R7 3700X ve 1050 Ti sistemde yavaşlık

Berkhı

Hectopat
Selam millet. PC'yi toplayalı daha doğrusu yükselteli birkaç ay oldu olmadı. Sanki bir yavaşlama durumu hakim gibi format istiyor sanki de. Daha az önce userbenchmarkta ne elde eder diye bir deneme yaptım yani oyun bazında düşük kaldığını biliyordum da bu kadar düşük bir seviye beklemiyordum. Bu değerleri nasıl yükseltebilirim ya bilen eden var mıdır?
Aşağıdaki görsellere ek olarak maalesef henüz SSD almış değilim bir SATA ve bir M.2 düşünüyorum PCU ise kasam olan Rampage'in güç kaynağı 600'ya da 650W olması lazım.

Gigabyte GA-X570 AORUS ULTRA Performance Results - UserBenchmark - Google Chrome 12_9_2020 3_5...png

Gigabyte GA-X570 AORUS ULTRA Performance Results - UserBenchmark - Google Chrome 12_9_2020 3_5...png

En azından geçen gün ile bugün arasında bir fark olduğunu söyleyebilirim çünkü geçen gün Red Dead Redemption 2 oynuyordum ve kullanıdğım grafik konfigrasyonunda 45 ila 50FPS görüyor olduğumu söyliyebilirim fakat bugün oyuna girdiğimde 28 30 35 gibi değiştiğini gördüm. Grafikleri düşürmeme rağmen değişme olmadı gibi. Ardından ona sinir olup F1 2020 girdim orada da gereksiz bir FPS düşüşü aldım RDR kadar belirgin olmasa da.
Bu değerleri nasıl yükseltebilirim?

1050 Ti ekran kartı günümüz oyunlarında yetersiz kalmaktadır dostum ve 8 GB RAM Windows 10 sistemlerinde yetersiz kalmakta.

Tabii ki maalesef 1050 Ti bayağı alt segment oldu değiştirmek lazım da malum fiyatlar uçuşa geçince birikim yapmak gerek. Bir de 8 değil 16 GB kullanıyorum acaba CL'si ile ilgili olabilir mi? 😕
Öyle bir şey yok. 1050 Ti yetersiz mi? Hocam bilgisayardan anladığınıza emin misiniz?

Dostum arkadaşın kasttettiği günümüz son zamanlarda çıkmış yüksek oyunlar olarak yorumladım ve evet 1050 Ti performansı bu oyunlar karşısında ne yazık ki yetmemeye başladı ki bu konunun olayı ekran kartı değil belki ileride uzun soluklu tartışırız. 😉

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı