Çözüldü R7 3700X 6750 XT sistemde Smart Access Memory nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 6750XT.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

Adrenalin uygulamasında sam ayarı bende desteklenmeyen özellik olarak gözüküyor, bu ayarı bu sistem özelliklerim ile açabilme şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. Save exit- save changes and reboot yapın. Açıldıktan sonra tekrar girip resizable bar ve above 4G decoding ayarını açacağız.

Tamam mı hocam böyle? Re size barı falan kendisi otomatik enabled yaptı ben bir şeye ellemedim. Sadece UEFI'ye aldım dediğiniz gibi.

Dosya Ekleri

• P40723-034030.jpg
    210,9 KB · Görüntüleme: 26
Hocam gene bu uyarıyı verdi. GPU zden bakalı mı veya adrenalinden yoksa bakmadan bir yeniden mi başlatayım?

Bakmadan yeniden başlatın. Sağa sola girmek hata verme ihtimalini arttırır. AMD narindir. Tamama tıklayın sorun çıkarmaması gerek.

Bakmadan yeniden başlatın. Sağa sola girmek hata verme ihtimalini arttırır. AMD narindir.

Yeniden açtım hocam GPU Z ve adrenalinden bakıyorum hemen.

Hocam oldu Allah sizden ve diğer arkadaştan bin kere razı olsun. Çok teşekkür ederim sorunum çözülmüştür.

İlginç bir şekilde işlemci sıcaklığım düşüp ekran kartı sıcaklığım 5-10 derece arttı.

Dosya Ekleri

• 17216959066275253144536694461940.jpg
    99,4 KB · Görüntüleme: 21
  • P40723-034916.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Yeniden açtım hocam GPU Z ve adrenalinden bakıyorum hemen.

Hocam oldu Allah sizden ve diğer arkadaştan bin kere razı olsun. Çok teşekkür ederim sorunum çözülmüştür.

Rica ederim esenlikle kalın. Ekran kartı sıcaklığı artması normal ekran kartına yükü arttırıyor. Darboğazı azaltıyor yani. Boşta dahi artmasının sebebini çözemedim ama kendi bilgisayarımda da aynı durum olmuştu rahat olabilirsiniz.

Hocam tekrar teşekkürler ayıp olacak ama tekrar BIOS'a girip XMP açsam bir sorun olur mu RAM'ler 2400MHz de şu an 3600MHz yapmak istiyorum.

Sorun olmaz açabilirsiniz. Yaptığımız ayarların XMP ile alakası yok. Resizable bar açık RAM'lerim XMP'li durumda benim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…