R7 3700X sistem iyi mi?

Birisi yeni nesil, bilmiyorum farkında mısın, aralarında çok az bir fark var renderda, hatta tek çekirdek render performansında 5600X daha iyi, oyun kısmında ise 20-80 fps fark ettiriyor oyundan oyuna, neden gidip eski nesil daha çok elektrik harcayan bir işlemci alsın.
Forumda bununla ilgili bir tartışma geçmiş, %8 çoklu çekirdek farkı için %25 tekli çekirdek farkından vaz mı geçeceksiniz demiş bir arkadaş: R5 5600X vs R7 3700X

Birisi yeni nesil, bilmiyorum farkında mısın, aralarında çok az bir fark var renderda, hatta tek çekirdek render performansında 5600X daha iyi, oyun kısmında ise 20-80 fps fark ettiriyor oyundan oyuna, neden gidip eski nesil daha çok elektrik harcayan bir işlemci alsın.
Hocam iki İşlemci'de pişman etmez tercih meselesi.

3700X ve 5600X bazı avantajları var 3700X çoklu çekirdekde biraz önde 5600X oyun performası ve ısınma problemi ile önde ama 5600X asıl darbesi daaha yeni bir işlemci olması uzun sureli kullanılabilir 3700X fazla voltaja maruz kalacağı ve daha fazla ısınacağı için 5600X daha iyi olacaktır.

Ben memnunum ama 360mm Argb bir sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Sizin ürününüzde kesinlikle bir problem vardır Hocam ben sistemi ilk aldığımda 2 saat Cs indi yaklaşık 5 saat Cs oynadım sonra Pubg'yi indirdim 8-10 saatte onu oynadım üstüne birde Gta indirdim ertesi gece onuda inince 2 saat oynadım bilgisayarı kapatırken İşlemcinin 74 derece olduğunu hatırlıyorum. Kasanızın modelini yazarsanız sorununuza yardımcı olabilirim belki.
Tahminimce Kasadan dolayı çünkü fanların konumları biraz yanlışmış gibime geldi önde 2 adet fanım var ve ikisi de ekran kartına denk geliyor şahsen kasa değişmek yada yeni fan takmaktansa
NZXT Kraken X72 almayı düşünüyorum sizde alacaksanız düşünebilirsiniz.

Tahminimce Kasadan dolayı çünkü fanların konumları biraz yanlışmış gibime geldi önde 2 adet fanım var ve ikisi de ekran kartına denk geliyor şahsen kasa değişmek yada yeni fan takmaktansa
NZXT Kraken X72 almayı düşünüyorum sizde alacaksanız düşünebilirsiniz.
Hocam bende Thermaltake G33 ARGB Kasa var önde 20cm 2 fan arkada 12cm egzoz fan var,öneririm güzel kasa.

Yeterli olur ama o güç kaynağı çok kötü. PSU için bütçen nedir?

Bunu alabilirsin. 3700X yerine de 5600X alabilirsin.
O güç kaynağı çok kötü değil. Frisby dağıtımını üstlenmiş sadece.
PSU patlayabilir o yüzden ben değiştirmenizi öneririrm.
PSU patlamaz.
Yeterli olur ama başka bir güç kaynağına yönelmeni öneriririm.Kalitesiz bir PSU.
Kalitesiz PSU değil.
O PSU'nun üretimini Cougar mı, yoksa Frisby mi yaptı ? Umarım Frisby yapmamıştır.
Cougar üretim. Frisby dağıtım.
Güç kaynağı iyi değil bunu alabilirsin

Kasa yerinede bunu tercih edebilirsin

Güç kaynağı gayet kaliteli hatta Tier B geçiyor bazı listelerde.
PSU hariç on numara sistem 3700X'i kendim kullanıyorum 8 core 16 thread muhteşem bir işlemci.
PSU kaliteli Cougar Alman kökenli iyi bir markadır.
PSU dışında mükemmel sistem.
PSU kaliteli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı