14 yaşında fitness yaparken creatin kullanılır mı?

• Konuyu başlatan canaott
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 376
Teşekkür ederim şuan akşam içtim ya maks şimdi yatana kadar 2 litre falan içerim sorun olur mu?
Olmaz hocam. Günün önceki saatlerinde en az 1.5 litre falan içtiyseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten günün geri kalanında hiç şu içmemiş bile olsaydınız 1 günlük eksik su içtiniz diye abartılacak kötü bir etkisi olmaz. Asıl sıkıntı uzun vadede az su tüketimi oluyor genelde. Ama bunu bahane ederek de az su içmek mantıklı değil.

Olmaz hocam. Günün önceki saatlerinde en az 1.5 litre falan içtiyseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten günün geri kalanında hiç şu içmemiş bile olsaydınız 1 günlük eksik su içtiniz diye abartılacak kötü bir etkisi olmaz. Asıl sıkıntı uzun vadede az su tüketimi oluyor genelde. Ama bunu bahane ederek de az su içmek mantıklı değil.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için hep fazla su içen biri olmuşumdur ben. Yaklaşık 3.5 litre içtim. Gün içinde 🙂

Arkadaşlar yaşim 14. her 2 günde 1 yaklaşık 2 saat full body antrenman yapıyorum. Sizce creatin kullansam faydası olur mu?

O yaşta kas yapsan ne olur? Bir de dalga geçmek gibi olmasın da boy uzamasını da cok azaltıyor hatta neredeyse durduruyor. En azından 16'yı bekleyın.

Son düzenleyen: Moderatör:
14 yaşında olmandan dolayı, diğer arkadaşların dediğinin aksine, kreatin seni öldürmez veya kesin olarak hasta etmez; ancak gelişim çağında olduğun için riske girmeye değecek bir fark yaratmayabilir. Şu an en iyi supplementin uykun ve yediğin et/tavuk.

Kreatin zararlı bir madde değil, aksine beynin bilişsel fonksiyonlarını artırdığına dair çalışmalar bile mevcut. Zarar görmemek için kilit nokta günde 3-5 gramı geçmemek ve bol su içmektir.

Senin yerinde olsam 14 yaşında böyle işlere girişmez, sağlıklı beslenir ve sporumu yapardım.

O yaşta kas yapsan ne olur? Bir de dalga geçmek gibi olmasın da boy uzamasını da cok azaltıyor hatta neredeyse durduruyor. En azından 16'yı bekleyın.
Boy uzamasıni kısalttigina dair bilimsel bir bilgi yok ki kas yapmakta hoşuma gidiyor. Ayrıca 1.81 boyum var artık uzamiş uzamamiş çok önemli değil benim için.

14 yaşında olmandan dolayı, diğer arkadaşların dediğinin aksine, kreatin seni öldürmez veya kesin olarak hasta etmez; ancak gelişim çağında olduğun için riske girmeye değecek bir fark yaratmayabilir. Şu an en iyi supplementin uykun ve yediğin et/tavuk.

Kreatin zararlı bir madde değil, aksine beynin bilişsel fonksiyonlarını artırdığına dair çalışmalar bile mevcut. Zarar görmemek için kilit nokta günde 3-5 gramı geçmemek ve bol su içmektir.

Senin yerinde olsam 14 yaşında böyle işlere girişmez, sağlıklı beslenir ve sporumu yapardım.
Beslenmeme çok dikkat ediyorum ayrıca hareketleri doğru formda yapmaya özen gösteriyorum. 2 günde 1 yaklasik 2 saat calisiyorum dedigim gibi ama kreatin ile daha hizli bir gelisimin daha iyi olacagini dusundum

Arkadaşlar yaşim 14. Her 2 günde 1 yaklaşık 2 saat full body antrenman yapıyorum. Sizce creatin kullansam faydası olur mu?
Çoğu kişi zararı var demiş anlamadım, hiçbir zararı yoktur, yaygın sanılan zararlarının üstüne bir sürü araştırma vardır ve hepsi yalanlanmıştır. İçmenizde bir sakınca görmüyorum, kendimde 1-1,5 yıldır kullanıyorum ve fazlasıyla etkisini gördüm.

Çoğu kişi zararı var demiş anlamadım, hiçbir zararı yoktur, yaygın sanılan zararlarının üstüne bir sürü araştırma vardır ve hepsi yalanlanmıştır. İçmenizde bir sakınca görmüyorum, kendimde 1-1,5 yıldır kullanıyorum ve fazlasıyla etkisini gördüm.
Teşekkür ederim. Bugün itibariyle içmeye başladım.

Böbrek hastalığı, yüksek tansiyon veya karaciğer hastalığı gibi durumlara zemin hazırlamıyor mu? Ayrıca yaşı küçük.
Hiçbirinin bilimsek bir dayanağı yok.

● Kemikler gelişim aşamasında, ek kaynak alırsan hormonlar alarma geçer,
● Böbrek iflası (içersen eğer) = ☠️
● Ergenliğe göre daha araştırmalar bunlar, daha belli değil.
Keşke sağlığı ilgilendiren konularda kulaktan dolma yanlış bilgilerle yanlış yönlendirme yapmasak.

Boy uzamasınıda cok azaltıyor hatta neredeyse durduruyor. En azından 16'yı bekleyın.
Mizah ve Eğlence kategorisi sandım değilmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı