R7 3700X ve MSI B550M Bazooka sistem açılmıyor

Eskitoprak

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Merhabalar, iyi günler dilerim. Yeni sistem topluyorum ve parçaları taktım. Parça listesini aşağıda paylaşacağım. Sistemi çalıştırıyorum ekran sinyal yok hatası veya - işareti çıkarıyor. BIOS flash ile BIOS güncelledim hala aynı sonucu alıyorum. Ekran kartım hala gelmedi eski bir ekran kartı takıp HDMI üzerinden denedim olmadı, DP ile denedim olmadı. Anakart üzerinde HDMI ve DP üzerinden denedim olmadı. Ne denediysem ne BIOS ne de bir şey geldi. Anlamadım yardımcı olur musunuz? Bağlantıların doğru ondan emin olabilirsiniz.

Anakart: MSI B550M Bazooka.
İşlemci: Ryzen 7 3700X.
RAM: G.Skills 4000MHz 2x8.
PSU: Gigabyte GPP750M.
Ekran: Monster Aryond A27.

IMG_20210219_205902.jpg

IMG_20210219_205906.jpg

IMG_20210219_205912.jpg

IMG_20210219_205844.jpg

Az önce 1050 taktım görüntü geldi ama cihaz kendi kendini sürekli olarak yeniden başlatıp Boot etmeye çalışıyor ve ekran gidip geliyor. Deli olacağım şimdi.
Kasa pinlerini doğru taktığına emin misin? RESET_SW ve POWER_SW doğru takılı mı?

Şey. Ekranda bir hata olabilir mi? Sonuçta Monster :D
Bir de BIOS'tan anlamam ama BIOS pilini çıkarıp 10 saniye falan bekletip takınca oluyormuş. Tabi 2. söylediğimi yapmayın pek emin değilim ama bilgin birine soralım?
@jax teller fanboyu
Öncelikle bilgin biri değilim.

Yani çok fazla şey olabilir hocam. Bodoslama bir çözüm söylemek zor. PSU, RAM ve işlemci ile alakalı sorun olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın dediği gibi kablolar yanlış olabilir.
RAM'leri çıkarıp takmayı deneyebilirsiniz. Sürekli yeniden başlatması RAM'ler yüzünden olabiliyor. Ayrıca bios sıfırlamayı deneyebilirsiniz çünkü XMP açtıysanız bazı modellerde sorun olabiliyor.
Sanırım BIOS'a daha giremedi hiç.

Kasa pinlerini doğru taktığına emin misin? RESET_SW ve POWER_SW doğru takılı mı?

Eminim onlardan yana sıkıntı yok.

RAM'leri çıkarıp takmayı deneyebilirsiniz. Sürekli yeniden başlatması RAM'ler yüzünden olabiliyor. Ayrıca BIOS sıfırlamayı deneyebilirsiniz çünkü XMP açtıysanız bazı modellerde sorun olabiliyor.

RAM'leri çıkarınca hiç görüntü gelmiyor.

Hocam RAM'ler bazen tık sesi gelse bile oturmayabiliyor. Ben çıkarıp takmanızı söyledim. Ayrıca tek RAM ile deneyebilirsiniz.
Hocam RAM çıkartınca gelmez zaten. :D Tek bir RAM ile dene veya slot değiştirerek dene.
Tek tek ayrı kanallarda denedim hala aynı ekran gelmiyor ve sürekli boot ediyor gibi görünüyor. Ne yapacağım anlamadım?
Şu an ekran gelme sıkıntısı yok fakat sürekli reset atıyor cihaz kendine RAM, ekran kartı, SSD eminim onlardan kaynaklı değil. BIOS açılıyor ama cihaz hemen reset atıyor kendine sorunu çözemedim, yardımcı olacak var mıdır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı