almamak için ekran kartı ve anakart BIOS sürümü güncel olmasında fayda var. Tabii bu küçük bir ihtimâl. Muhtemelen CSM açık kalmış olmalı.

Hocam BIOS pilini çıkarıp taksak her şey siliniyor mu?

BIOS ayarları sıfırlanıyor sadece.

Pili çıkarıp takınca güncel BIOS duruyor mu peki hocam? Bir de herhangi bir yanlışlık yaptığımız mı söylüyorsunuz ayarları yaparken böyleydi.

Dosya Ekleri

• P40723-015248.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 23
Pili çıkarıp takınca güncel BIOS duruyor mu peki hocam? Bir de herhangi bir yanlışlık yaptığımız mı söylüyorsunuz ayarları yaparken böyleydi.

CSM ayarı kapalıymış bir an yanlış gördüm sandım. BIOS sürümü o an neyse yine aynı kalıyor. Sadece BIOS'ta yaptığınız ayarlar sıfırlanıyor. XMP açmak buna örnek. İşlemciye OC yaptıysanız o stok haline ilk gün aldığınız ayarlara dönüyor. Korkulucak bir şey yok yani.

Pili çıkartıyorum o zaman hocam OC yok sadece XMP vardı. Çok soru sordum ama gerçekten bilgisizim, cahilliğimi affedin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…