R7 3700X GTX 1070 Ti sistem toplama

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Biyolog
Merhaba. Arkadaşımın isteği üzere ona bir sistem topladım. Yorumlamanızı rica ediyorum. Uyumsuz olan parçalar var mı? Bütçemize göre kendimiz ayarladık. Bileşenler aşağıdaki gibidir.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7NM işlemci.
Anakart: MSI B350M PRO-VD Plus AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (o. C. ) USB 3.1 anakart.
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 GB DDR4 3000MHz CL16.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1070 Ti Gaming 8 GB GDDR5 256Bit NVIDIA DX12 ekran kartı
HDD: Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM harddisk.
Kasa: Xigmatek ares 1701 600W USB 3.0 midt ATX siyah kasa.
Monitör: AOC 24" C24g1 144Hz 1MS FreeSync fullhd dpport HDMI pivot curved oyuncu monitörü

Oynadığı oyunlar: PUBG, CS:GO, LOL.

Merhaba. Arkadaşımın isteği üzere ona bir sistem topladım. Yorumlamanızı rica ediyorum. Uyumsuz olan parçalar var mı? Bütçemize göre kendimiz ayarladık. Bileşenler aşağıdaki gibidir.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7NM işlemci.
Anakart: MSI B350M PRO-VD Plus AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (o. C. ) USB 3.1 anakart.
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 GB DDR4 3000MHz CL16.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1070 Ti Gaming 8 GB GDDR5 256Bit NVIDIA DX12 ekran kartı
HDD: Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM harddisk.
Kasa: Xigmatek ares 1701 600W USB 3.0 midt ATX siyah kasa.
Monitör: AOC 24" C24g1 144Hz 1MS FreeSync fullhd dpport HDMI pivot curved oyuncu monitörü

Oynadığı oyunlar: PUBG, CS:GO, LOL.
Anakart düşük olmuş.Ramler 3600mhz cl16 olsa daha iyi olurdu.Xigmatek çok kaliteli bir marka değil.

Kalitesini bilemem fakat sisteme uygun değil bence. Gerçi sistem çok dengesiz baştan sona.
Senin imzasındaki sistem gibi bir sistem çok daha iyi olabilir. Anakartı iyi bir model B450 alıp, bütçene göre ekran akrtını RX 5700 yapsan çok daha iyi olur.

Yazacaklarımı yapmanız şart değil, ancak ben olsam bunlara yönelmeyi tercih ederim:

İşlemci: 3700X harika bir seçim. Ne aşağısı, ne yukarısı.
Anakart: Daha iyi bir anakart tercih ederdim, asıl sebebi bir altta.
RAM: Ben olsam 3700X işlemcisi olan bir sisteme 3000MHz RAMler tercih etmezdim, en aşağı 3600MHz. Anakartın destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
Ekran kartı: Ekran kartında AMD tercih etmemeniz güzel, nedenlerini saymama gerek yok. 1070Ti yerine en az 2060 tercih ederdim. Hem daha güncel bir kart, hem de performans olarak daha yerinde bir tercih olurdu. Her ne kadar 1080p'de kullanılacak olsa da, ben yine de tercihimi en az 2060 gibi bir karttan yana yapardım.
HDD: Hiçbir sıkıntı çıkartmaz, dilerse yıllarca kullanır. HDD'den yana donma ya da yüklenmeme sorunlarıyla karşılaşılacağını sanmıyorum. Hem de acelesi yok bunun, SSD sonra da alınır, takılır ancak diğer parçalar bir kere alınır, yıllarca kullanılır. Yani monitörden kısıp SSD almak saçma olur örneğin.
Kasa: 600W yeter mi, araştırmak lazım. 80+ sertifikalı tercih edildiği sürece sorun yaşanacağını sanmıyorum.
Monitör: Pek bilgim yok, o fiyata daha iyisi var mı yok mu, iyi araştırılmalı.

En azından ekran kartı ve RAM konusunda yeniden düşünmenizi tavsiye ederim. Her şey bütçe doğrultusunda tabii, ancak almışken de en iyisi alınmalı. Bu demek değil ki gidip 3950X alsın, yine de RAMler, vesaire, hepsi bir kere alınacak şeyler. Şimdi fazla para verir biraz daha, ama ileride üzmez. Soğutucu göremedim, sıvı soğutma tavsiye ederim.

Anakart elimde mevcuttu üstadım.

Evet. Anakartla ekran kartı elimde vardı.
O zaman yine de 3000MHz değil de 3200MHz almak daha iyi olacaktır. Anakart OC ile mi 3200MHz'e cıkıyor, yoksa 3200MHz destekliyor da, daha yüksek değerlerde çalıştırabilir mi ona bakmak lazım. Ekran kartı zaten elinizde varmış, yazdım bir kere, silmeyeceğim. İleride gerek kalırsa değiştirilir lakin hala fazlasıyla yeterli bir kart. Satmayı düşünürseniz haberim olsun. 🕵️‍♂️

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı