R7 3700X sıvı soğutmaya rağmen boştayken 50-60 derece oluyor

MertDo

Decapat
Katılım
10 Ocak 2022
Mesajlar
571
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Ryzen 7 3700X işlemci sahibiyim. Ekran kartım ise RTX 2080. güç kaynağım 700 watt 80 Plus. Xigmatek Aurora 240 mm sıvı soğutum var.

Kasa, sıvı soğutma ve PSU tamamen Xigmatek. Kasanın önü üçlü fan, arkada bir fan var. Sıvı soğutucu ise havayı tepeden atıyor. Ben teknik konularda pek bilgili değilim ancak şöyle bir sorum olacak.

Kasayı yeni temizledim, kasanın parçaları ise profesyonel kişiler tarafından monte edildi. Bir aksaklık, ses sorunu ya da benzeri bir hata gözlemleyemedim.

Yaz aylarındayız biliyorum ancak garip bir şekilde bilgisayar boştayken 50 derece civarında sabit işlemci. Bu sıcaklık değeri bana çok yüksek geldi. Hatta şöyle saçma bir durum var, MSI Afterburn ile izliyorum. Sıcaklık 38 civarına düşüyor, fareyi oynattığım an 60'a sıçrıyor. Son hemen yine 1 derece 1 derece şeklinde düşüyor 40'lara kadar ve anında yine 60'a fırlıyor.

Ben bir yerde bir ayarlama hatası falan mı yaptım yoksa bu işlemcinin bir sıkıntısı mı? Çünkü hiçbir ayarı kurcalamadım, BIOS ayarı gibi ayarlara dokunmadım. Her şey sabit. OC falan anlamam ve yapmadım.

Bu arada kasadaki hava akışı normal diye tahmin ediyorum çünkü ekran kartı sıcaklığım 35'te sabit kalıyor boştayken, diğer anakart, SSD sıcaklıkları gibi sıcaklık değerleri de hep düşük.

Neyse çok uzattım ancak derdimi açık anlatmak istedim. Sıvı soğutmaya rağmen neden sıcaklık bu kadar oynak ve boştayken 50 ile 60 derece arasında oynuyor?
 
O işlemin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Rehberlerine bakayım ancak bir artısı eksisi var mıdır bu durumun? Bu işlerden pek anlamıyorum.

Araştırarak bulabilirsiniz forumda rehberler var voltajı sabit kullanmasam fareyi hareket ettirdigim anda işlemci kendini Boost frekansa alıyor ve sıcaklıklar artıyor.
 

Geri
Yukarı