R7 3700X sistem CPU MHz arttırma

Callactus

Decapat
Daha fazla  
Selamlar R7 3700X CPU'ya sahibim bugün ilginç bir olayla karşılaştım size de sormak istedim
Görselde görmüş olacağınız üzere sistemimde Core Performance Boost kapalı sabit 3600MHz alıyorum bugün sebebini bilmediğim bir şekilde oyun içinde Benchmark Testi yaparken MHz bir anda 4100 4000 seviyelerine ulaştı ve sabit değildi 4125,4050 oluyordu normalde böyle olmasını istiyordum yani 4100MHz 4000Mhz almayı ama CPB kapalı iken bir türlü beceremediğim halde (şans mı oldu bilmiyorum ama) böyle olması hoşuma gitti. Sonrasında bir şey mi oldu diyerek bilgisayarı yeniden başlattığımda gene sabit olarak 3600MHz kullanmaya devam ettim. Sıcaklık değerleri böyle iken gene aynı MHz leri almak mümkün mü? Undervolt veya herhangi bir MHz değeri girmeden?

Olayı anlatamadıysam şöyle söyleyeyim; CPB kapalı PBO da açıktı, oyuna girdim 1 2 benchmark testi denedim (oyun içinde) sonrasında MHz değerleri bir anda artmaya başladı durduk yere (alt tab attığımda voltaj da aynı şekilde artmıştı).
İstediğim değerler gene aynı sıcaklık değerlerinde 4100MHz 4000MHz ama sabit değil sistem kendine uygun olarak MHz'yi ayarlasın istiyorum. Örnek vermek gerekirse:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu video da dediğim şekilde MHz değerlerine bakarsanız hafif artıp azalamlı gidiyor (sanırsam sistem kendisi için uygun olanı ayarlıyor)

Dosya Ekleri

• CPU MHZ.png
    CPU MHZ.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 31
Bildiğiniz gibi güncelleme yapılınca bios bildiğim kadarıyla fabrika ayarlarına dönüyor. Core Performanca Boost'da fabrika ayarlarına dönüp açılmıştır diyecektim... Aynı işlemciyi kullanıyorum bende bu arada.
Evet bende öyle mi oldu diye falan düşündüm ama kontrol ettim CPB kapalıydı belki PBO dandır diye düşündüm açtım kapadım ettim ama bir daha o haline dönmedi istediğim sıcaklık değerlerinde gidiyordu ve MHz istediğim şekildeydi geri böyle olması üzdü biraz.

Evet bende öyle mi oldu diye falan düşündüm ama kontrol ettim CPB kapalıydı belki PBO dandır diye düşündüm açtım kapadım ettim ama bir daha o haline dönmedi istediğim sıcaklık değerlerinde gidiyordu ve MHz istediğim şekildeydi geri böyle olması üzdü biraz.
Aklıma bir tek bu geldi yani bios güncellemesi... Ben herşeyi fabrika ayarlarında tutuyorum valla sizde bence öyle yapın bozulmasın...

3700X gibi bir işlemciyi stok ayarlarda kullanmanı tavsiye ederim, CPB ve PBO ikisi de açık olsun kapatma, zaten 65W TDP'li bir işlemci UV ya da OC da gereksiz ben her şeyi denedim en sonunda çok mantıksız olduğunun boşuna heyecan aradığımın farkına vardım. En sağlıklısı stok ayarda kullanıp güç yönetimini dengelide tutmak. Özgür bırak tamamen işlemciyi.

3700X gibi bir işlemciyi stok ayarlarda kullanmanı tavsiye ederim, CPB ve PBO ikisi de açık olsun kapatma, zaten 65W TDP'li bir işlemci UV ya da OC da gereksiz ben her şeyi denedim en sonunda çok mantıksız olduğunun boşuna heyecan aradığımın farkına vardım. En sağlıklısı stok ayarda kullanıp güç yönetimini dengelide tutmak. Özgür bırak tamamen işlemciyi.
Keşke onu yapabilsem CPB PBO açınca bilgisayarı açtığım andan itibaren 80 derece ile açılıyor boşta 70-80 derece arası oynuyor :D

Keşke onu yapabilsem CPB PBO açınca bilgisayarı açtığım andan itibaren 80 derece ile açılıyor boşta 70-80 derece arası oynuyor :D

Gerçekten çokmuş benim işlemci boşta 29-30 %100 yük altında en fazla 66 gördü oyunlarda 45-55 arasında değişiyor senin kasanın hava akışı iyi değil sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı