R7 3700X RTX 2070S sistem toplama

ghrian69

Femtopat
Merhaba dostlarım, ben senelerdir biriktirdiğim parayla PC almaya karar verdim. Bütçem 14bin lira civarı forumda aldığım cevaplar sayesinde böyle geneli beyaz bir sistem topladım eksikleri veya uyumsuz parçalar ya da herhangi bir parçada öneriye açığım dostlarım. Ve sisteme bir de PSU ve Kulaklık Standı alacağım önerecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Kasa: Cooler Master MasterBox TD500 MCB-D500D-WGNN-S01 ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakart (tam kararlaştırmadım): MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X Sekiz Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekran Kartı: Galax RTX2070 Super EX Gamer (1-Click OC) 8GB 256Bit GDDR6 RTX 2070 Super Ekran Kartı (GLX-27ISL6MDW7GM) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

RAM: CORSAIR CMW16GX4M2D3600C18W-DDR4, 3600MHz 16GB 2x288 DIMM, Unbuffered, 18-22-22-42, Vengeance RGB PRO White Heat spreader, RGB LED, 1.35V, XMP 2.0 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

SSD: Samsung 1 TB 860 QVO MZ-76Q1T0BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

PSU: (Daha Belirlemedim)
Ekipmanlar:
Monitör: MSI Optix MAG272C 27" 1ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Klavye: RAZER BLACKWIDOW X CHROMA MERCURY EDITION KLAVYE fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Mouse: Razer Deathadder 6400 Dpı Kablolu Oyun Fare - n11.com

Kulaklık: Razer Kraken Pro V2 Beyaz Mikrofonlu Kulak Üstü Kulaklık Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleme:
Mönitörü 2K 144 HZ yaparsan daha iyi olur.

Dostum forumlarda 2K monitörlerin Ekran kartının ömrünü 3seneye kadar düşüreceğini duydum bu yüzden 2K tercih etmedim. Çünkü bu sistemi en az 6-7 yıl kullanmak istiyorum.

Hocam ömür düşürme gibi bir durum olmaz 2070 Super'e 2K yakışır.

Mouse çok düşük bir model, klavye ve kulaklık stoğu yok zaten.

Önceki konuda olan önerimin son hali:
(Beyaz)

Ben de RX5700 + 1080P beraber kullanıyorum hocam. NVIDIA tarafında RTX 2060S ile hemen hemen aynı. Bir açıdan düşünceniz mantıklı. 2K çözünürlükte 144 Hz - 144 FPS her oyunda kullanılamaz (çoğu AAA oyunda ayarları bir tık düşürmek gerekir). 2K + 75 Hz alınabilir. Fakat çözünürlük karşılığında düşük Hz monitör seçmek bana göre mantıklı değil. Bunlar tamamen tercih meselesi.

Eğer tek derdiniz 7-8 yıl gibi sürelerde Very Low ayarlara düşmeden her oyunu +100 FPS oynamak ise mantıklı bir seçim olacaktır. Bütçeniz de yeterli durumda gibi görünüyor.

Günümüz oyunlarında GPU kullanımı yüzde 80leri nadiren geçecektir bunu aklınızda bulundurun. Yani; 2-3 yıl boyunca 2060S gücünde bir kart kullanmış gibi olacaksınız. Sonrasında oyunlarda artan grafik kalitesiyle beraber kartın tam gücünü kullanıp uzun süre medium-High ayarda oynarsınız.

Son düzenleme:
Buyurun hocam.
Yoksa ben mi yanlış anladım?
O muhabbet galiba 2k da ekran kartı zorlandığından ekran kartının ömrü azalır muhabbeti. 2070 super 2k yı rahatça oynatabildiği için zorlanma durumu olmaz. Kaldı ki ekran kartı kullanımı sürekli yüzde 98 bile olsa ömrü ne kadar azalabilir 1 ay falan mı ? Bence komik bi yorum bu. Zaten 2 k oyunculuk deneyimi için önerilen kartlar ortada

Mouse çok düşük bir model, klavye ve kulaklık stoğu yok zaten.

Önceki konuda olan önerimin son hali:
(Beyaz)

Hocam bu sistem tam istediğim gibi fakat birkaç yerine takıldım. RAM kısmında sizin önerdiğiniz RAM'ler yerine bu Ram i kullansam sıkıntı çıkar mı ve son olarak önceki konuda da gördüm sizin önerdiğiniz klavye ve mouse yi ancak ben daha çok sade bir şeyler istiyorum ekipman kısmında. Son olarak attığınız kulaklık gerçekten çok güzel zaten ilk başta sizin attığınız kulaklığa karar vermiştim ama klavye ve mouse Razer seçince kulaklığı da Razer seçmiştim. Ancak dediğim gibi attığım ekipmanları daha tam olarak seçmedim ve beyaz-sade-güzel olan sadece bu ekipmanları buldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı