R7 3700X için sıvı soğutucuya ihtiyaç var mı?

Makaleler
2
1)Arkadaşlar bu sistem nasıl?
2)Sıvı soğutma gerekli mi? Gerekli ise öneriniz ?
3)Uyumsuz parça var mı?
4)İşlemciden kısıp ekran kartına mı vereyim?
5)PSU yeterli mi?
6)Sistemde çıkarılması değişilmesi gereken parça var mı?
7)O monitör ile klavye buna uyar mı? Klavye iyi mi?
Lütfen tüm soruları cevaplayın.
Bilgisayar(12.500TL).png

Alınacak Monitör 2.200TL.png

Klavye 279TL.png

Son düzenleme:
1)Sistem iyi de monitör yetersiz ve ekran kartı gereksiz pahalı.
2)Ryzen 7 3700x 65w olmasına karşın prism ile baya sıcak çalışıyor, iyi bi sıvı soğutma alınabilir
3)Parçalar uyumlu duruyor.
4)Hayır, ben olsam anakart. ve ssd den kısar, rtx 2080 super yapardım ekran kartını.
5)Psu yeterli ama ileriye dönük değil, minimum 750 watt öneririm ileride navi21 veya rtx 2080 ti benzeri kartlara yükseltmek isteniyorsa.
6)HDD, anakart, ekran kartı ve psuyu değiştirip monitörü 2k bi' monitöre yükseltmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
7)Uyar. Klavye hakkında bir bilgim yok

1)Sistem iyi de monitör yetersiz ve ekran kartı gereksiz pahalı.
2)Ryzen 7 3700x 65w olmasına karşın prism ile baya sıcak çalışıyor, iyi bi sıvı soğutma alınabilir
3)Parçalar uyumlu duruyor.
4)Hayır, ben olsam anakart. ve ssd den kısar, rtx 2080 super yapardım ekran kartını.
5)Psu yeterli ama ileriye dönük değil, minimum 750 watt öneririm ileride navi21 veya rtx 2080 ti benzeri kartlara yükseltmek isteniyorsa.
6)HDD, anakart, ekran kartı ve psuyu değiştirip monitörü 2k bi' monitöre yükseltmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
7)Uyar. Klavye hakkında bir bilgim yok
monitör 2k zaten

1. Yerinde olsam SSD'yi Samsung modelle değiştirirdim.
  2. Hayır gerekli değil.
  3. Yok.
  4. Sen bilirsin, bence gerek yok.
  5. Yeter.
  6. Dediğim gibi SSD olarak Samsung bu işin Nirvanası. Anakart olarak da TUF yerine MSI Gaming Edge veya üstüne ekleyip Gaming Pro Carbon öneririm.
  7. Uyar da o klavye pek kaliteli bir şey değil. Corsair K68'i de bakabilirsin. Tek renk modeli 300 civarı diye hatırlıyorum.

1. Yerinde olsam SSD'yi Samsung modelle değiştirirdim.
  2. Hayır gerekli değil.
  3. Yok.
  4. Sen bilirsin, bence gerek yok.
  5. Yeter.
  6. Dediğim gibi SSD olarak Samsung bu işin Nirvanası. Anakart olarak da TUF yerine MSI Gaming Edge veya üstüne ekleyip Gaming Pro Carbon öneririm.
  7. Uyar da o klavye pek kaliteli bir şey değil. Corsair K68'i de bakabilirsin. Tek renk modeli 300 civarı diye hatırlıyorum.
PSU 750W seçsem sistemde yanma filan olur mu ?

Seçtiğiniz monitörde deli gibi color banding mevcut.
MSI Gaming Edge veya üstüne ekleyip Gaming Pro Carbon öneririm.
Hem X570 Gaming Edge hem de Gaming Pro Carbon MSI'ın çıkarmış olduğu en kötü VRM'lere sahip kartlar. Fiyatını haketmediği gibi giriş seviyesi bir B450 ile aynı VRM'lere sahip. Kesinlikle önerilmeyen iki X570 anakart. Bu durumun farkında olmadan önerdiğinizi varsayıyorum. Sonrasında bu iki model sorunlu olduğu için revize edilip X570 Unify adında bir anakart çıkardı MSI.

Seçtiğiniz monitörde deli gibi color banding mevcut.

Hem X570 Gaming Edge hem de Gaming Pro Carbon MSI'ın çıkarmış olduğu en kötü VRM'lere sahip kartlar. Fiyatını haketmediği gibi giriş seviyesi bir B450 ile aynı VRM'lere sahip. Kesinlikle önerilmeyen iki X570 anakart. Bu durumun farkında olmadan önerdiğinizi varsayıyorum. Sonrasında bu iki model sorunlu olduğu için revize edilip X570 Unify adında bir anakart çıkardı MSI.
Farkında değildim. Asus önceki nesilde VRM anlamında berbat işler çıkarttığı için önyargıyla yaklaştım. Kendim kullandığım TUF'tan biliyorum. Ryzen 1600'le bile VDROP'un Allah'ını yaşatıyor. 1.45V'a ayarlayıp 1.39V görmek hayal kırıklığı oldu.

Bu arada giriş seviyesi B450 değil, B450'lerin kralında, Tomahawk'da kullanılan 4C029 ve 4C024 Mosfetler kullanılıyor. Zaten Tomahawk çoğu X470'i tokatlıyordu. Aynı mosfetleri görünce önerdim ancak faz başına mosfet sayısını azaltmış çakallar, dikkat etmemiştim. Bu da diğerlerine göre geri atmış.

Hala TUF önermiyorum. X570 Aorus Elite alınmalı o zaman.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı